Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Храм на водата от 2-3 век е имало в южния квартал на Перперикон

АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ

Храм на водата от 2-3 век е имало в южния квартал на Перперикон

Проф. Николай Овчаров подчерта важността на градските нимфеуми в римско време, но в България подобни съоръжения, свързани с почитането и обожествяването на водата, са рядкост

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Я ти да видиш и тогава хората в България са пиели вода ? Само защо този професор реши , че това е било резервоар за вода? Може да е бил за вино !

Проучването на монуметален древен строеж на Перперикон наречен Овчанериум.Аман от този шмекер,съвсем опоска парите на държавата за археологически проучвания.Да му дадат Перперикон в аренда и ако иска и Луна парк да си направи там.Идва туриста,качва се на виенско колело и се издига към божествата а там вижда и портрета на Овчаров.

Този псевдоучен надмина с фантазиите си Индиана Джоунс защото смята че хората трева пасат.Какъв храм на водата ,какъв нимфеум на тази безводна скала???И направил ли си е някога някой сметка на тези пълчища от жреци от фантазиите на Овчаров освен да пият вода колко храна е трябвало да им бъде носена? Утре ще заяви че е намерил изгнилата дръжка на жезъла на Моисей.Аман от подплатените с държавни пари фантазии за една крепост подобна на много в България които са и древни и също с подобна съдба.

Тоя ще стигне до София скоро оттам.

Водата е българско откритие, затова има храм.

Скро всяка селска мивка ще я кръщават храм! за изворите и сегашните сондажи ще се мисли по-късно!

Календар