Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Матерхорн - върхът, който убива първите си покорители

УНИКАЛНИ ПЛАНИНСКИ ВЪРХОВЕ

Матерхорн - върхът, който убива първите си покорители

Той най-разпознаваемият в Алпите, заради своята специфична пирамидална форма

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Четете ли това, което публикувате, че и в подзаглавие: "Той най-разпознаваемият в Алпите, заради на своята специфична пирамидална форма" Непрофесионализъм в действие!!!

Матерхорн е известен преди всичко с логото на филмовата компания Paramount Pictures, с него започва всеки техен филм. Колкото до изкачване на Матерхорн - редно е да се спомене "специалиста" Ulrich Inderbinen от Zermatt, който е изкачил Матерхорн 370 пъти, водейки алпинисти до върха. За последен път той изкачва Матерхорн на 90 годишна възраст. За съжаление има много загинали алпинисти при изкачване на Матерхорн и можете да видите техните имена в гробището около църквата в центъра. Един от загиналите е българина Красимир Ненов (13-11-1970 ... 5-07-1992 Zermatt).

Иван Ненков, Филип Жазмати и Тихомир Стоянов.

"...Матерхорн е известен е с това, че е изрисуван в логото на швейцарските шоколади "Toblerone", които са любимо лакомство на мнозина..." Любимо лакомство - дрън дрън. По нашите ширини е известен с факта, че навремето се купуваше само за долари - от Кореком. Днешните деца сигурно не могат да си представят, че тоя шоколад и бонбонки ТикТак бяха достъпни само за валута, която пък по принцип беше недостъпна... И някой сега ще почне да ми хвали комунизма - как добрия Бай Тошо не давал на децата да ядат тия гадни, отровни, империалистически храни...

много, много красив, величествен връх, но не за всеки......

Календар