Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Гробът на генерал-майор Георги Тановски, убит жестоко, остава загадка

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Гробът на генерал-майор Георги Тановски, убит жестоко, остава загадка

На 15 юни се навършват 137 години от рождението на героя, който цял живот се бори с несправедливостта и който ни завеща: Командирът трябва да бъде готов да умре за войниците си, те – за него, а всички заедно – за родината!

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Пак ви поставят в състояние Омраза Това са отминали събития, имало е изроди от еднатаи другата страна, имало е алчност, подлост, омраза и смърт. Разпалвайки вашата омраза не променяте нищо към добро. Оставете събитията от време оно, ние даже не знаем какво се случва в нашето семейство. Еддните са били заблудени и другите, едните са убивали и другите, раздавали са болка и смърт от едната и дргата страна. Вижте какво можете да направите днес за някого, защото тази държава в този момент е последствие от нашите ежедневни действия, от нашата подлост, алчност или безразличие. Бъдете здрави и не си търсете извинения да мразите отдавна мъртви хора, пък били те и убийци. Животът е сега и в бъдеще

гробовете на избитите от другарите убийципо правил о са неизвесни,те смятат себе си за най велики и други няма

..."Много хубаво е правил Тановски, че е избивал комунистическите отрепки през 1923 година! Комунизмът е коварна и смъртоносна зараза, а успешната борба с всяка зараза може да бъде само една - тотално унищожаване!"

Злото, което трови България от атентата срещу Господ и Родина в църквата Св. Неделя, и днес тъпче България и не й позволява да се развива в семейството на европейските народи. Комунистите не са като останалите хора. Те винаги ще питат Москва дали нещо е правилно, и ако то е срещу България, задължително ще го изпълнят. ГЕРБ и до днес се опитва да съживи АЕЦ "Белене", за да могат руснаците да продължат да точат българската хазна.

Хората които е командвула са го познавали най-добре... и точно те го оставят на бойното поле, спасилият го фелдфебел дори не се връща за да го изнесе а за да вземе чанта с документи.

защо са го следвали войниците доброволци при контраатаките които е водил.

Следвали са го точно поради същата причина поради която са го изоставили... страхували са се от този "див" петел, толкова е просто, нали.

Злобните селски творения наричащи се "Комунисти"-унищожиха всичко красиво и стойностно и достойно в страната ни .Израстъците им продължават и през днешните времена да безчинстват.Примери безброй! Само прочиташ родословното дърво на тези от парламента и ти става ясно защо сме толкова зле. Трябва тотална промяна ,а с такъв материял и такава цензура просто няма да се състои.Така ,че по-добрия живот за жалост в близките 100 години няма да е в КРАСИВАТА НИ РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!!

АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ Удроу Уилсън отстоява на мирните преговори през 1919 г. оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели. САЩ не успяват да наложат своето виждане по този въпрос, защото губят твърдата подкрепа на Италия. Президентът обаче е безкомпромисен докрай спрямо домогванията на гръцкия премиер Елевтериос Венизелос, сръбския премиер Никола Пашич и румънския премиер Йон Братиану за разкъсване на България. Уилсън е категоричен и заявява, че по-скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата на един народ със самостоятелна държава и вековно минало. Президентът е срещу отмъстителното отношение към победените народи и се аргументира, че то ще доведе до нова война в бъдеще /както и става/. Той настоява да се зачита прогласеният от него принцип за етническо самоопределение на териториите при следвоенното устройство, дори българска граница по линията Мидия-Родосто твърдо е подкрепена от САЩ, но Франция и Великобритания отхвърлят разумния подход на САЩ. В отговор на това Уилсън напуска конференцията и оставя само някои свои служители да участват в нея.

Статията е манипулативна, някак много бегло е описан периода на масови убииства след преврата , ръководен от военния съюз с главатар въпросния супергерой.

От Освобождението на България до 9 Септември 44 г. България губи всички войни и над 37% от територията си во век и веков,Губи над половин милион избити мъже и печели огромни репарации, благодарение на политическия си продажен елит.Сегашните ни западни приятели ни попиляват в Берлин и Ньой, не в Москва. През 1923 г. са избити без съд и присъда над 7 000 леви интелектуалци. Убий ми детето пък ще видиш как гърми не само Св.Неделя но наред. По ЗЗД срещу отрязана партизанска глава или на ятак държавата ти дава 50 000 лв.Проверете какво ядене и пиене е имало в ловните дружини....Разстреляни са от упор деца на 12-14 г. Та какво се учудвате, че са избивани след 9 Септември хора без съд и присъда. Фашистката власт остави на 9 Дептември 5 млрд.долара, а комунизма остави 141 млрд.долара активи. Проверете и млъкнете. Скъсал генерала немската карта ? Но договорът е именно такъв- новите земи са само под българско управление, но не са български територии Ако не беше Сталин, Турция щеше да бъде до Харманли и Царево, Гъпция до Асеновград и 1 млрд.долара репарация, а Югославия до Радомир. Чърчил е искал България да я няма на картата, записано в протоколите на Техеранската конференция.

Абсолютно вярно! Бих добавил следното: Англия е настоявала България, като присъединила се страна към тристранния пакт и загубила ВСВ, да бъде наказана, като част от територията й бъде дадена на Гърция, Турция и Югославия. Гърците и турците са искали това от Англия. Ако не бяха В.коларов, Г. Димитров и още няколко българи, които да настояват пред Молотов и Сталин това да не се допуска, сега България щеше да е наполовина! Има сума ти документи, които да доказват това. Ама няма кой да чете !!!

Па нали тия бяха фашисти, защо партизаните са правели същото. Или не е имало разлика между тях. Ще цитирам един съученик: Мразя фашистите и техните най-върли врагове.

Не е вярно, червена маймуно. Сръбско-българската (1885) е спечелена въпреки опитите на Русия да я загубим. Балканската война завършва с Лондонския мирен договор, по който България е победител. Провер и млъкни.

Жестоко убит??? Разстрелян фашистки офицер от партизаните на отряд "Чавдар". Такива типове с хиляди са разстрелвани в Италия, Франция...

Забрави и Румъния...паданаето на комунизма?

Най-големият враг на България е комунизмът.След братоубийството след 09.1944г вече 75г слугите на москва крадът България и я изнасят.

Корав Мъж! И велик Българин, убит от комунистическите свине довлечени на власт от армията на злото, чиито паметници още висят неразрушени!!!!!

Още нещо! Къде е паметника на Генерал-Майор Тановски за да знаем къде да занесем по едно цвете след като се изпикаем върху моча???

тези безродници комунистите са избивали българи за рубли от москва.

убит ОТ КОГО?

Убиваха в "името на равенството", за да ограбят, когото сварят. Днес се представят за пострадаи от комунизма и си измислят героичен произход. А хора като този безкористно самоотврежен човек са врагове на народа... Днес "те" са благородните, той трън в очите.

От Османската империя излязохме като горд народ,когото комунистите унищожиха по заповед на москва, проклети да сте до 10- то коляно гадове заедно с вожда ви когото взривихте.

Много хубаво е правил Тановски, че е избивал комунистическите отрепки през 1923 година! Комунизмът е коварна и смъртоносна зараза, а успешната борба с всяка зараза може да бъде само една - тотално унищожаване!

Аз мислех, че е за някой добър българин статията, а то за фашист някакъв.... Каквото търсил - намерил!

Явно празната ти кратуна не знае що е то фашизъм и имало ли го е у нас!

Видиш ли комунист, спукай го от бой, винаги има защо. Червените боклуци.

PEYTSCH

Това което нито турците, нито сърбите, нито гърците, нито англичаните не успяват да направят, ТОВА ГО НАПРАВИХА ТОПОРИТЕ НА ЧАВДАРЦИТЕ-ГЛАВОРЕЗИТЕ НА добри джуров ! Позор, че са се водели българи!

Само за сведение : прадядо ми е застрелян след деветоюнския преврат в къщата си на Пиротска. Джелатите на ВМРО влизат в къщата и го убиват с два изстрела в леглото докато спи. Дори не е БЗНСар. Член е на Демократическата партия. Прегрешеноето му е, че е приятел със Стамболийски. Били са съученици в гимназията. А на тоя генерал прегрешеноето му е, че е клал земеделци и комунисти. А една от божите заповеди е "Не убивай".

Да само от братски чувства. Па ние сме им плячка от войната, нормално да се грижат за целостта и.

мръсни червени изроди и потомците им...смърт на комунистическите извратеняци и убийци -калта и помията на обществото!

ПРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ЖИВОТНИ

Който е писал статията, спокойно може да пише и фантастика. Народният съд е народен съд и толкоз!

Какъв народен съд на 27 септ.1944г., ти въобще знаеш ли за какво пишеш?

а Леваневски (Запрян не знам кой си) е бил един бандит и престъпник, с две смъртни присъди преди 9-ти и една след 9-ти(изпълнена!

Поклон пред десетките хиляди преследвани, избити и заклани за пари, от монархо-фашискния режим на немеца Борис 3-ти.

Не трябва да се подлагаме на индоктриниране. Времената са били такива и от едната и от другата страна. Хората си менят кожата, но иначе са еднакви. Така и сегашните страстни демократи носят гените на своите родители, зрели комунисти.

PEYTSCH

Избиването цвета на нацията направиха главорезите на Добри Джуров и Жельо Димиревски (Жабокрек)...Това са криминални убийци които като Джуров получиха почести на БКПу. Да разрушим митовете и съборим паметниците им !

Русия не е страна по Ньойския договор. Не е участвала в разкъсването на България. Напротив. 1944 година я спасява от окончателно унищожение. Смъртта на героя е трагедия. Говедото Стамболов разстреля офицерите-русофили в нивите край Русе. Всички герои от епопеята1885. Трагедия е цялата съдба на България.

Да само от братски чувства. Па ние сме им плячка от войната, нормално да се грижат за целостта и.

Защото са социалисти! Затова сме сто години след маймуните и другарите трябваше да ги бесим по стълбовете след 10 ноември - око за око и зъб за два, ама пак оттърваха кожата...

Това е терористична секта. Европа отдавна обяви комунизЪма за престъпне идеология. Само откровени отрепки, които се крият зад клавиатури в интернет, ще умрат с портрет на Сталин в скута си. Най-хубавото нещо на комунистите е, че макар и с огромно закъснение, измират, защото са дърти и смрадливи.

Т.е. кратък обзор на живота на "героя": 1. Формирал се в условията на милитаризирано общество, възпитаващо у младите сляпо подчинение на заповеди от военни, без собствена мисъл или критично гражданско поведение. Вероятно деформиран от това още от рано. 2. Сляпо изпълнява заповеди от националистически и шовинистични тесногръди некадърници, добрали се до властта, дори и когато те не са адекватни на интереса на болшинството българи. 3. Води хиляди млади българи към ненужна и трагична гибел в името на имагинерни "идеали", деклариращи завземане чрез война на територии, които "били наши". Следствие - тотални национални катастрофи, смърт и загуба на територии, вместо прокламираните "идеали" (1915-1919) 4. Участвал (забележете по свое желание) в кървав терор, защитаващ незаконен военен преврат (1923) 5. Участвал активно във военен антиконституционен, незаконен и антидемократичен преврат (1934) 6. Участвал активно в т.нар Военен съюз - недемократично обединение, целящо основно завземане на властта със сила и налагане на националистическа, агресивна военна демагогия в обществото. Към днешна дата такива личности едва ли трябва да предизвикват съчувствие...

Може да си The Truth, но не си Истината! Към тебе изпитвам съчувствие. Прозрението за Истината ще те достигне в много неподходящ за тебе момент.

Поклон пред паметта на десетките хиляди български мъже, жени, деца и старци, безмилостно избити от комунистическите изверги!

Заедно с още 300,000 души, избити или за лично отмъщение, или просто за им се заграби имота.

Изчадията комуняги взривиха православна църква пълна с българи, защото така им заповяда Москва. След подобно престъпление нищо не ме изненадва от злодеянията на червената измет.

Не са забравили хората, че през 1923 ходил да коли и беси без съд и присъда и са му напомнили 1944. Каквото повикало, такова се обадило.

Кого е ходил да беси, сталинска пачавро... терористите и престъпниците? Вяно не ги е доизбесил докрай.

Вижте комунистическите подлоги какво са извършили против България: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D0%B2%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F

Най-пряката връзка на България със свободна Европа е по море - през Беломорието. Което царчето, чистак българин от кръвосмесена немско-испанска жилка, ни загубва в изблик на ярост. Та на фона на това, слабо ме интересуват кой бил през пръстите македонските кривундели...

Как да те интересува, след като си комунистическа курва?

А според теб да не би "добрите" западняци да са искали да присъединят Македония към България?! Не само че САЩ, Англия и Франция са подкрепяли "македонизацията", но и са подкрепяли исканията на Сърбия и Гърция още земи да бъдат откъснати от България, и да бъдат присъединени към тези страни! България запазва териториалната си цялост след Втората световна война само благодарение на мразеният от теб Съветски Съюз, който се противопоставя на исканията на нашите съседи (подкрепени от Запада!) за откъсване на още български територии!

Истина е че сталин заграбва Източна Европа благодарение на Рузвелт,. който сам е със социалистическо-комунистически убеждения (нещо като сегашния Обонго) и не само това - в правителството си той е имал нескрити агенти на сталин, които имат и заслуга за това, че Рузвелт е наредил енергийна блокада на япония за да ги принуди да нападнат, след което цинично се е правил на изненадан. За четс на американците обаче трябва да се каже, че именно Рузвелт е причината за ограничението от два президентлски мандата и анти-коминистическата кампания след неговата смърт.

Сталин да не е бил луд, че да отстъпи завладяна територия. Нищо лично!

Всичко читаво в България е избито от слугите на Москва от БКП. Затриват дори наследниците на Баба Тонка...

Червените боклуци никога не могат да бъдат добри българи. Руски поклоници. Безродници. Интернационалисти. Но комунистически червей, българин не може да бъде. Родолюбие - комунизъм. Това са две взаимно изключващи се категории. Комунистите и техните поддръжници ще се пържат във вечните огньове на ада без милост за всички свои грехове срещу българската нация.

Мда, комунистите ни докараха две национални катастрофи, 200% дълг към БВП, стотици хиляди убити по бойните полета заради голите македонски чукари, и срама и позора от съюзничеството с нацистите...Страшен патриотизъм е да си погребеш страната по тоя начин, нема що :)

Поредният велик българин паднал жертва на комунизма. Поклон пред паметта и подвига му.

След комунистическият метеж от 1923 година станал ловец на четници. Да питам само тоя "метеж" не беше ли следствие от фашистки преврат срещу правителството на Стамболийски?

Беше. С дейното съучастие на македонските "родолюбци", които толкова обичат България, че си създават държава в държавата и дерибействат против всякакви конституционни норми. :)

И тук както в Русия болшевиките избиват първо интелигенцията и националните герои, процес започнал с терористичния акт в църквата "Св. Неделя" Народ без водачи е лесна плячка за червените кръволоци от Москва и слугите им в България.

Този човек е решил, че всичко, което е вършил и са вършили неговите подчинени през септември 1923-а ще му се размине просто ей така?????? Е няма как, Господ забавя, но не забравя. И за сега се отнася.

Ха, всичките му "подвизи" се състоят в това че е водил войниците си на заколение... но пък бил им бил направил баня, така както е по устав, а и е намерил кравичка за болните, като него. Не е чудно че точно съселяните му са го убили.

Коментарът ти е също толкова тъп, колкото и Тц Тц!

Не е коментар а подборка от факти описани в статията-) Дори съм пропуснал да спомена това че войниците му са го оставили да мре като куче, същите тези дето го били обичали;)

Човешката история не познава по-чудовищно зло от комунизма! Червените комунистически палачи избиха десетки хиляди достойни българи, опустошиха страната, която процъфтяваше преди 1944 г., и обрекоха милиони на мизерия и ужас!

Предимно отявлени фашисти

да сравните човека на снимката, с тези на безродните мелези подвластни на комунистическата заблуда, е достатъчно! Вие ще се кланяте на мумията на правешкия циганин, а аз ще следвам завета на генерал Тановски - това е положението!

Няма по-гнусно нещо от пишман комунистите, определено!

Комунизмът е най-голямото зло изпитано от Българския народ след турското робство. Няма такива изроди и изедници.

Най-братоубийственият период за България е 1918-1944. А колко българи са останали зад границите на родината заради капризите на царЯ, който на всичкото отгоре не е бил българин? Няма по-антибългарско време от периода преди 9-ти.

Не съм съгласен. Комунистите са по-голямо зло дори и от турците!!!

Не плюй срещу баща си и майка си.

Каквото повикало, такова се обадило! За съжаление повечето ни герои са били доста противоречиви личности.

Дали са го убили заради ,"честността" му, или задето 1923 г. е взел участие в избиването на собствения си народ? Много такива въпроси има около "героите" отпреди 9-ти. Колкото до военната служба, ми той и Хитлер е бил на фронта....

Светла му памет на Героя!

Календар