Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Патриотичните послания, които ни завеща великият българин

182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

Патриотичните послания, които ни завеща великият българин

На този ден през 1837 година е роден Васил Левски

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Актуален и сега. За съжаление няма талива като него днес.

Този ВЕЛИК човек е дал живота си за България, не за друго. Сега национални предатели разпродават за жълти стотинки, това, за което той е умрял. Време е да си ходят, в противен случай скоро няма да има България.

Оправете годините в които е живял, че е срамота да допускате такива грешки за Левски!

И под тази статия върви ПАРАЗИТЕН РУСКИ спам !!! Русия НЕ Е сваляла мръсните си ръце от България от 1878г. насам !!!

Велик човек, но нито един негов национален идеал не се е реализирал, а ако беше оживял щеше да умре в забрава и мизерия. Властта винаги завладяват меркантилни и долни типове. Малцина са честните и почтените, но тях ги смачкват.

Точно това ми направи отвратително впечатление !!! :((( ВЕЛИК БЪЛГАРИН !!!

Абе, да ме прощавате, ама какво точно е направил този толкова "Велик" човек!?

Пародия - днешните политици е кичат с негови портрети в кабинетите си, но иначе с лекота биха предали и майките си на чужди държави.

Абе, ти , защо не се засрамиш, неразумний юроде !!!???

Виждам какво НЕ е направил - допуснал е такива като теб да се наричат Българи.

Апостолът ни е оставил патриотични послания, но днес има хора, които наричат Родината ни "територия". Ежедневно в коментари и тук, в този сайт се сипят тонове мръсотия върху името на България. Тези хора пренасят омразата си към управляващите върху България. И въобще не се замислят, че с непрестанния негативизъм с който заливат всичко българско всъщност всеки път по малко се откъсват от България. И омърсяват това, за което се е борил и умрял Левски. А не сме толкова лоши, колкото се опитват да ни изкарат нашите сънародници мразещи България. Не сме най-корумпирани, не сме най-крадливи, не сме най-... всичко негативно. В другите държави ги има същите пороци, но не ги виждаме, те не се "хвалят" с тях, не се самобичуват като нас. Нашите мразещи виждат само нашите недостатъци и обявяват, че всички те са най-, просто защото не са виждали чуждите. Нека говорим с уважение за България, както го е правил Апостолът! И нека разграничаваме управляващите от Родината!

за тези,които нито искат ,нито могат да се поучат от Родолюбието и примера на Дякона .Не е достатъчно да го обичаме като светиня от нашата история .Трябва да го браним от всеки зъл език и докажем ,че сме чули и разбрали неговите послания .нека да надграждаме върху добрите основи ,за да я има България . Аз друг смисъл не намирам .не може да мислиш и слагаш парите преди България и Левски го е доказал с живота си . и да размислим сериозно върху четвъртото послание отзад напред .

Много точно казано,но за съжаление не се разбира особенно от по-старото поколение.

Точно така,но не са виновни само руснаците виновни са и българите който обичат повече русия от България.

Ех Дяконе , Дяконе, ако ни управлявахте сега заедно с Ботев, Бенковски и другите на които им пукаше за България и при тази природа,която имаме нямаше да има равна на нас държава.Обаче ви няма, а потомците ви са забили носове в пъповете си и нищо не виждат.

Държа да посочите източника, от който е взето следното: "Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби"!!! Точно тези думи Апостолът НИКОГА не е изричал. Когато се цитира някого, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се цитира дословно. Противното е МАНИПУЛАЦИЯ!!!

Аз също мисля, че са негови думи.Върти ми се някъде, че той ги казва или по-скоро ги е писал в тефтерчето си.

Някога сте мечтали за свободата господин Левски, но сега явно сме се преситили и затова я даваме даром.

Последното НЕ Е ВЯРНО! Министерство на културата излезе с официално изявление, че "Който ни освободи, той ще ни пориби" НЕ Е КАЗАНО ОТ В. Левски. Що лъжете, бе, ДИР?

щип от тук, щип от там, от библията, от разни външни автори, поврорени тук там, някои недоказано негови... абе ... тъжна картинка, квито ни идолите, такъв и народа.... а хората сухопътен тунел под темза прокопали има няма 100 години по рано...

Както се казва "Слушайте ме какво ви говоря, не ме гледайте какво правя" ...

Хайде стига с този прехвален Апостол ! Нито е единственият, нито най-великият. БРЦК е назначавала апостоли за всеки регион, главни апостоли на България са били и Атанас Узунов и Стефан Стамболов например. Левски не е ръководел организацията, той е бил нейн подчинен - изпратен е от БРЦК с пълномощно в България и е бил на подчинение на местните комитети. Така поради раздори с Димитър Общи и Ангел Кънчев, Тетевенскяит комитет му отнема част от района и му ограничава правомощията. Нито пък е бил някакъв голям и всепризнат идеолог на освободителното движение - имената на идеолозите ги има във възрожденския печат и Левски не е сред тях, независимо какво се опитват да му припишат сега. И най-важното самите турци са посочили кого смятат за водач на революционното дело - пише го черно на бяло в съдебното дело на Левски и това не е Левски. Отговорът е лесен, но ви оставям да се потрудите малко, за да го откриете. Както каза някой, каквито героите - такава и държавата. Не държава, а територия !

Хората отдавна са знаели какво се иска, ама май още не знаят как да го направят.

Schilo

Дир, последното не е казано от него, ама както и да е! Вечна памет на Апостола!

С целия си живот Е ДОКАЗАЛ ПОСЛЕДНОТО!

ПОСЛЕДНОТО ЛЕВСКИ ГО Е ДОКАЗАЛ С ДЕЛОТО НА ЖИВОТА СИ! ПОНЯЛ?

Разбира се ,че последното не е казано от Левски.Председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Василев разпространи отворено писмо до президента Росен Плевнелиев заради текст в официалното обръщение на държавния глава от 18 март 2016 г. пред Народното събрание.Плевнелиев е обвинен в лъжа , поставена като цитат от Апостола на свободата.Става дума за последният цитат.

Викаш, да слушаме мазното русофилско ченге, като последна инстанция на истината за Левски. Той както и другото мазно русофилско ченге митьо гестапото узурпираха имената на велики български патриоти, но мислещите Българи не могат да бъдат заблудени.

Фактич'ски след Руско-Турската Освободителна война, Русия отново постави на масата въпроса за нашето освобождение.

Schilo

Знаел Левски за руско-турската война 5 години преди да избухне, та го казал. Това ли твърдиш?

Schilo

А бе, доказал е много неща, ама чуждополклонниците и тези, които сте на ясла на различни фондации и НПО-та нещо не го спазвате.

да

Левски пред турския съд: - Много хора те познават и са се срещали с тебе, защо не ги изкажеш? Левски: Никого не познавам. 5 Януари 1873 -

Знаел е за 10-тината предни руско-турски войни и какво разорение са донесли на Българите. Раковски добре го е описал. Знаел е и за съвременната му руска политика. Ботев много добре ви е изобразил русофистиличните еничери.

Schilo

Знаел? От интернет, или?

На Васил Левски приписват думи:"Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби." И масово манипулират с тях, говорейки,че Левски имал предвид освобождение на България от Русия. Демек, Русия ще ни пороби. А сега сравнете датите: Левски починал‎ на ‎18 февруари 1873 г. (35 г.), а Руско-турска война е била на 1877 – 1878г.г.

Ако Васил Кунчев е имал предвид или е знаел ,че накой ще ни освобождава , щеше спокойно и покорно да си гледа монашеството !

Така и така ще си бъдем роби, я да опитам да огробя Империята!

Гордият карловец беше твърдо решен да бутне империята на Падишаха.

Календар