Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Първият български художествен филм изчезва безследно

БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ

Първият български художествен филм изчезва безследно

Честваме 105-годишнината от премиерата на филма "Българан е галант" на Васил Гендов, приета за начало на българското кино

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Защо ли не е снимал филми от 1937 г., до края на живота си. Брях. Брях!?! А много е чудно и къде ли са изчезнали почти всичките му филми!?!

Как така ще снимаш филм и после ще изчезне? Трябвало е веднага след като е готов да го архивират в поне няколко копия на дивиди.

Българското кино може да се похвали с много хубави филми и сериали. Жалко е, че никой не ги реставрира и дигитализира, за да може човек да ги гледа в истинската им красота в някой Интернет платформа, дори и платена. Бившите съветски киностудия имат канали в Youtube, където старите филми са с невероятно качество, защо нашите не могат? Това е скъпо начинание, но държавата може да си го позволи в днешно време. Все пак това е историята ни.

Браво!

„Междувпрочем“ няма такава дума! (статия от сайта "pisha.bg") Заслужава си да се прочете, Мирянска. Просто така, за обща култура. Езикова, между другото.

"Сюжетите и на двата филма са наивни, но не са по-различни от лентите и в другите, по-развити страни в света. Киното прохожда и хората още гледат на него като на забавление, а не на изкуство." Всъщност понастоящем киното отдавна е набрало скорост, но за повечето от зрителите, а за съжаление и за немалко от създателите на нови филми наивните сюжети с цел забавление отдавна са изместили встрани киното от правенето на изкуство...

Тодор Динов. "Тъпанът". Велика анимация!!!

Календар