Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Пропукай системата: Bella Ciao и сериалът "Хартиената къща"

СЕРИАЛИ

Пропукай системата: Bella Ciao и сериалът "Хартиената къща"

Един от най-хитовите сериали на Netflix, който накара милиони по света да запеят партизанската песен Bella Ciao

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

поредните левичарски глупости - неомарксизъм, запазена територия за тъпите и мързеливите, които се чудят що нямат 2 лева в джоба на скъсаните си дънки. Много просто, щото не бачкате и за собственото си нещастие е по-лесно за егото ви да обвинявате другите, системата, глобализма, Монетния двор и пр. щуротии. Неокомунистически трашове.

Първите два сезона - да, но другите два, както винаги, изсмукано от пръстите. А аз съм голям фен на филма, въпреки смъкването на гарда. Препоръчвам на всеки. Имам чувството, че като гледа филма, всеки зрител си мечмтае да им покаже на "онези" къде зимуват раците. Среден пръст на системата и голям кеф!

Много странен превод на заглавието на филма като Хартиена къща. На български би трябвало да е Монетен двор, защото става въпрос за печатницата за пари, не на хартия. Иначе филмът наистина е култов, лошото е че подменя стари символи и така подменя истинската история в стил капитан Америка победи нацизма. Бела Чао не е само песен на италианските партизани, но и бе химн на комунистическата партия на Италия, дала най-много партизани в борбата с фашизма.

Превели са го директно, без да вземат в предвид смисъла а само думите. Някакъв Гугъл превод. А иначе си прав/а С годините по света и у нас се променя смисъла на думите. Гледаш сатийки в които борба и бунт внезапно се отнасят до хора които са играли хоро на площада и хората се мислят за бунтари защото са извили Протестно хоро на площада пред кметството. После гледаш как Брад Пит сам едва ли не убива Хитлер и мачка хитлеристите с бухалка за бейзбол и осъзнаваш как милиони вече вярват, че ВСВ е спечелена от американците поведени от Брад Пит и е бил един вечен купон с дъвки и бухалки. И виждаш как думите и историята се променят, мафиозите стават готини момчета от близкото минало а Бела Чао става чалга парче. Сещам се една изложба с черно бели снимки от испанската Гражданска Война и как едва не се разревах

Календар