Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд спечели похвали във Венеция, но предизвиква гняв у дома

МЕЖДУНАРОДНИ КИНО ФЕСТИВАЛИ

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд спечели похвали във Венеция, но предизвиква гняв у дома

Именитата полска режисьорка прави безпощаден, брутален анализ на кризата с бежанците на беларуско-полската граница през 2021 г.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Холанд е родена в семейството на полякина католичка и полски евреин комунист и журналист, който чрез доноси съсипва живота на много хора от академичните среди.

бежанци са в страните, с които граничат, в останалите страни са имигранти, които минават границата нелегално

Агнешка иска ние, които нямаме нищо общо с колонизацията на останалия свят, да носим греха на бившите хора. Не, Агнешка, ние българите роби не сме имали, не се нападали и Африка, Америките, Австралия и близкия изток с цял да го ограбим до шушка и да избием местните.

Някой трябва да обясни на Агнешка, че войните, които т.н. цивилизован свят, наследник на бивши хора, прави по цял свят, са основната причина други народи да искат да дойдат тук. Т.е. без войните на бившите хора, наплива от емигранти щеше да бъде много по-малък.

Навлеци от цял свят, елате в ЕС, защото при вас на 5000 километра има война. Хайде де ...

Какво ще каже, ако цяла Африка и Азия ще поиска да се присъедини към нашия континет? Защо Европа е длъжна да има отговорности към когото и да било извън нея? Защо не отразява съдбата на избити да речем с мачете европейци, какво ще обясни на семействата им? Службите на границата били брутални, така ли? На гкпп не се налага да са брутални, но как да го разбере антиполски индивид. Освен това пазенето на границите им е работа, ако не й харесва, да не вика на помощ да речем полицияа, ако огрябат дома й. Уж велика режисьорка иска да блесне.

План дирижиран от "богоизбраните" си върви. Унищожаване на славяните и заместването им с мигранти. Като сме тъпи. Така ще е. На тия "творци" минава ли им през чутурите, че реално високият им социален стандарт се плаща от тези, на които се опитват да набият вина, че искат да имат собствени държави и суверенитет? Тотално омазване е цялата либерастия. Толкова си личи троцкизма и болшевизма в идеологията им, че е скандално.

защо не си зададеелементарните въпроси: 1. Тез сирийци, защо изминават хиляди километри, само и само да легнат на здравната и на социалната система на западноевропейците? 2. Защо арабските държзави не ги приютат, ами ги третират като ненужни и обременяващи ги голтаци? Има още много въпроси!

Държавите в ЕС имат задължение да пазят външните граници, нещо, което режисьорката "удобно" забравя. Да не говорим, че 99% от така наречените "бежанци" са 20 годишни мъже, които са си загубили паспортите, но не са си загубили мобилните телефони. Защото и аз гледах репортажите от полско-белариската граница, в началото бяха само мъже, като видяха, че не става, докараха и деца, които замеряха граничарите с камъни.

Че то и в България направиха подобен филм .Само , че игрален . Режисьор - Ивайло Христов. Ха сега някой да ме убеди , че няма поръчково творчество , изкуство или както там да го наречете. Нашата цивилизация се самоубива , при това с усмивка на самодоволство.

ЕС обвини беларуския президент Александър Лукашенко, че умишлено довежда мигранти от кризисни региони до външната граница на ЕС, за да окаже натиск върху Запада. ------------------------------------ А не беше ли такава ситуацията и на Българско-Турската граница? Самочи нас кучета ни яли. Меркелица ходи лично да прави дудуци на Ердоган

Са способни да създадат гадости, с които да дискредитират себеподобните си, търсейки евтина слава. Woke-пропагандистите са предимно бели хора, които живеят хубав и безпроблемен живот. Който, очевидно, води до деградация.

Календар