Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Концлагерът Трикери" събужда спомена за тежката съдба на българите след войните

В МУЗЕЯ

"Концлагерът Трикери" събужда спомена за тежката съдба на българите след войните

Документалната лента ще бъде показана в Регионалния исторически музей в Бургас на 18 октомври от 18ч.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

За подобни неща съм чувал и чел. За този случай конкретно не-благодаря много. Но не е било и по-различно отношението и на нас към нашите (военно)пленници. Баща ми е разказвал,че пленници са прокопали старият път през кресненското дефиле. Четох и за онези " царски" пътища из Рила,които също били направени от пленници...

По вереме на Междусъюзническата война със Сърбия и Гърция е било възможно да се справим. Румъния е тази която ни напада в гръб без никаква причина и "благодарение" на нея България губи много (да не се забравя). Преди това Румъния получава Северна Добруджа като компенсация за Молдова. В момента Румъния напира да си върне Молдова - означава ли това че ще ни върне Северна Добруджа.

понякога си мисля каква щеше да бъде ситуацията на балканите ако вместо Гърция имахме някоя по-нормална държава за съсед.

Поклон пред паметта им. Пра дядо ми е бил на същия остров военнопленник. Казвал се е Коле Начов Андрейн, роден около 1870 година и умира през 1964 година от село Сапарево.

Избухва, а?! Или цар Фердинанд не е сдържал мераците си, и вместо да изчака месец-два за да си осигури политическа подкрепа и да реши възникналите спорове по дипломатически път, атакува бившите си съюзници... и така българският народ плаща с кръв за амбициите на управляващите го.

Здравейте! Поклон пред тези българи! Дядо ми е участвал в тези войни и знам от баща си, че е бил пленник в Солун. Може ли да разбера, ако има някакви исторически писмени източници, дали наистина е бил там. Върнал се е в здравословно състояние, както е описано по горе. Казва се Злати Хаджи- Тодоров Люцканов.

едни от най-големите ни врагове са гръцките цигани, от както сме ги довлекли до средиземноморието и южните балкани все ламтят за земи и чужди достижения, чиста сган.

Календар