Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Проф. Николай Овчаров : На Перперикон превеждат библията на езика на траките

АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ

Проф. Николай Овчаров : На Перперикон превеждат библията на езика на траките

По думите му няма нищо чудно в това, че именно от стария храм на Дионис започва кръщението на непокорните планински траки

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

През няколко месеца този професор избухва с фантастичните си истории. Колкото по-големи са неговите "открития", толкова по-голям е и той, нали така? Тук ни предлага едон мощен тюрлюгювеч от догадки, съзнателно изкривени факти и пресилени интерпретации на археологическите находки. Имало монета на император Хонорий, значи църквата била НАЙ-РАННАТА. Значи аз, ако си направя гердан с монети на цар Борис III и вече реално се пренасям в неговото време и не принадлежа на 21. век, така ли? Бесите обитават планината Пангей (Кушница), а не Родопите. Те са избити до крак до крак от император Август и само една малка част вероятно е преселена близо до гр. Томи, където ги среща Овидий. Библия Бесика е историографска приумица и същестуването й е недоказуемо. Никита Ремесиански е направил този превод на Библията? Това къде е записано? Когато настъпва новата ера, етнонимът беси става равен на траки. И така до хирстиянската епоха. Овчаров просто съзнателно се плъзга покрай фактите, за да създава уж много вълнуващи истории. Ученият трябва да прави други неща.

Драги Овчаров, думата "фантазьор" тракийска ли е ???

хубаво, превел библията на тракийски, ама с латинската азбука ли? щото траките били безписмен народ

Превеждали на траките програмата на ППДБ

На тоя ........ ако му платят достатъчно сигурно ще намери и Времеубежище преведено на някакъв никога несъществувал език.

ТОЗИ МЕНТЕ ПРОФЕСОР,ИНДИАНА ДЖОНС САМО ИСКА ПАРИ, ЗА ДА ПОДКЛАЖДА СОБСТВЕНИТЕ СИ ФАНТАЗИИ !

Апостол Павел о Апостол Андрей още в I век проповядват по Тракия християнството. На кои ли език го правят????

На гръцки. По това време гръцки са говори на Балканите, Южните Апенини, Мала Азия, Леванта и Египет

На гръцки е гъгнела баба ти !!!!

Та,значи, въпросният епископ мирно и кротичко превърнал кръвожадните убийци в агънца... При това - само с благи проповеди и добрини... Ей, я вземете направете справка по история как аджеба се внедрява християнството. Основно - с предлагане на политическа изгода плюс "со малце ливорверт". Примерно имаме серия христоматийни и добре документирани примери как отровният "опиум за народа" е внедрен при викингите.

" Тя разрешава на епископ Никета Ремесиански да преведе свещените книги на тракийски език" Къде го тракиискиот езикот, професоре. Фантазиите са безплатни и безотговорни. Посмали, ... казват у мааалата.

ТРАКИ е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Гърците са лукава пасмина и за да налапаме "тракийската въдичка", са сложили доста примамки. Разбира се, като всеки престъпник и те оставят УЛИКИ, едва забележими. Много от тях са трудно доказуеми. Нашите родни гъркомани, пишат за траките каквото им наредят, но ето какво пише в „Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ” речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,парзитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин Самият термин "траки" и ТРАКОЛОГИЯТА на проф. Фол вкарват нашата История в глухия коловоз на ханове, тангризъм, ордите на проф. Златарски и преселенията на „руския“ виден историк Шльоцер. Както гяур и трак е обидно прозвище на БЪЛГАРИТЕ. Отворете гръцко-български речник и вижте. Който искате гръцко-български речник отвори на думата 'трак' и производните на нея. Може и гръцко-английски. Както "изчезнаха" гяурите, така са "изчезнали" и траките от нашите земи.

Календар