Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Георги Господинов е първият български писател, номиниран за „Букър“

ПРЕСТИЖНИ НОМИНАЦИИ

Георги Господинов е първият български писател, номиниран за „Букър“

Книгата е в превод на Анджела Родел, която също става част от номинацията за международен "Букър"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Това мазно леке никой не го чете. Лансират го янките.

Некадърник и соросоид!

поохранен,с надути бузки...соросоидна кухня със соросоидни рецепти и готвач...

Не знам защо толкова го харесват този писател, започвала съм книгата му "Физика на тъгата",ами тя е с цинизми,как да чета такова нещо?!

Да, не са ли събраните съчинения на другаря Т. Живков, нищо не може да докосне душата на хората тука... :))) Щом те не го харесват, значи не става. И не, не става за тях, а не става по прицип... Алоуууу, това, че важно да можете да си изкажете мнението, не прави мнението ви важно. Не ги бъркайте двата щата. :)))

Ами не, не си падам по събраните съчинения на Живков, живея от 22 години в Ирландия, чела съм всичко на Г. Господинов и все повече се разочаровам. И аз предпочитам Милен Русков.

Не го понасям. Дразни с огромного си самочуствие.Не му харесвам книгите-нито една не съм дочела.Има някой ,който ни го пробутва по някаква /политическа/ причина.Ямболски драскач на много ниско ниво.

Пишете неграмотно и затова мнението ви олеква.

Дано вземе Нобела! На прав път е! Но нека да го вземе като Патрик Модиано или Льо Клезио или дори Кенети, но не и като карикатурите Алексеевич и Херта Мюлер! Ясно е, че без политкоректни циркаджилъци и плакатни глупости няма да мине, но те са като някога насилието над Димов и Талев, а постижението си е налице като се изтупа от наслоението! А ной- добре е човек да се държи като един Далчев и ако ти дадат Нобел дадат, а ако не- здраве да е!

Хайде хаирлия да е! Един "нобел" след "букъра", аз защо не и "Пулицър" (г-н Господинов си е един доста добър журналист и общественик) - ще бъде добро за родните автори като насърчаване и гордост за народа, че имаме такива надарени писатели, поети, художници, артисти. Духовна и православна нация от създатели на качество. Да са живи и здрави творците от пенклуба, все достойни българи и познати на целия Свят, някой от тях пишещи на английски, дори са в читанките на Албиона или САЩ. Хвала на такъв народ и на неговите най-представителни членове на българското общество, да ни радват, все така, и в бъдеще. Мисля си за най-голямата литературна награда на Русия, също можем да номинираме г-н Господинов и за "Руский Букер", ако напише роман на руски език, колко му е, два братски езика-един разделен народ сме с другарите от бившия съветски съюз. Примерно, аз много повече се чувствам съветофил или съветски българин, отколкото македонец или кримски българин...

Преди години харесах Естествен роман и толкова. Аман!

Ей хора,стига с тези обиди и грозен речник!В края на краищата,всяка книга е въпрос на личен избор и вкус.Никой не ви кара насила да четете нещо ,което намирате за безинтересно! Вместо да се радваме ,че имаме конвертируеми творци,ние пак тръгваме с униженията и лошия език! Какъв народ сме...не знам! Разочароващо е!

Пробвах две негови книги - и двете не ми харесаха и не можах да го дочета. За моя вкус примерно Алек Попов или Бърдаров са далеч по-добри съвременни писатели.

Само Милен Русков е добър, много, много добър.

Позира гордо, като торен бръмбар върху говежда фъшкия :).

Хахаха,точно!

Човек ще си каже, че това ни е единственият роден писател. Други няма и за това само него номинират и награждават. За мен лично, имаме доста по-добри майстори на перото, но както се казва - всеки сам си "преценя"...

Изключително досаден и некадърен мрънльо, стипендиантче....знаете на кого. За нищо не става.

Календар