Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Нотр дам" ни припомни зловещо Пътя към храма

СИМВОЛИТЕ НА ВЯРАТА

"Нотр дам" ни припомни зловещо Пътя към храма

Виктор Юго пише романа "Парижката Света Богородица", за да накара съвременниците си да осъзнаят стойността на готическата архитектура

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Първата снимка дали ви прилича на Нотр Дам? Защото не е...

потресли се били, обединили се били...За какво ? Дапеят либерастки песни и да мятат червени сърца, да палят свещи и да ни повтарят в транс, че е случайно събитие ? Ако наистина се потрисаха, отдавна да са наказали и взели адекватни мерки срещу тези, които причиняват всичко това...Щели да я изградят отново ? Вярвате ли, че дявола ще сътвори отново Бог ? Кой знае какви фигури ще ни изографисат в унищожените витражи, в името на етническия им мир...Така, че нищо повече не очаквам от тази величествена до вчера католическа катедрала, тя никога повече няма да е това, което беше...Имайки предвид кой ще диктува съдържанието, всичко е ясно. Либерастите не съграждат, те не строят, те само рушат и оскверняват...Отрепки, какво да ги правиш ?

А аз не влязох, видя ми се голяма опашката, понякога Бог не дава втора възможност.

Защо ли папата оглушително мълчи?

Да, и аз това се питам...Млъкна като...Защо не излезе да порицае насилието над християнски храм ? Само ни агитира да приемаме още и още арабско-африканска био маса. Нали той е пастир на католиците ? Нали горя най-голямата католическа катедрала в Париж и катол. свят ? Защо така позорно мълчи тоя папуняк ? Не му ли е мъчно за съсипаната християнска светиня ? Сатанаил все повече и повече показва истинското си лице...

https://www.youtube.com/watch?v=Adgx9wt63NY

За пръв път виждам статуи на дяволи и караконджули да са качени на покрив на църква !!!!!! Лично мое мнение е, че това си е пълен абсурд !!!!!!

Същата тема я има и в стенописите на Рилския манастир. Това са дяволи. Напомняне за греха и злото изобщо.

Божия храм е свещено място за молитва и там да поставиш статуи и изображения на сатаната си е направо сатанинско. И православните и католическите попове са изтрещели !!!!

Това са имагинерни същества, които служат за оттичане на водата при дъжд, затова са с отворени уста. Подобни е имало и при гръцките храмове.

Stan Stan

Знамение е ! Трябва да се замислим !

Защо всички католически катедрали са с някакви демони по тях ?

Stan Stan

Напомняне за злото и греха

Църква като църква! Тя например не е попречила на католиците да изколят протестантите в нощта на Св.Вартоломей, макар и двете страни да са се молили в една и съща църква...Тигава само в Париж за една нощ са изклани към 30 000 души! Но-о - това е една друга бира...

"Народ без култура и изкуство не е народ". Хората го знаят и ценят, а ние от паметници на културата правим Син Сити, развалини и гробници. И чакаме държавата да ги ремонтира.

Пак ли Костов е виновен, а селтаци?

Не, този път майка ти в виновна.

Не разбира се, как можахте да си го помислите ? Путин е виновен ! Вижте го как гузно веднага прати съчувствена телеграма. Това ако не е доказателство за вина, здраве му кажи и слушай дойчевелето ! :D :)

Костов е плагиатствал труд на Никола Филчев. Винаги съм знаел, че е лъжец. Манг.ла си е ман.ал

А унищожен Палмира нещо да Ви нампомня, или............пак сте франзуци, шарли-та и всичко друго сервилно........................

Не " упостоши", а "опустоши — сег. вр., 3 л., ед. ч."! Хора, пишете за култура! Нека поне грамотни журналисти да пишат, а!

една от най-великолепните катедрали на Франция. Но, в края на краищата, нищо не е вечно. И не че се заяждам, но УпОстоши ми дойде малко в повече. Опустоши! Моля за малко повече грамотност, набива се веднага на очи.

не е само престъпление или атентат - това е кощунство и светотатство, което никой бог няма да прости, освен ако сам не го е изпратил, за да накаже някого за извършено злодеяние!

Първата снимка не е на Нотр Дам, дир внимавайте малко де

PEYTSCH

Бог наказва предателите допуснали от 2015 година ислямското нашествие в Европа! Наказва за миграционния пакт и за истамбулската конвенция. Меркел ще бъде наказвана още дълго и ВЕЧНО. Макрон с огромното си мигрантско-колониално лоби ще бъде запомнен с атентатите и Нотр Дам, с жълтите жилетки и с съпугата-майка...Добро -няма.

Изгорялата катедрала е проекция на това което правят с Европа либерал-джендърите , Макрон, Меркел, Станишев и господарят им филантроп .

"Страшно събитие" ? - айде стига. Това папата ли го каза ? Че е предзнаменование ? Няма загинали - това е най-важното. Предупреждение, разбира се - подобни паметници се опазват трудно, но за една богата държава не е проблем. Никой ли не е предвидил, че дървен покрив може лесно да се запали ?

представяш ли си? 850 години си седи и никой да не предвиди! ей, глупави хора бе

Не бастуне, като имаш инфрачервени и всякакви датчици, имаш компютри, имаш системи за гасене на пожар и каква ли не електроника - похарчи малко пари, за да предотвратиш нещастието ! Това не ти е нашата мизерна държава - всички паметници да се оставят на саморазрушение. Коментарът ми е, че богата държава би следвало да прави това превантивно.

Такова безсмислие - пътят към храма не трябва да обраства -13,6 милиона посетители годишно!!! Говорим за едно Велико произведение на изкуството, но не и мерило за духовност!! Хайде спрете да ги бъркате нещата! Хиляди църкви са забравени и порутени, така че малко поспрете с клишетата. Велик архитектурен паметник пострада, но не и храм - той си ев душите на хората и този инцидент няма нищо общо с вярата!!!

Всъщност освен, че е великолепно произведение на изкуството е и страхотен храм с невероятна акустика по време на служба...

Интересно че още докато гореше, обявиха че не можело да е терористичен акт.. то защото огъня по друга начин горял явно, не като да е от терорист... нищо няма да кажат тия шматки, французите са станали едни лекета и лигльовци, начело с тоя техен Макрон начело...

Пише се опустоши, а не упостоши.

Първата голяма снимка в статията не е от парижката "Нотр Дам", а от наподобяваща я, що се отнася до архитектурен замисъл, катедрала във Виетнам.

С увеличаване на броя на мюсюлманите, подобни случки ще зачестяват.

До вчера статията в по-голямат си част щеше да е така. Днес обаче...

На същия ден преди 94 години пък комунистите спонсорирани от русия взривиха български православен храм.....

първата снимка е много уместна и впечатляваща! от къде е?

От катедралата. Много странно какво правят тези дяволи на катедрала - накацали кат черни врани!

първата снимка не е от нотр дам, това се опитва да ти каже човека. а ти плюй, храчи, пеняви се. трол

Календар