Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Лондон през 1989-а - обезпокоен от кризата в Източна Европа

ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ВРЕМЕТО

Лондон през 1989-а - обезпокоен от кризата в Източна Европа

Фото ретроспекция от британската столица на Иван Григоров

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Живял съм в Лондон в началото на 90те близо до времето от снимките. Първото ми впечатление беше че много мръсно,сравнено с България. Да интересно интензивно се живееше още тогава,но мръсотия,проститутки,наркомани,просяци,бездомници по улиците живеещи в картони беше шокиращо за българското възпитание и опит. Интересни снимки,браво.

ЖИВЯЛ СИ ТИ ТРОЛЕ И НЯКОЯ БАЙ-ТОШКОВА ПАНАЕЛКА, АКО ИЗОБЩО СИ БИЛ РОДЕН.

До Да,бе: Не, бе. Трябваше да ни пускат зад Желязната завеса да виждаме какво е там. Завиждали са ни и им позволихме да ни съсипят.

да бе, завиждали са ни, как пък не. Като ни завиждаха, защо не юрнаха на талази да идват при нас като падната желязната завеса, а се случи точно обратното????

Обезпокоени били. От какво точно?!? От разширяването на пазара за техните фирми ли?!? Нали точно за това се работеше, за да вдигнем бялото знаме и да ни завладеят икономически и финансово.

Та те са ликували, че са победили "комунизъма", който никога не е съществувал. Тези лицемери ще танцуват на гробовете на източноевропейците и ще леят крокодилски сълзи от злоба! Виже първия коментар под статията и ще разберете кои са били чисти както духовно така и физически по онова време!

Типичен английски мегаполис с английска самобитна култура и минимална престъпност. Невъоръжени полицаи и основни ядове свързани с това , че някой се бил напил. Лондон 30 години по-късно - като след мащабна инвазия без намек за доскорошната идилия...................... "Абе ние ли спечелихме Студената война"

Сменете само годината.

И преди и сега в по-голяма степен Лондон е една кочина, колкото и да ни навирате в лицата до сме им поклонници, чак с някква носталгия да си спомняме, за какво???? За тези, които никога не са ни имали за хора и чакахме по 2 седмици прави за визи...

Първо не мога да разбера, след като цветни филми имаше в България още началото на 80те, защо гледаме черно-бели снимки от 1989? Второ, явно автора на снимките си списва и коментарите и разсъжденията и представата за света. Или поне на някой набор на бай Тошо. На Лондон НЕ МУ ПУКА за България или за Източна европа, повече отколкото - ТЕЗИ ДА НЕ ИДВАТ ТУК. И който говори за някаква бедност - да , не може в 9 милионен град всички да са богати, но огромна част от населението няма проблем с парите и не се притеснява нито за зимата, нито за някоя от следващите 20 зими, както е свикнал скъсания измъчен от комунизъм и стриган редовно от червени политици бай Ганю да мисли. Там никой не мисли за нещо подобно, точно обратното - изкарват си една бала пари и са сигурни че държавата им ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ, за каквото им се наложи, а не като нашите източно-пост-комунистически идеологии с Тиранин отгоре и раята гладна и неука. Средностатистическия лондончанин е бачкатор, бурмичка в системата, който прекарва 4 часа на ден по влакове докато изпълзи от дупката в която живее на 30км от центъра на Лондон, да иде в Лондон да работи цял ден и да се върне и да си лега с кокошките. Така е устроен този град. И като дойде петък и събота - омазване по пъбовете, търкаляне по тротоарите и повръщане. Това е англо-саксонският начин. Не е много по-различен от бляд-комунистическите им опоненти в Рашия , търкалящи се като свине във водка.

Е не съм бил по това време там, но от снимките като видях как се чака за автобуса, аз тогава не помня такова нещо тук, дори и в пиковите моменти.

Това което се вижда на снимките е типичната стара Англия от края на 80-те и началото на 90-те с традиционните английска култура и начин на живот, облекло и тн. Днешната Великобритания е загубила почти всичко от това и се е превърнала в един космополитен бълвоч от всякакви натрапници и навлеци от целия свят. Дори самите британци го признават и много от тях казват, че това вече не е тяхната страна и я напускат. От дълги години работя с хора от всички краища на Обединеното кралство и мненията им до голяма степен се припокриват. Разочарованието им от сегашното състояние на страната е и една от основните причини много от тях да напускат Острова и да се заселват по целия свят включително и у нас. Друга основателна причина разбира се е британския климат.

не помниш защото си тъп или малък едно време по комунизма не достигаха рейсове за градски транспорт и бяха през 30-40 минути. Съответно в час пик имаше тройно повече хора от тези които могат да се наблъскат в автобуса И никой няма да ти седи така подредено и културно да чака да се качи като в Англия Всички на "източноевропейска опашка - полукръг от бутащи се с лакти хора около всяка врата на ИКАРУСА Мила родна комунистическо-мизерна картинка

Календар