Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Камен Донев: Аз мога толкова, а вие?

ПРАВО НА ОТГОВОР

Камен Донев: Аз мога толкова, а вие?

"Скъпи мои приятели, почитатели, съмишленици! Скъпа моя публика! Отвореното писмо, което тъй пламенно въздигна страстите и вълненията в обществото не се отнася до вас", написа актьорът в позицията си "Моите думи"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Видяхме какво Вие можете аз не Ви харесвам не гледам ваши изяви. И ако почти всички хора не посетят ваши представления ще направят най-хубавото за да видите как се критикува ама разбирате много за БОГ се помисли

Не намирам кой знае каква причина да ме трият принципно. Но явно някой се е припознал в коментара ми. За това втори опит за мнение. Г-н Донев или е открил силата на негативната реклама или не са му издържали нервите от осъзнаване на заобикалящата го действителност. Каквото и да е открил, както и да се развие реалността около него, той не е на загуба. На етапа на който се намира България (обезличаване на етническа културна идентинчност) реалността не може да бъде промененена, тя е резултат на корумпираната генетична маса, закърмена с малодушието на индивидуалното оцеляване, потопена в материалните си изяви и новосъздадените консуматорски навици с нарцистична житейска философия. Племе, на което по една или друга причина не му подхождат умни лидери, то се разпознава в “наши” момчета, които са “стабилни”, финансово успели чорбаджии, полуграмотни наследници на закърмени с кражби и измами родословни дървета. За такива “широки” душици калта, която обитават има романтична украса, миризмата на екскременти не извира от душата им а от канала на съседа, дупките по улиците не ги касаят докато не паднат сами в тях, чуждите проблеми са бреме, което се избягва на всяка цена, жената на съседа е курва а децата му са изроди. Тъжната новина е, че в световен мащаб липсва идеология за човечност, консуматорите са неосъзната маса от полета в бази данни, закачени за корпоративни таргети. Младите хора отказват дори половата си идентичност под знака на инжинерно създадена либерастия с цел депопулация. Фундаментални човешки права са под постоянната атака на хипер алчни мега корпорации. В такова време всеки истински артист е в постоянен катарзис, ако си мълчи не може да спи спокойно, ако проговори може да си гарантира социална изолация, което обезсмисля творческият процес и го свежда до форма на духовен онанизъм, все пак споделянето създава социалната полза на изкуството. Угодия няма. Нито Вяра, нито Надежда ще дойдат да решат проблема, да викаме Неволята е кауза пердута. Единственото, което ни остава е да сме честни. Дори да грешим, дори да ни отхвърлят, дори и на клада да ни метнат, все тая. Нито ще сме първите, нито последните.

Ей, много наистина се завижда в тая държава. Не могат да преживеят новата кола на комшията или това, че някой си направил фирма и взел, че просперирал човека. Мъка, мъка....

Здравейте.Тук са писали човеци които са много начетени,и браво на тях.За тези които съдят.Трябва да даваш мнение за човека или неговото творчество,а не да го съдиш.И то само ако познаваш дълбоко този човек/т.е. си живял с него,най-малкото,да не кажем,че трябва и да си работил с него в този случай/.Разберете,може да съди само Господ,а на земята може само този който е в сферата която работи е допринесъл поне- толкова колкото човека или неговото творчество,че и повече.Камене,продължавай все така смело напред,възхищавам ти се.Има в България достатъчно начетени хора,все още.Успех и на теб и на добрите и начетени хора.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Днес гледах една постановка на К.Донев в Народния театър Иван Вазов, е няма такава простотия просто! Абсолютна нула! Ако на това му викаш култура......аз му викам простащина!

Постановката се казва "Почивен ден" - абсолютна халтура и то от сцената на Народния! Тръгнах си доста омерзена...

Аз го мислех за интелигентен, той си се оказа просто момче. Май героите, които пресъздава му идват естествено - затова е толкова добър в тези си еднотипни роли.

Когато два часа и половина, прекарам с Вашите ИСТИНИ за Живота, Аз правя крачка за излизане от клетката на своите страхове.Чудесно измислен сценарий за казване на ИСТИНАТА и майсторски поднесен на Публиката с пленителни СЛОВА и ЕНЕРГИЯ! ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТА,която събира публиката,не на площада,а в театралните салони е НОВАТОРСКИЯТ ПОХВАТ НА БУДИТЕЛЯ!Вашата нестихваща и заразна ЕНЕРГИЯ събира обичта на многобройната публика.Затова,НЕ СИ ХАБЕТЕ ЕНЕРГИЯТА,за да им правите КЕФ!Вашата ЕНЕРГИЯ е необходима на нас,защото малко по малко ние започваме да излизаме от затвора на нашите защити и откриваме светлината за ДОБРОТО,благодарение на Вас БУДИТЕЛЮ!ПОКЛОН!

"Боят изгражда...!" Камен Донев

Не знам какво прави К. Донев и не ми е попадала критика за него. Обаче тези му открити писма ни се навират пред очите настойчиво и ги прочетох. Впечатлението ми е лошо, няма да гледам филма.

Донев, достойният артист играе така, както може и оставя на историята да оцени и отсъди. Работете, правете това, което искате и проявете СМИРЕНИЕ. Признание не се получава с публикуването на отворени писма и изискване да ви харесват. Защото вие това правите - изисквате харесване. Насила не става. Ако сте добър, ще ви харесват и ще останете в историята. Ако не - не, какво да се направи, сам казвате, че не можете да рисувате... И да, разбира се, посредствените хора не могат да оценят великия творец. Тази игра вече сме я играли. Но имената на големите творци все пак са останали, въпреки посредствените им съвременници, нали? Така че - търпение. Между другото, някога харесвах вашите текстове и вас като творец, имах големи надежди. Но след последните ви писма и разсъждения се страхувам, че изгубихте доста от симпатиите ми. Не изгубвайте и последните останали! От вас зависи.

Подкрепям на 100%. Г-н Донев, време е да проявите малко търпение и да покажете ясно на сцената, защо е невъзможно да се намери билет за ваша постановка, въпреки всички негативни коментари на знайни и не до там знайни културтрегери!!! "Котенца сте бе, котенца... а трябва да сте ЛЪВОВЕ, разбираш ли...да Ви уважават като ЛЪВОВЕ..." С уважение, Чешит

Ако наистина само толкова можеш (визирам горния бълвоч), начи си пълен бездарник...

И каква стана тя... И тук цензура... Защо така бе Миме, пардон дир-е? Къде са ми двата коментара от вчера?

Има един архитект- дори не си спомням името му, който е проектант на ремонта по ул. "Граф Игнатиев", градинката на църквата "Свети Седмочисленици". Та този господин каза на всички, които не харесват ремонта че:"На него му харесва и това е достатъчно". Камен Донев звучи по същия начин!

Преди мен са писали доста големи изкуствоведи и изкуствовъди, затова едва се реших да изкажа моето скромно мнение...... Писмото на Камен Донев ме накара да се замисля - какво съм гледал, когато съм в залата... Но понеже не съм нито "изкуствовед", нито "изкуствовъд"- не се наемам да правя класификации... Някъде бях прочел (пък може и да съм си го измислил - не помня вече, а и не е важно), че истинското изкуство е: - вълнуващо (то е атрактивно, забавно, разтърсващо); - актуално (то отразява по свой начин проблемите на отделния човек и на обществото); - възпитаващо (то възпитава хората - кара ги да бъдат по-добри човеци). Не знам дали онова, което прави Камен Донев е "изкуство", но определено е и трите, изброени по-горе. А дали е изкуство.... на кой му пука, след като то е вълнуващо, актуално и възпитаващо?! Продължавай все така, Камен Донев! (Преди време бях на едина "театрална постановка" - главната героиня си бъркаше в гащичките и си ближеше пръстчето, за да провери "дали и е дошло" - toва, уважаеми критици, би трябвало вие да можете да кажете. Докато си седите зад бюрата, с дебелите крака.. А аз търся връзки, за да си купя билет за следващия спектакъл на Камен Донев (защото всички са вече разпродадени).

Житейски погледнато няколко пъти съм бил на подобни "постановки", като веднъж дори съм си плащал за "представлението"! Хвала на тези "актриси" - лошо от тях никой не е видял, но пък "нещата", които са ни "показали" ще се помнят на старини!!!

И какво стана сега - "Възгледите на един учител за елементарното възпитание!" Билети ще има ли за всички или само за торбите с л@йна?!? Мисли малко бе, Донев, мисли с тая глава бе!!!

Скъпи Хейтъри, Обръщам се към всички Вас и към всички дребни душици, които коментирате, без да мислите. Коментирате, без да разбирате. Коментирате, без да сте вникнали дори и за миг в това, което този ТАЛАНТЛИВ БЪЛГАРИН иска да Ви каже. Без да съм с големи претенции за висока интелигентност, пък защо и да не съм , като се смятам за един образован, интелигентен и успял човек, след като изгледах последната творба на Камен Донев припознах дори и себе си. Припознах се, но не се обидих. Всички ние, всички българи сме това- за добро или лошо, на моменти или постоянно , едни дребни душици, завиждащи за чуждото. Моля, спрете да се обиждате от истината и погледнете градивно на нещата. Погледнете се и помислите, абе този човек е вложил толкова труд и сърце, дали пък ако пренебрегна собствената си природа не бих го оценил по достойнство. В крайна сметка никой не е длъжен да харесва всичко, но НЕ Е ДЛЪЖЕН и да го плюе. Просто да си замълчи. Г-н Донев, обръщам се към Вас само и единствено да изкажа радостта от това , което сте направили. "УЮТ" за мен беже преживяване, с което от бурен смях, преминавах в тъга, така плавно и неусетно. Ето така въздейства филмът на мен и не ангажирам усещането си никой. Извинете ме всички Вие, които се припознахте в моите негативни обръщения, живейте си живота , че той ей така ще Ви размине докато се чудите кой да оплюете. Целувки и до другия спектакъл!

Защо всички, които се хвърляте да се правите на народопсихолози, не забелязвате дребничкия факт, че в българския език няма дума хейтър и се налага да ползвате чуждица? Нещо повече - ако по-рано ни се беше наложило да я ползваме, щяхме да я вземем от френския език, както много други чуждици. И изобщо, какво Ви пука за нас, като сте едри душици?

Много са си повярвали, че правят нещо значимо и видиш ли някой ако не разбира тяхното изкуство били непременно посредствени и наричани бай Ганьо. Смиреност трябва, този който те харесва ще продължава да те харесва, но ще има и такива които няма да те харесват. Така е устроен е светът! К.Д. прави халтура това може и го прави. Само не мога разбера за тези които ходят на представленията му, какво послание им оставя. Много добре знае, че глупавия си остава глупав, простия прост и т.н. И Мариус прави едни постановки на Достоевски дето 90 % които са чели неговите книги не могат да го разберат ама с представление си друго. Както казва Оскар Уайлд разсъждавайки за изкуството накрая заключава, то е безполезно.

Човекът си има една представа за себе си, която съвпада с тази не не особено претенциозна публика и тъй като е популярен често го канят по студията. Това допълнително натоварва неговото ЕГО и така той стига до извода- в този свят има два вида хора- негови приятели и негови неприятели. Мисля обаче че хубаво характеризира индивида-дребнаво заяждане.

пропуснах една дума- ЗАГЛАВИЕТО добре характеризира.....

Наздраве!

Този не бяхме го чували, та седнахме да погледаме! Нито едно клипче не изгледахме до края! Учудващо е, че има хора въобще да го гледат и да го слушат! Ужас! Елементарен, и слаб артист. А текстовете и скечовете му, все едно Къци да разказва виц!

Публикациите на Донев трябва да се обозначават като реклама. Явно нещо куца в продажбата на филма за да се цепи като каруцар. Със сигурност има хора, които не го харесват и како от това ? Да не занимава публиката със собствената си персона, нека тя да прецени колко може и дали да го гледа!

Ами не можеш много, Каменчо...

не разбирам какво се е развълнувал този актьор. Явно някой си е позволил да критикува постановките му и той, мислейки се за велик, се е обидил и сега се обяснява на обществото. Ама хората си имат техните проблеми, какво ги вълнува някакъв си актьор.

Мерси, дотук

Нямам претенция да съм "голямата работа" и не пиша "отворени писма" пълни с вулгарни изрази! Това, което правя се стремя и се опитвам да бъде качествено и "изпипано в детайла". Въпреки това имам разбирането, че колкото и да се постарая все на някой моята работа няма да се хареса, НО не се тръшкам по гръб и да псувам и храча както прави К.Д. Е, да питам - аз разбирам и осъзнавам, че няма как да се харесаш на всички, няма как всеки да хареса работата ти, а К.Д. (великия "интелектуалец и мъдрец") не може да проумее нещо толкова елементарно за разбиране - не е нужно да изпадаш в Ярост и Злоба само защото някой не е харесал твоето "високо изкуство". Това е, дано го обясних просто (като за прости хора от ранга на К.Д.). И да допълня, не ми допадат доводи от сорта - "'кат нямаш сватба като на К.Д. - ще мълчиш". Всеки има право на мнение и право да се изкаже ... и всеки има право да се изложи (като К.Д. с неговото "отворено писмо").

Камен Донев поне ви нарече "торба с л....а", подписвайки се с името си и заставайки с лицето си. Глупаво от негова страна, не трябваше да пише такива простотии, но поне не се скри. А тук го плюете и обиждате също толкова просташки, но анонимно. За много неща е прав - навсякъде тъпкано-претъпкано с посредствени хора, които смятат себе си за невероятни творци, но са сиви и посредствени и никой не иска нито да ги слуша, нито да се занимава с тях, обаче те са се заобиколили с клакьори, които са по-зле и от тях, и ония ги хвалят ли, хвалят... А какви битки става за държавни субсидии, косите ще ви настръхнат!!!! И Камен е прав за това, че се правят един куп филми, пък и други творби, с държавни, народни, наши пари, а после ни хулят, че не харесваме тези филми и други творби, че не ги гледаме, че сме прости и не ги разбираме. Не, хора, не ги гледаме, защотото не ги харесваме, не защото сме прости. Това е горчивата истина. Обаче навсякъде мамини и таткови синчета, свикнали да ги ухажват и харесват и да им се подмазват цял живот, обаче - творчески импотентни. Ето това е. Разбирам го Донев. Не съм съгласен с начина по който го направи, но го разбирам. Иначе другата истина е, че в историята на изкуството е пълно с творби, днес смятани за шедьоври, към които никой не е проявли интерес някога. Пълно е с много успешни творби, които днес са само част от статистиката. Не сме ние, които ще кажем кое каква стойност има, а тези след нас.

"След дъжд качулка". Повечето хора забравиха онова вулгарно писмо на "интелектуалеца" К.Д. Всички разбрахме колко му е интелектуалния багаж на К.Д. и какви ниски страсти носи в душичката си (изля ги в "отворено писмо"). На кой се извинява сега? Не знае ли К.Д., че желязото се кове докато е горещо - това обяснение беше адекватно и нужно на следващия ден след онова "отворено писмо" (ако питате мен онова беше "отворения душевен кенеф на интелектуалеца К.Д."). Този К.Д. е поредния самозабравил се театрален деец дето се хвали колко "велик", 'щото видите ли, че пълнел залите. Ама ако това е неговия критерий за успех, то да му напомним, че и Мара Отварачката пълни задимените бардаци с публика "до козирката". То и С.Т. напълни стадион Васил Левски със 70 хиляди души, ама мерси - не щем децата ни да приличат на "шоумена" С.Т., а Вие? Не щем децата ни да хленчат и да приличат на К.Д. (недоразбрано мрънкало). Въобще на никой не му пука за К.Д. И за каква завист говори тоз "интелектуалец" - 'ич не ни дреме за тоз бавноговорещ Бай Ганя и пари за "високото изкуство" на тоз "ентелегент" - не давам (пък който ще - нека му пълни джобовете - утре пак да плюе и храчи вулгарно).

На теб може и да не ти дреме, но защо обобщаваш? За вас пък всички са халтураджии - и Слави, и Донев... Само вие дето сте голямата работа и работите точно на държавни хранилки, по програми, с НПО-та, фондации и не знам си кво, и не сте помирисвали реален пазар - само вие не сте халтураджии... Абе има място за всички! Работете талантливо, давайте сърцето и душата си, а не колкото да не е без хич. Всеки, който има комерсиален успех, е халтураджия, а? Добре дошли в соца! Някои май не са си тръгвали от там!

Нямам претенция да съм "голямата работа" и не пиша "отворени писма" пълни с вулгарни изрази! Това, което правя се стремя и се опитвам да бъде качествено и "изпипано в детайла". Въпреки това имам разбирането, че колкото и да се постарая все на някой моята работа няма да се хареса, НО не се тръшкам по гръб и да псувам и храча както прави К.Д. Е, да питам - аз разбирам и осъзнавам, че няма как да се харесаш на всички, няма как всеки да хареса работата ти, а К.Д. (великия "интелектуалец и мъдрец") не може да проумее нещо толкова елементарно за разбиране - не е нужно да изпадаш в Ярост и Злоба само защото някой не е харесал твоето "високо изкуство". Това е, дано го обясних просто (като за прости хора от ранга на К.Д.). И да допълня, не ми допадат доводи от сорта - "'кат нямаш сватба като на К.Д. - ще мълчиш". Всеки има право на мнение и право да се изкаже ... и всеки има право да се изложи (като К.Д. с неговото "отворено писмо").

Донев, живеем в два различни свята - единия го усещаме по ненаситния си еснафски комфорт на живота - апартаменти, коли, вили, напомпани женички, а другия - втория - с душата си !! Много от нас не са създадени да живеят в този свят и време, така, че не се мъчи да даваш акъл на хора с една гънка на мозъка си и то направена от удар с тесла в главата !!!

боклука -халтураджия пак се е изходил по въпроса.....

Ниво - читалищно социалистическо.... По-добре да пише текстове за Стефан Вълдобрев, той поне има адекватна продукция за България

Хейтърите на Камен Донев се познаха във филма му и....го намразиха. Нормално. Като 'deja vu' - Бай Ганьо се засегна и застреля Алеко.

Мога ли да го мразя и без да съм му гледала филма?

Така е, повечето от нас най-обичат да МРАЗЯТ !! В България е нещо като спорт...

Аз

Камен Донев не мога да обсъждам никак. Не съм го гледал в нищо достатъчно сериозно за преценка. Обаче - колчем се загледам в Български филм или отида на театър (ноооого ретко яфление) и ми се доповръща. Вече активно не гледам Български филми и ако надуша Българско участие в някой чужд филм, филмът се спира и унищожава на секундата. На театър може да отида само при сериозни изгледи за секс и за да напсувам Деян Донков, мбухаха... Ако искам да гледам Български филм... има "Матриархат", има "Момчето си отива", има "Не си отивай", има "Мера според мера"... Гледам и рева. Нема да си цапам възприятията със съвременните ви гофна, заклемсе!

Chefo77

Нещо мнение за "Стъпки в пясъка" да имате?

Не мога да разбера защо тука половината от коментиращите не са нито гледали нещо на Камен Донев - даже не са го чували и въпреки това се изхвърлят като чек.я на пясък !! По два пъти съм гледал всичките му представления и винаги откривам нещо ново - велик е !!!

И аз това преди все се чудех, но човек като си изясни народопсихологията на племето, и спира да се чуди на подобни парадокси...Дай му да плюе, да предава, не го търси за революции и исторически промени, той е по дребнотемието и все наднича по паниците на другите...

Като четем почитателите му, си правим изводи. От това кой те харесва, лесно се разбира какво правиш, не мислите ли псевдо народопсихолози? Между другото от кое племе сте Вие, защото българите, откакто са се появили на историческата сцена, летописците ги наричат народ, та и до днес. Ние сме част от българския народ, който няма дума "хейтър", забелязали ли сте това? Вие от кое племе сте?

Той и г-н Донев не е гледал всички творчества на всички актьори, сценаристи, режисьори и сродните им. Обаче се изказва, нали? И без да го гледаме Камен донев - можем да си направим извод що за човек е, а от там и да решим дали да гледаме нещо, направено от него.

Преди не ми харесваше. Сега ми опротивя.

Българинът е хейтър по природа. Деградивен хейтър, на маса с ракия, търсещ вечно кусури. Нищо не се предлага като алтернатива, само кусур от знайни и незнайни разбирачи. Хубаво или лошо, човекът е вложил себе си. Не може на всеки да хареса. Ама вий хейтъри, освен че изпихте по 2-3 кика пърцуца да пишете кусури, какво сътворихте за обществото. Това в тоалетната не се брои.......

Обяснителен режим.

Направи едни бързи пари, забърса една 20 годишна сервитьорка, тя пък избяга след некое време, той пък се помисли за Кафка и те така.

Като си изс.ал едни лай.а, не ги бъркай повече, че почват да миришат. Извинявам се на по-гнусливите.

Живота ли ви зависи от това? Гледате и решавате дали ви харесва, но тук има нещо друго, завист, типична, българска, жалко!

Харесвах го Камен, още от улицата с Теди Москов, беше забавно и смешно, нещо ново и различно. После ходих да гледам за учителя и народното творчество, пак беше забавно, но някак си познато и не толкова смешно. Че е халтура, халтура е, но поне е смешно, беше...Той си остана на нивото на учителя, не прескочи в друг образ и подобие, с това отворено писмо и разясненията към него тотално се оплете и принизи - жалко! Филмът му няма да го гледам, трейлърът ми е достатъчен, а Камен Донев след тези му писания вече не ми е толкова симпатичен :(

Беше ми симпатичен - до тия две писма. Илюзия е да превъзпиташ жилтите медии, или да искаш всички да те харесват и хвалят. За добро, или за лошо популярните личносати трябва някак си да живеят с тия две реалности. И май, по-скоро е за добро.

Много сте се развълнували за филма му. Човек ще си помисли, че с ваши пари е направен и насила ви карат да го гледате. Всяка година НФЦ бълва бълвоч след бълвоча, но вие си мишкувате и не ви дреме, че са вашите пари.

Апломба на тоя ми напомня на покойния Ласкин.

За съжаление когато някой изкаже мнение което обижда заспалия овчи народ винаги се нахвърлят отгоре му хора които нямат смелост да кажат те какво мислят.за тях живота е снишаване и нагаждане и плюене по този който дръзва да им го каже

Господин Донев, ако бяхте подходили с малко самоирония и без да атакувате чуждото мнение, щяхте да излезете победител и да сте по-симпатичен на неутралната публика. От това филмът Ви нямаше да стане по-добър /не съм го гледал - какъвто, такъв. Трейлърът е достатъчно отблъскващ, за да си го причинявам/. Продължавайте да пълните залите, киното го оставете за малко или поне следващият път си сменете екипа, който прави трейлърите.

Аз се чудех защо ги пуска тези тъпотии и чак сега ми светна - НЯМА ЛОША РЕКЛАМА. Та явно надява се да завихри някакъв скандал, та белким още 1000-2000 човека си кажат "я да идем да го видим този филм". Другото обяснение е, че е такъв нарцис, че не може да понесе да не му се прехласват.

Велик си Камене ,ВЕЛИК!Охлювите,които искат да придвижат успеха си не с талант,а с посредственост са твоят най голям съдник!ВЕЛИК СИ!

И пак пишещите тук малоумници си проличаха - Ами ако сте умни, ще вникнете в казаното и направеното от него. Но, да - мисленето е трудно за някои, по-лесно е да изплюеш нещо лошо срещу някой.

Аз едно не разбирам, всеки ли който не намира хумура на Камен Донев за добър, непременно е тъп, селянин и с лошо възпитание. Всички ли вие, които изпадате неистово в смях на неговите шеги и на тези на шоуто на канала, непременно сте възвишени и само вие разбирате от нещата за живота? Не, просто отдавна не е смешно, отдавна не ми е забавно срещу мен да седи сърдит човечец, който ми казва, че съм бедна душа, защото не го намирам за интересен. Просто се изтърка, Камен Донев се ИЗТЪРКА.

Всичко след Играта с кофа, балон и мече е претопляне на стара манджа. Мои приятели, хора с добър вкус, ходиха на филма и казаха, че половината бил за изрязване. Забавен филм направи Влади Въргала, да го чухте да пише, плюе и се оплаква?

Трябва му отпуска май

В страната на дон Корлеоне Борисов това е положението- посредственост, забавление за простолюдието и тъпи обяснения като горното. Истинската култура е завряна в ъгъла.

Абе по-кротко, Камене. Не си първият с първи филм !

Календар