Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Проф. Давид Хаят: Повече няма да се страхувате от рака

ОТКЪС ОТ КНИГАТА МУ:

Проф. Давид Хаят: Повече няма да се страхувате от рака

"Стресът, ето я думата! Големият злодей на века. Но как е възможно? Как биологично протича неговото въздействие?", пояснява в последната си книга си популярния онколог

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Статията, така публикувана, е определено съмнителна. Първо, заглавието няма връзка с поднесените “ на парче” знания за влиянието на стреса. Второ, нека не забравяме, че всички изнамерени открития са колективни или еднолични заключения на отделни хора, а не всеобхватни закони.И няма как да бъдат. Трето, не стана ясно кое дава повод на автора да бъде толкова оптимистично настроен.Тоест, има намерен Проблем, няма Разрешение на този Проблем. Между другото, животът на моите родители имаше друго име и то бе нескончаем СТРЕС с главна буква.Примери само малко: родено сакато дете с неоптимистична лекарска прогноза; раждане на второ дете с година разлика, на което бе открито не след дълго сърдечно увреждане; живот под наем при ужасни условия и преместване от работа, по причина, че някакъв чичо на времето е бил царски офицер.Ние не сме го и познавали. Болници, болници, санаториуми, безпаричие... и двамата родители помня, че получиха костно-ставни проблеми, от които съм ги чувала понякога да вият от болка. Стабилизират се и пак в коловоза на живота. Като капак на всичко да изпратиш детето си , когато е само на 39 години, от това какъв по- голям стрес? В заключение: баща ми си отиде на 91, а майка ми на 93 години. Твърде многото теории носят повече вреда от стреса, според мен. Тялото си има начини да се справя с поднесените от живота изненади. Другите фактори: химия във всичко, горива, радиация, замърсен въздух и вода си казват тежката дума от много време назад, но там анализите или не са така задълбочени, или се назовават между другото.

Най-известният онколог във Франция, проф. Давид Хаят би следвало да се свърже поне с проф. Шрайбман от Израел и да се консултира за реалните постижения в тази насока. Никъде в книгата му не става дума за примоваскуларната система на човешкия организъм, за която нашите лекари даже не са и чували. Вместо да хвалите само чужденци, кажете и нещо хубаво за единствения европеец - българин допуснат да работи с велики учени от цял свят в това направление. Има научни публикации, че ракът се разпространява именно чрез примоваскуларната система, която обхваща целия ни организъм и едва ли не контролира всички органи и тъкани в него. В началото на февруари 2018 г. публикуваха информация, че в България има за миналата година около 350000 онкоболни. Вижте статистиката на СЗО и ще онемеете, защото ще излезе, че в България живеят 5% от раковоболните от целия свят. Айде, тролчета, плюйте и да сте живи и здрави! А, ти народе, си купувай лекарства, които с една таблетка или с едно намазване ще те излекуват за един ден! Да ни е честита лъжливата информираност, която ни кара да живеем в измислен и виртуален свят.

почти с всеки енин случаи. Двама мои много близки са починали от рак - сестра ми на 13 г. от левкимия и съпругът ми на 40. И двамата имаха хубав живот - не лишен от нищо. Затворниците според вас трябва половината да са болни от рак. А има и бебета. А според вас от Чернобил няма последствия.

Всичко е абсолютно точно и ясно обяснено. Въпросът е можем ли да превърнем теорията в практика и дали раковите клетки ще се оставят да бъдат победени. Човечеството се бори с много злини откакто съществува, както на макро ниво, така и на микро. Всички сме свидетели на борбата с престъпността, наркотиците, тероризма, вирусите. Победихме ли някъде? Не! Защо? Защото това е несъзнателното в нас, това е нарушената функционалност на човешката същност. Борбата със злото е обречена на неуспех, защото това срещу което се борим се видоизменя, приспособява и става по силно, или ако го победим, след време ние самите ставаме като него. Имаме ли изход? Да, и той се нарича осъзнаване. За стреса, за който така много говорим, какво е той? Емоция. Емоцията е реакция на тялото в резултата на мисленето на ума. Можеш да си лежиш тихо и кротко в топлото легло и в главата ти да нахлуят мрачни, умопомрачителни мисли, а мислите са негативна енергия, разпространяваща се чрез нервната система из цялото тяло. Тялото не знае, че това е фалшива тревога. За него това е тревога за приближаваща се опасност и се задейства цялата защитна система, ХХН-оста (хипоталамусна-хипофизна-надбъбречна) и започва отделянето на секреции, като адреналин и др. В резултат нашето мислене се затормозява още повече и процесите на дисфункция в тялото се задълбочават. Външната аналогия на този процес е гигантското замърсяване, което причиняваме на Планетата. Разбира се тя ще ни отвърне подобаващо и тогава и притежателите на супер луксозни коли и милиони и последния бедняк няма да бъдат пощадени. Разбирате ли аналогията с раковите клетки?

Не можах да видя какво казва китайскта медицина по този въпрос.За тях, китайцтие, си има рецепти за премахване на стреса чрез убодане в някои точки.Обикновено туморите са натрупване на енергия по един меридиан, като той не може да изпълнява основното си предназначение пълноценно. Тук огромна роля и ама профилактиката и диагностиката, иначе винаги може да се обърка точната диагноза. Няма изследване по въпроса кои слоеве от населението са подложени най-вече на стрес. Бас държа, че онези, чиито представители не членуват в никоя политическа организация. Как няма да е стресиран целия ни народ, като гледа как го мамят разни олигарси, как живеят в охол и разврат, а те едвам едвам едвам вързват двата края.

Не го вярвам това - две мои познати жени починаха от рак на дебелото черво - и двете бяха омъжени за богати мъже, осигурени ине работеха от години, познавам и мъжете им, еми нямаха стрес. Друго се крие - братовчед ми се занимава със земеделие от 40 години. Казва, че в царевицата в момента няма трева и за цяр да намериш и той никога не е виждал такова нещо - не плевиш, а трева няма. Това означава ГМО царевица и много раундъп. Думите му" Отровиха земята за години напред!" Ето това повече ми се струва релевантно, отколкото стреса.

Как тогава умират и деца от рак? При децата няма стрес.

Ти не си ли бил дете , не си ли се страхувал .....има стрес при децата и то голям ....на тяхното си ниво. Всеки човек от раждането си до смъртта си е заобиколен от стресови фактори и хора..номера е как да успееш да ги игнорираш

Всичко е точно така,както го е казал професора,да сякаш това е дремеща бомба,която дебне наблизо–рака и чака сгодния момент да гръмне!Тогава докато не се приложи масово веществото което няма да приспива лимфоцитите,ще се страхуваме за нас и нашите близки!

1. Трябва да се научите от природата да лекувате рака. Тя го може дори с билки. 2. Трябва да спрете безумната касапница върху раково болни, която ги осакатява за цял живот и ги превръща в инвалиди!!! 3. Е, разбира се, идва ред на имунотерапията. Чак тогава може да има такова оптимистично заглавие.

Т.нар. "научаване" е въпрос на сурова дисциплина, поне в началото. В потребителското ни общество обаче дисциплината е последното нещо, на което учат децата, а и те бягат от нея като дявол от тамян. Иначе принципно констатациите ви са напълно верни. Но мафията не спи.

да, казват му `плацебо` и действително работи доказано на 50%. сори но до техническото, контролирано изпълнение, има поне, десет по-лесни решения.

Забавно четиво и има логика в написаното. Явно неизлечимата болест вече не е толкова опасна... .. и това дето казват, че с вяра са се отървали от болестта, вече придобива смисъл.

До едно време човек работи за името си, после името му работи за него. И този е решил да си събере дивидентите от многото години пунтиране на лечение на една нелечима болест. Нелечима, не защото по принцип не може да се лекув, а защото всички копаещи на това поле вече десетилетия и хабер си нямат от какво всъщност се получава ракът и защо например не боледуваме всички от него. Този дебил се хванал за най-простото и едновременно най-срожното. Стресът. Със стрес вече е модерно да се обяснява всичко от мека пишка до убийство. А какво е стрес, какво го предизвиква, как действа, какго и за всички останали истински проблеми големите учени продължават да бъдат напълно слепи. Изобщо, по отношение на човешкия организъм учените знаят точно толкова колкото 5 годишни деца знаят за таблетите и компютрите с които си играят.

Много тъпо коментарче, че и,...... с Mного правописни грешки??? Вероятно, дядото е бил чобанин (овчар) ;)))

Като се сблъскаш с това тогава коментирай. Ракът в момента не се лекува, имам в предвид хората дето се болни никой не ги лекува. Това което става е наливат ги с някакви отрови, и им казват от 5 до 10 години, и това ако имаш късмет, ако нямаш от 1 до 3. Трябва да се обяснява на хората, какво е химиотерапия, какво е лъчетерапията, и те да правят избор, искам ли да умра отровен и облъчен, или да се боря както аз си знам.

Бори се! Кой го лекуват насила? Нещо си се объркал. Пий си чая, дръж си краката на топло в шуслерови соли и си вярвай, че се лекуваш.

Календар