Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Азбуки" е най-новият шрифт с българска кирилица

ПАЗИТЕЛИ НА СЛОВОТО

"Азбуки" е най-новият шрифт с българска кирилица

Дизайнери създадоха нов и безплатен шрифт, който интерпретира по нов и модерен начин типичните български ръкописни букви

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Какви идиоти само! Решиха да делят кирилицата на руска и българска Това са просто шрифтове

Шрифтът е несполучлив - авторите са имитирали стари руски шрифтове, като незнайно защо са нарекли резултата „българска кирилица“. Използването на някои форми на малките букви и като главни е неудачно. Неподходящи са и формите на малкото б и З, които не се отличават от числата 6 и 3.

Прилича на comic sans. Главното 'Е' изглежда съмнително. https://en.wikipedia.org/wiki/Comic_Sans

На картинката малко й е като и. Явно някой слепец я е правил. Шрифта е ужасен особено буквите Р Ъ Ь приличат на О.

И буквите Ъ и Ь са с разменени места, явно дизайнера освен че е сляп и е неук защото не знае буквената подредба. Това е подигравка с азбуката.

Добра идея, само че шрифта няма нито латиница, липсват повече от половината специални символи. Да не говорим за кърнинг двойки. А и като визия е прекалено специфичен за да се ползва масово...

този шрифт е грозен и е някаква смесица от различни стилове. Вярно, малките букви "б" "в" "г" се различават от главните, но повечето малки букви са идентични като очертания с главните Буквите Ш и Щ са като извадени от ръкописен шрифт. Не съм инсталирал шрифта, но защо на картинката ер-малък е преди ер-голям?

Защо са разменени ъ и ь?

Не е нормално да няма латиница. Явно са го правили само за упражнение и принт. За уеб е неизползваем.

Идеята е добра, но шрифта е непълноценен. В съвременния технически свят се налага смесица от кирилица и латиница. Липсва и пълен набор от "стандартни" символи, като кавички.

Календар