Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Макиавели срещу "макиавелизма", 495 години след смъртта му

ГОЛЕМИТЕ УМОВЕ НА ЕВРОПА

Макиавели срещу "макиавелизма", 495 години след смъртта му

Невинен ли е авторът на фразата "Целта оправдава средствата"?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

умен човек, роден не на време и не на място. Впрочем, хората никога не са долюбвали ерудитите си, даже са се плашели от тях и са ге горели....Знанието винаги плаши простолюдието както първобитния човек се е страхувал от мълниите и други природни стихии, които не е разбирал! Обикновено следват съветите на мъдреците, ръкопляскат им, а накрая им взимат главите. Ей така, за всеки случай...

Макиавели не е философ, пророк или мислител, а обикновен регистратор на политическият живот по негово време. И доколкото в политиката има повече рутина отколкото идеи и творчество, книгата му е актуална и днес.

Браво на автора. Нестандартно мислене. Съгласен.

Ей, и майките, мъжете и сежурните си колеги карате да коментират да ви ласкаят. Е, щом се чувстваш по-добре, Еми :) Важно е психичното здраве и да сме първи на село! Ма не всички сме от село, да знаеш.

А бихте ли формулирали кое точно го прави нестандартно? :)

Първият всезнайко знаел за кого е книгата. Ми то е казано за кого бе пич.Яви се по тв от Билалов. Там се явяват точно такива тиквеници.

Ми не, името дори не е споменато. Авторката изобщо не знае за него явно, иначе щеше да е вътре. Не вярвам някой умишлено да не спомене основния вдъхновител на книга, която анализира. Не бива човек да се занимава с неща, за които не е подготвен. Винаги лъсва.

Слаба статия и повърхностна. Авторката изобщо не е разбрала кой всъщност е "Владетелят", особените му отношения с Макиавели и въздействието му върху историята в световен мащаб. Не е вярно и, че не се знае къде е погребан Макиавели - това е именно в църквата Санта Кроче във Флоренция. Направата на задълбочено проучване, както и посещенията на място на коментираните обекти по принцип помагат за написването на по-качествен материал. Само предложение.

Много задълбочен анализ. Браво

Календар