Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Дворът на кирилицата открива нови паметници в писателската алея

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Дворът на кирилицата открива нови паметници в писателската алея

Всички скулптури са финансирани от Двора

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Пак руска инвазия.Пак руски измислици

Кирил и създал глаголицата. Непрекъснато налаганото очевидно недоразумение с "кирилицата" показва каква могъща сила е манипулацията чрез незнание. Климент Охридски по поръка на Симеон Велики създава българската азбука - повече от 50 години след смъртта на Кирил. Това е азбуката от тогава до наши дни.

Нещо не си разбрал правилно, ненапразно солунските братя са канонизирани като светци! Техните ученици доразвиват азбуката и я правят по-удобна за практическо разпространение и изучаване...

Дали аз не съм разбрал правилно? А дали си направил сравнение какво общо има между двете? Безспорно техните ученици, сред които и Климент, са усвоили познание което Кирил и Методий са им предали. Но актът и същината на това което Климент създава е съвършенно различно, никакво доразвиване не е, а създаване на нова азбука. Не е зле да се отърсиш от това което са те учили и да погледнеш сам в работата на тези хора.

Не е зле да знаеш, че канонизиран е и Климент и останалите "Седмочисленици". Така, че само по себе си това е странен довод, нали?

Каква кирилица? това е БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА!!! на който не му изнася да си напише собствена!

няма ли да го турят и него?!

Календар