Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Медицинска тайна зад усмивката на Мона Лиза?

МИСТЕРИИ В ИЗКУСТВОТО

Медицинска тайна зад усмивката на Мона Лиза?

"Загадката на ренесансовия шедьовър може да бъде разрешена с обикновена медицинска диагноза", твърди д-р Мехра от Бостън

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ей, скоро не бях се смяла толкова.

Дееба идиотите, с какви "важни" научни изследвания се занимават! А моЕ ли по пръднята на умрялото куче на Чърчил да познаете какво е яло три години преди да пръдне?

не беше ли мъж - любовника (по-точно любовницата) на Леонардо Да Винчи?

След някоя друга готина ще стане политкоректно и ще я изкарат джендър.

тия страдат от "парализа на нервите"

Не е луд който яде зелника, а който му го плаща. Тая тетка 40 години ще получава по 10,000 долара месечна заплата плюс незнайно колко още за помощници, експертизи, печатници, командировки, симпозиуми, конференции и какво ли още не - по груби сметки най-малко 10 милиона долара, разсъждавайки Мона Лиза младежки пъпки ли има или просто сутринта е станала с четирибуквието нагоре. И тъй като картината всико търпи и няма как да каже "Абе, тъпунгер, що не отидеш да се гръмнеш!", то аз предлагам хипотезата, че тя има хемороиди. Само не знам на кого да си пратя сметката да ми преведат доларите - и ще им излезе значително по-евтино, тъй като и само на милион съм съгласен.

Тази Мона Лиза не е оригиналната картина. Леонардо е видял истинската картина от неизвестен художник и е нарисувал копие/реплика на оригинала, което се оказало по-хубаво от самия оригинал. Торинската плащеница, за която се говори, че е била на Иисус Христос, също е дело на Леонардо. Образът, запечатан на плащеницата, всъщност е първото фотографско изображение.На пртактика Леонардо е снимал себе си.

Това адски ми напомня на вица, в който трима студенти по медицина спорят, дали човека пред тях, който ходел леко разкрачено, е изкарал инсулт, или има ишиас, или е с вродено изкълчване на тазобедрената става. Накрая се решили да го попитат, а той отговорил: - А бе мислех, че само ще пръдна, а то к`во стана! А за Мона Лиза не е обсъден варианта по време на монголските нашествия в Европа някой братовчед на Чингис хан да е замръкнал в селото на пра-прабата на Мона Лиза. Или пък боите на Леонардо да са от магазин за 1 дукат (или там каквото е било).

та тя е травестит!

Календар