Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Имаме ли право все още да харесваме "Отнесени от вихъра"?

ОСОБЕНО МНЕНИЕ

Имаме ли право все още да харесваме "Отнесени от вихъра"?

Трябва ли да бъде опозорен публично филма, като се забранява прожекцията му?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

много се задълбочавате, а всичко е съвсем просто - поредната борба за гласове на либерастите демократи, нищо друго. Трябват им на всяка цена гласовете на черните и най вече да ги размърдат да отидат до урните.Има 250 убити от полицията черни за годината но някак си клипчета се появяват все след месеци, година и нищо особено, протести в махалата. Има 500 бели убити и никой не скача за тях. За съжаление либерастията е много дълбоко - хваща буквално яслите, ученици, студенти и тежко и горко ако не си на същата вълна, за тях просто са затворени вратите за всичко. Същото като при комунизма. И не мислете че този "частник", артисти, холивуд и др, доброволно спират филма или излизат да ръсят тъпизми, това е начина да оцелеят в този бранш, иначе няма бизнес, няма роли и прочие. И в БГ го виждате защото и тук отдавна същите ги съветват как да разкарат неудобните, инакомислещи, симпатизанти на опозиция.А когато скачахме искахме да сме свободни да харесваме която партия си искаме и да казваме какво мислим без да бъдем преследвани, сега и да псувам ми забраняват, да го турна на мак'я им...

Филма е наслада за ценители. Задавате ли си въпроса защо няма съвременна версия? Просто шедьовъра не може да се направи по-добре. А Вивиан Лий......красота и талант.

Да се строят паметници на военни престъпници и нацисти е нормално (виж Украина), но трябва да се страхуваме от "Отнесени от вхъра", защото има "расизъм"??

Еврейската злоба край няма.Цялата простотия и интриги се завъртат от тях,а ползват по ограничените прослойки за бунтова,погроми и протести.Ненапразно преди векове още БОГ ги е низвергнал,Безбожниците и не се засрамиха,а продължават са пръскат омраза и да насъскват прослойките на обществото.Неблагодарници!

v

Някой от вас чел ли е книга написана от негър? Аз никога. И не защото ги избягвам. Просто не съм виждал книга, написана от негър.

0

Боже, колко си прост, направо не си заслужава амортизацията на клавиатурата да ти отговарям, защото явно си неук, фашизоиден недоволник със шкембе и отдавна нещастна съпруга, но все пак: има ТРИМА черни НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ ЗА ЛИТЕРАТУРА, ДРУГАРЮ: Воле Сойенка, Дерек Уолкът, Томи Морисън. И щеше да има стотици други, ако столетия наред не ги бесеха по дърветата твоите приятелчета. Светэт на африканската литература е разнороден и дълбок. Прочети, например, малко северноафриканска литература - представи си, че са с твоя цвят на кожата, забрави за имената и ще осъзнаеш, че това са писани все едно за България след прехода романи.. Толкова близки по душа са с българите. Но знам, ча цялото това нямаше смисъл, защото под калпака ти има омраза, а не желание да откриеш нещо ново.

Ти прочете ли какво съм написал? Заради такива като тебе и тоя дето не е расист ще стане такъв.

С какво негрите са допринесли за цивилизацията?Откриватели негри има ли? Изглежда са като смукачи-ползват се от откритията на белите и плюят нагло.А ако някой от тях се беше заинтересувал поне малко кой е открил робството,това евреите,арабите и техните африкански вождове,които са забогатявали от робството.Изглежда злобата и нехаресването на цвета на кожата им е в повече и не си го признават та таят омраза към белите ,на които поддръжават.БОГ така ги е създал и вероятно има защо.Как да узнаем Божиите намерения.Ние не ги мразим,а те са най-гомемите расисти.Не са познали,че ще се качват на главите на всички.Я оставете араби,негри и евреи сами на една планета и вижте докога ще оцелеят и какво ще изобретят.

Навсякъде където става въпрос за негра, голем шум се дигна, мама им мръсна!

0

Баба ми го харесваше, ама тя умря преди много време.

Който харесва Отнесени от вихъра и не ограбва молове е расист !

Никой не може да ми забрани какво да харесвам и какво не. Пешо харесва Мара, а не Пена. Кой може да накара Пешо да харесва Пена? никой.

0

ЕПМ

''Верховная Тъпутана''

Специално за неокомуниста "МАЙОРА" и такива като него. 1. Липсата на демокрация в Русия, не оправдава по никакъв начин унищожаването на демокрацията в САЩ и подмяната й с диктатура на неолиберализма, прогресизма и левичарството. 2. Очеизвадно е, че не познавате официалната система за цензуриране в САЩ - на федерално, ниво отделен щат и на местно ниво, а също и периодиката й, което ви прави смешни в опитите да я коментирате. 3. "Познанията" си черпите от Уикипедията, което разбира се също е смешно, но защото очевидно сте фен на това ниво на "познание", ще се опитам да дам примери точно от там. Да, "Отнесени от вихъра" не е забранен на федерално ниво. Къде и кога са забранявани книгата и филма в САЩ ще трябва да се потрудите да намерите сами. За сметка на това, в САЩ е бил забраняван друг филм, споменат в статията - "Раждането на една нация" (1915 г.) на Дейвид У. Грифит. Забранявани са били и книги, като "Чичо Томовата колиба", "Декамерон", "Кентърберийски разкази", "Мол Фландърс", "Любовникът на лейди Чатърли", "Тропикът на рака", "Параграф 22", "Гроздовете на гнева" и още редица други, които свободно се продаваха и разпространяваха дори и вБългария по времето на соц-а. 4. Във Вашия случай "МАЙОР" звучи като "ИЛИТЕРАТ". Не че е за учудване.

Кланица пет също.

Нека да ОБОБЩИМ! Отнесени от Вихъра НЕ е ЗАБРАНЕН в САЩ! Докато Жожо Заека, Борат и Смърта на Сталин са ЗАБРАНЕНИ в раССия със ЗАКОН! ТОВА Е!

Ако не вярвате просто напишете List of banned films - USA и вижте сами, че Отнесени от вихъра НЕ Е ЗАБРАНЕН!

Аз съм комунист и копейкаджия

Комедията за Сталин е правена наскоро, след като отдавна и документално е известно за зверствата на сталинизма. И придаването на комичен характер на тези зверства е просто гавра със страданията на руснаците, много от които все още помнят и преживяват самите тях и последствията от тях. ------------ Филма не е забранен заради това, тролче! Вожда ппуткин не дава гаври с изродите ленин и сталин! Те са неговите идоли!

Абе брат, по-голям социалист комуняга не бях виждал!

И не го сравнявайте с британската комедия за Сталин, забранена в Русия - тя е глупава, освен че е доста слаба като филм. Що не направиха комедия за Путин и обкръжението му, като са толкова отворени?! ----------- Глупаво тролче, Аз не сравнявам класиката Отнесени от Вихъра със Смърта на Сталин! Аз просто показвам, че Отнесени от Вихъра НЕ Е ЗАБРАНЕН в САЩ! За разлика от Смърта на Сталин, жожо заека и Борат! Които са ЗАБРАНЕНИ с УКАЗ в раССия!

Хайде намери List of banned films - USA и ми кажи виждаш ли Отнесени от вихъра в този списък! Смешшен и тъъп копейкаджийски трол! От де ви намират бе!

комуняга!

Евреи забраняват филм с някакви неясни и смешни мотиви за нарушаване на права. В същото време евреите от столетия развращават, дискриминират и ограбват света.

Кой е измислил робството?Евреи,араби и африкански богаташи. Използват факта,че черните действат по първа сигнална система и ги насъскват.Евреите са автори и на алкохола и алкохолизиране на нациите за да печелят.4

Dokato svjat svetuva ste ima razlika m/du belite i chernite.osven za daltonistite...

Всяко нещо с времето и за времето си. Не забравяйте, че САЩ са създадени от отделни държави, влезли в Съюза по три начина - доброволно, купени и чрез война (завладяни насила). И за самата гражданска война в САЩ има много причини (над 10 основни), а робството е само една от тях. Когато южните (наречени от Севера/Юнионистите "робовладелски" щати) се отделят и създават Конфедерацията, едно от основните им твърдения е, че всеки щат който е влязъл доброволно в САЩ, по Конституцията има право да ги напусне (не може да му се забрани) - т.нар. "причина за правата", която сега неолибералите отричат. Това тяхно виждане е отхвърлено от президента Бюканън с твърдението, че противоречало не на буквата на Конституцията, а на духа и идеалите на т.нар. "бащи - основатели". И точно тук е и противоречието, защото същите тези "бащи-основатели" са били робовладелци или са приемали робството за естествено. Но за това някак си не искат да си спомнят сега в САЩ. Робите били направили Америка. Така казват - политически коректно. Ама не е съвсем вярно. Според изследванията, техният принос в икономиката на САЩ е бил около 4% от БВП на времето си. И кой - знае защо, забравят да споменат, че документално е доказано, че е имало и голям брой чернокожи собственици на роби, вкл. и роби, които са притежавали собствени роби. Забраната на филма е отвратителна. Просто защото (както и романа) е бил създаден в точното време и е отразявал много от сантиментите особено в южните щати. И не го сравнявайте с британската комедия за Сталин, забранена в Русия - тя е глупава, освен че е доста слаба като филм. Що не направиха комедия за Путин и обкръжението му, като са толкова отворени?! Има един христоматиен пример. Великият Чарли е направил комедията "Великият диктатор", осмиваща нацизма, фашизма, Хитлер и Мусолини. Невероятен филм. Но, както самият Чаплин завявя години по-късно (цитирам по памет) "Направих го защото почти нищо не знаех за нацизма и Хитлер и какво реално са правели. Ако бях знаел за концлагерите, за избиванията на хора... Никога нямаше да направя този филм, защото е гавра с трагедията на убитите." Комедията за Сталин е правена наскоро, след като отдавна и документално е известно за зверствата на сталинизма. И придаването на комичен характер на тези зверства е просто гавра със страданията на руснаците, много от които все още помнят и преживяват самите тях и последствията от тях. И още - робството в САЩ винаги го свързват с расизма, което е неправилно. Защото, напр. в Южна Америка расизъм не е имало и няма (или поне не в големи размери). Но роби е имало и то доста след като в САЩ робството е забранено. Спомнете си колко филми и книги за това робство има - най-известен у нас е "Робинята Изаура". Ами хайде да го забраним - каква апологетика на робството, а! Робовладелци се влюбват в роби и когато са отхвърлени става страшно... Ама как така - робовладелец да обича робиня?! Не, имаме пълното право да харесваме "Отнесени от вихъра", въпреки политически коректните простотии на нашето съвремие. Иначе ще трябва да изгорим доста неща и най-вече - книги. Да започнем напр. с "Война и мир" - ми там се говори за крепостничеството на фона на войната, нали така?! Пък и я колко е дебела - кой ще я чете!

2006 - Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan Banned for being "offensive". 2014 - The Interview Banned, for avoiding political provocations. 2018 - The Death of Stalin - Banned by the Ministry of Culture for being offensive and extremist. 2019 - Jojo Rabbit - Banned for unknown reasons. Possibly because of Yorki's comments about rumors of Russians during the film's climax.

Няма по-тъппо животно от така наречения русАфил! И жожо заека забранили в раССия! И Борат! Боже, боже, не е лесно да си тъпа болшевишка тиква!

и това го казва левичар комуняга! ХАХАХАХХАХА!

Има противоречие в коментара ви. Може би, защото защото липсата на демокрация в една страна изобщо не оправдава унищожаването на демокрация в друга страна. Независимо от начина, по който се управляват и от кого се управляват. Образно казано, това че Божков е престъпник не прави участниците в ОПГ СИК невинни. Включително и тези от тях, които са на власт сега.

Харесвам и ще харесвам каквото си поискам и черните,които ползват цивилизацията на белите на готово не са тези,които ще определят каво да харесваме. ТОЧКА!АЗ КАЗАХ!

List of films banned in the United States - да и в списъка не видях Отнесени от вихъра! Само педофилия, куклуксклан и подобни гнусотии! Колко сте проЗти всички руски тролове! От де ви намира кутев бе!

Хубав филм. Срам за тези, които го забраняват.

Днес управляват простаците и ако им се подчиниш ще станеш като тях. Игнорирай простотията-вярвай на себе си и своята интуиция.

Сега е момента да откупим правата му !

Един умен и реално мислещ човек. Точно така!Днес евреите се опитват да унищожат цивилизацията чрез негрите,доскоро ползваха мюсюлманите.Няма да е вечно царството им-БОГ ги е прогонил преди векове-те не поумняха,продължават със зулумите си.Царството им няма да е вечно.Но откупуването на правата на класически филми си е умен ход.

Не съм го гледал . Филма хубав ли е или е руски ?

така поставяш въпроса - значи не е за теб.

PEYTSCH

Даже много повече от преди ония да слязат от дърветата...

Мен поне ме насърчихте да прочета книгата за...... 56 път :-)

Живял съм 3 години в северния американски щат Вермонт. Бях много щастлив. Ходих на обиколка на юга с кола - Вирджиния, Северна Каролина, Южна Каролина, Алабама, Луизиана,Тенеси. Уникални щати с уникални излъчване и хора. Защо все трябва да е или или. Не може ли да е "и и". Като са искали да се отделят и да си имат свои правила, да бъдат оставени. Ужасно е да има само една истина и тя да бъде налагана като догма. Животът сам показва кое е справедливо и кое не и наказва провинилите се хора.

Рубладжийските куучки си мислят, че в САЩ е като в любимият им кенеф раССия! Всичко е държавно и на "наще хора"! НВО е частна компания! Кината са частни компании! Те си решават, какво да излъчват и какво не! НЯМА закон или указ забраняващ филма! Разбрахте ли сега, копейки или да ви го напиша и на руски! М!

Глупости пишеш. САЩ имат един куп закони против дискриминацията и сегрегацията и ако не се съобразява с тях Един куп НПО-та ще го съдят и ще трябва да плаща.

"САЩ имат един куп закони против дискриминацията" - и това е лошо, така ли!

Шибан комунист!

Как в Русия забраниха „Смъртта на Сталин“ Руското министерство на културата забрани английската комедия "Смъртта на Сталин". Черният британски хумор няма как да бъде разбран от руските чиновници, твърди писателят Виктор Ерофеев и обяснява защо. ------------ ЕТО в тази "държава" забраняват филми! НЕ в САЩ!

Не те знам що за малоумник си, но за 5 секунди търсене в гугъл излиза : List of films banned in the United States

Да не забравяме, че Пипи дългото чорапче беше изрязан и цензуриран, че да се излъчва отново. Та този тип цензура не е запазена марка само на САЩ.

Ами, не е само Пипи, сега забраняват "отнесени от вихъра". "Десет малки негърчета" отдавна е преименуван. А "Смерть Сталина" го има поне на 10 места в руските торенти и сайтове за филми онлайн. Не че си заслужава да се гледа подобна глупост.

Гледах го този филм някеде през 1992-1993г., когато VHS вече беше достъпен стандарт и за простолюдието ... тогава бях 13-14 годишен пъпчасал пубер и не разбирах как някой може да иска да гледа филм на 50-60 години ... при това - някаква лигава романтична история. Обаче майка ми искаше ... и така от липса на други занимания в една зимна вечер (нямаше компютри, смартфони, фейсбук) се оказах принуден да го гледам. И се оказа, че ми харесва! Касетата я имахме вкъщи и няколко пъти го гледах през онези години. За последно го гледах преди 3-4 - още ми харесва и въпреки че е филм на 80 години, още си изглежда актуален (за междучовешките отношения, не по отношение на ефектите и декорите).

Обикновен либерален фашизъм! Духът на съединените американски държави е югът!

Имаме ли все още право да не харесваме циганията във всичките й варианти, в т.ч. и негърския?

Филма не е ЗАБРАНЕН! Хайде стига с тия фалшиви новини, а! ЧАСТНАТА КОМПАНИЯ НБО го премахнаха от списъка си с филми! Това си е решение на ръководителите на компанията! В САЩ няма забранени филми!

Абе мурук, филма е свален от годишна кино прожекция! Скапан комуняга!

Има ли държавен закон или президентски указ, който да го забранява! НЕ! НЯМА! Кино салона също е ЧАСТЕН, нали! Някой си там е решил да го свали! Ей от де ви намира кутев бе!

едни и същи наизустени мантри като стара латерна и с това показваш, че си по-кух и от градинска лейка.

С те вече опорните ти за САЩ вече не са актуални а?

Трябва ли да бъде опозорен публично филма, като се забранява прожекцията му? - А как иначе е се унищожи съвременната цивилизация, ако не се изтрие историята !!! Това което до сега правеха по света "демократите" осъществяват у дома, използвайки на-низките страсти на неграмотните и маргинализирани свои съграждани !!!

Американците са луди! Винаги трябва да имат враг! Сега е "Отнесени от вихъра" - класика и шедьовър!

Негрите, циганите и мюсюлманите са най-наглите, подли същества на планетата.

не са ли ? Според мен те са най-наглите!

Забравихте алчните кравари, норвежките крадци на деца, глупавите украинци, мекушавите германци, френските некрофили, английските свине ... Оставаме само ние - чистата, велика, свещена българска нация. Неизвестно защо обаче към края на опашката.

За мен свалянето от екран на филма е равнозначно на публичното изгаряне не книги - дали е филм или книга, дали е изгаряне или сваляне от екран е все едно и също и при всички случаи не е демократично! Да, филмът и романът представят южняшката гледна точка и какво от това? Тяхната гледна точка не е ли част от историята? Сьс сигурност е имало и добри господари, които са се грижили за робите си, едва ли са били само и единствено злодеи, както и хората до ден днешен са и добри, и лоши! А и да не забравяме, че много от освободените остават да работят при бившите си господари! Всичко това разбира се не променя факта, че робството само по себе си е нещо лошо и осьдително. Такова е и преследването на филми и книги, превърнали се в класика! Аз лично не смятам в бьдеще да гледам само политкоректно фентъзи!

През които трябва да се пренаписва историята на дадена епоха или народ. И никой няма да бъде подминат.

Книгата е уникална. Брилянтна. Филма с стар, но е издържал проверката на времето. Време е да се съсипе поредното бижу..

Става за гледане,макар че вече е прекалено стар и по младото поколение едва ли ще го издържи. За първи път го гледах през 1971г(бях на 11г) тогава филма беше 32 годишен и въпреки това беше удоволствие,но тогава нямаше много други удоволствия. Сега с кеф гледам филми от 80-те и 90-те

Календар