Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Панайот Пипков написва музиката на химна "Върви, народе възродени" за 15 минути

ВДЪХНОВЕНИЕ

Панайот Пипков написва музиката на химна "Върви, народе възродени" за 15 минути

"Написването на музиката за четири еднородни гласа не трая повече от петнадесет минути; обаче за първи път в живота си и аз почувствах нужда от повече ръце", разказва композиторът

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

важно е, и ако го е беше 20 минути писал, какво щеше да стане,- по хубаво или по лошо? Като че ли е важно времето и кой го е засекъл?

Какъв изказ и словоред......истински български език!!! Дано пак се появат такива истински родолюбци.

Ако българите отново се изпълнят с любов и уважение към Михайловски, Пипков и Бръмбаров и онова, което те олицетворяват, до степен такава, че да заприличат на онези ловешки ученици, то те като народ не само ще излязат от сегашното си състояние, но и ще се възвисят така както не са и мечтали. Това би бил дълъг и труден път, като си има предвид какво е сега, но резултатът е абсолютно сигурен.

В края на 19. век тези двама възрожденци и истински просветители написват химна на българската духовност за векове напред. В края на 20-ти и началото на 21 век, всички пишман политици, които ни управляваха, демонстрират с политиката си, че нито от наука разбират, нито въобще са разбрали, че само чрез нея нацията може да просперира в бъдещето сред далеч отишлите напред благодарение на науката индустриални страни.

Календар