Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

През 2019-а ЮНЕСКО махна от списъка си Витлеем, а добави 29 нови обекта

СВЕТОВНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

През 2019-а ЮНЕСКО махна от списъка си Витлеем, а добави 29 нови обекта

САЩ се класираха с 8 значими обекта, благодарение на архитектурата на Франк Лойд Райт

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Христос все им пречи.

"... световната организация премахна от списъка си ... Витлеем, родното място на Исус. Причините - влагали се прекалено големи усилия за опазването на обекти в риск." Не сте разбрали махнали са го от списъка със застрашено от разруха наследство. Това е като списъка със застрашените видове. Заради добрите и ефективните усилия да се запази църквата - тя вече не е застрашена от разруха. Или стажанта не е на ти с английския или дигате джабула за ей тъй. Това ми напомня на скеч от Каналето с недоразбралите работници. Ето линк: https://en.unesco.org/news/site-birthplace-jesus-bethlehem-removed-list-world-heritage-danger

И САЩ вече имат културни наследства. А индиански имат ли? Иначе Франк Лойд Райт е любимият архитект на нашия незабравим Тодор Колев - още навремето е прозрял архитектурното му богатство, но ЮНЕСКО не му е обърнала внимание.

Ако посетите Бом Жезуш ду Монте край Брага, препоръчвам да стигнете до горе с превозно средство, да разгледате комплекса, и да слезете по стълбите пеш. Изкачването е твърде уморително и имитира Голгота.

Все тая....Витлеем ще си остане едно от най-посещаваните места в света,независимо дали е в списъка или не.

Календар