Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам

"ТИ СИ КЛЮЧЪТ! ОТВОРИ БУЗЛУДЖА!"

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам

Целта е хилядите туристи, тълпящи се пред вратата всяка седмица, да могат да влязат в него и да го видят в актуалния му вид, да научат повече за мястото и да бъдат част от процеса по опазване на уникалната сграда

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Символ на амбицията за насилствена човешка промяна към "по-добро" чрез принуда и насилие. Паметник на прикритото зад декларации за хуманизъм зло в човека. Трябва да се помни, защото злото никога няма да изчезне, само формите му ще бъдат различни и още "по-хуманни", а действията перфидни.

Що не го направят обсерватория.

най-сетне една умна работа"това е наистина арх. шедьовър" и много други положителни неща има за изброяване (но тук е гъчкано със сЕЕЕлЕнЕ) (не съм "кумуне" и нЕмъ дъ бъдъ) (казъх)

Еееее, ако наистина са сложили такива пасарелки ще е голяма простотия!

чинията ме кефи максимално. Супер идея и уникална форма. Тва ако в хамерика, щяха да правят стотици милиони от комерсиална дейност и всяко същество по земята щеше да знае за този паметник. Уникална оостройка на уникално място.

Чиният най-накрая ше излети ! Ама засега само виртуално.

Мда, освен с някоя и друга джамия, по нищо не може да се разбере, че сме били 500 г. под турско робство. Обаче само за 45 г. комунягите наср*ха цяла България с окупационни съветски паметници недоразумения. Та чак и летящи чинии. То верно, че трябва да си извънземен, за да сътвориш подобни простотии...

Не бях се замислил но си прав за съжаление ! Тов важи и за религията за 500 години не успяха но за 45 забраниха и коледа и великден всеки лумпен с кръст не знае една молитва ! А наскоро и като рабрах че премахвали руската кирилица от България направо бях изумен че има руска че и в България е била официялна

"На хилядите тълпящи" туристи,ще им струват малко повечко визите и ще почакат повечко за тях.А,че ще има руслямисти-гъзолизци от България то е ясно,затова сме на тоя хал-"Прост народ-слаба държава!!!

Боже, колко съм щастлив!

Хиляди туристи? Вие за идиоти ли ни имате.

идея си нямаш!

Като падне някоя плоча върху турист ще го затворят това недоразумение. Дано няма тежко пострадали

Тази брутална глупост на връх Бузлуджа отдавна трябваше да я няма.Символ на диктатура,тоталитаризъм и дупедайство към Русия,този бардак трябва да бъде съборен и да е обяснено на младите защо?

Ами да сложим паметник на някой велик султан, чийто башибозук е колил и бесил наред. Историята е история. Лекувайте се с хапчета, ако не можете да приемете миналото.

Става ? за миналото на комунизма,не на ЦАРСКА Русия,която реално ни е освободила от турците. От Аврора насам нищо хубаво не сме видели от тия диваци-руснаци,Исторически факт!

Ами ти сам си отговаряш на безумието което си написал кокото няма мястото на турски султан така няма и място това или което и да е СЪВЕТСКО творение в България ! Виж ако и измислят някакво друго предназначение на тази зграда нямам против да седи

Браво! Хубав паметник. Миналото трябва да се помни.

само и единствено затормозява бъдещето ! практиката показва , че ... миналото е вредно ! ръководенето на действията си в настоящето , стъпвайки на миналото , води да сериозни проблеми в бъдещето !

може да го знаеш само и единствено като "фактология" и нищо повече , без да го проектираш върху настоящето, камо ли върху будещето!

Да съборим и панелките построени през комунизма. Глупости на търкалета. Интересно защо на запад хората си пазят построеното през средновековието. И пак са имали хиляди проблеми, васали, клади и прочие. Обяснете на всички защо трябва да се мрази социализма и да се обича хаосът в който сме потопени в момента. Явно ви харесва да гледате безработни хора, ровещи в контейнерите пенсионери и липсата на икономика, просперитет и средна класа в България. Сравнете миналото и настоящето моля.

Тъй ли, иди да раздаваш акъл на германците, че още си пазят концлагерите като паметници.

Така е да сложат и един отдел мозайки руснаци управлявали България ! От Княз Батенберг през Димитров,Луканов Станишев и дай боже болшевишкия запъртък Иванов ! Ще е чудесен паметник на Руската империя ! Може даже да прожектират CGI взривяване на църква света Неделя или пък ако не са изгорели кадри как хранят прасета с трупове на легерници ! Не по добре разстели от народния съд ехее има да дават много десетки хиляди ами горяни може да сложат като мишени да се учат малките каскети ! Може възтановка граничари стрелят по цивилни които се опитват да избягат от НРБ даже с международно участие може да е че и доста чужденци има убити ама на излизане от НРБ. Съответно може да сложат килия и разпит на човек за които някои е доносничъл че е казал виц за бай Тошо ! И после наи накрая да сложат мозайки на заслужили комунисти демократи сътворили днешна "демократична" България Примерно Кеворкян Коритаров Гарелов Ал.Томов Отдел формиране на демокрация :) После бизнесмени видни приватизатори слава слава Гергов Банев Гущеров Манджуков Черепа Борисов Нинова Ицо 100 манекенки Арабаджиеви Много много все силни основатели на демокрацията по руски тертип ! Ами да не забравяме и цветето в демокрацията Всички избити мутри кой аген на ДС кои просто служител на ДС генерал Изобщо много дължим на Партията маика и неиния храм трябва дасе възтанови на 100% Все пак БКП е родило всички до един милионери и милиардери в тази хубава руска губерния ! Хвала хвала . И даже предлагам на входа и в духа на коминтерна и другарската Станишева да има будка мимилиционер които да не допуска българи ако не се запишат като македонци зада има продължение на славното дело ! А ка излизане снимка подарък с лозунг ''Току що гласувахте България да стане руска република!'' Което ще е майтап защото то вече е гласувано и прието. А екскурзоводите само на руски в петък както беше националната ни телевизия да се възроди една хубава традиция ! Ех слава слава Мечти ще каже някои но дано Радев да побърза че вече нямам търпение

Увековечихте отреченото от демокрацията тоталитарно минало. Срам!

Завещал съм на поколенията след мене мечта: "Монументът на Бузлуджа, да стане сграда която да служи за посолство на Галактическата федерация на СВЕТЛИНАТА от Галактиката Млечен път." АМИН!

В чест на онзи който създаде БСП и се отрече от българските си корени, след което се нарече македонец?!

а не паметник.

Може да бъде посолство на Северна Македония, или Русия ?!

Календар