Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Ай Вейвей вижда "лицемерие" в европейските политики за бежанците

В ТЪРСЕНЕ НА ЧОВЕЧНОСТТА

Ай Вейвей вижда "лицемерие" в европейските политики за бежанците

"Вече нямаме ясна морална или философска преценка. Всичко е по-скоро една голяма бъркотия", казва художникът преди откриването на новата си изложба в "Албертина Модерн"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Трябва да го утрепят в ТЪМНОТО тоя китайски ШПИОНИН.. Тоя е Измамник като Цветан Василев, но е китаец.. Още по- голям измамник...

Жалко, че не го е казал в прав текст! Това е основната теза на фашизма, едните са чистата раса, по-висши, по-качествени хора, а другите са някакви животни, орки, невежи и втора ръка. Може причината, че не са образовани да е защото до онзи ден сме им бомбардирали училищата и болниците и да сме им съсипали държавите, но те са виновни! Ако си бяха дали доброволно ресурсите, нямаше да се стигне до там. На тях не им се полагат такива неща.

Avatar952

Може би това се дължи на факта че украинците са бежанци, а не икономически мигранти. Някак си не си представям украинец да прегази 80 човека с камион или да застреля 130 в бар, защото въображаемия му приятел така му е заповядал.

Скъпи Вейвей, ти може да обичаш целия свят по равно. Аз имам предпочитания. И предпочитанията ми не са свързани с кръв и цвят на кожата, а с характер, възпитание, ценностна система. Излкючително много съжалявам, че намирам нещата, които ценя повече сред украинците, отколкото сред африканци и азиатци, но такъв е живота. Още повече ги намирам нещата, които харесвам, сред северните народи. Толерантност, спокойствие, прагматичсност, здрави морални устои. И да, не всички украинци са добри, руснаците не са масово варвари, африканците не са предимно диваци и зиатците не са чудовища. Всеки човек си има предпочитания и пристрастрия обаче. Много по-лесно ми е да се идентифицирам с украинците, отколкото с хората в Йемен. По същия начин, ти разбираш хората на изкуството, но не разбираш работещите в МакДоналдс.

Дали няма някаква причина за това ? - бежанците от Украйна - възрастни хора, жени, деца. "Бежанците" от Африка и Близкия Изток - млади пръчове с айфони, тръгнали да се позабавляват, ако може да поживеят на чужд гръб.

Ти кога видя и едните и другите бежанци на живо Къде в закона за бежанците пише, че трбва да се прави разлика по айфон, възраст или пол Иначе човека е прав и не е нужно да си Ай Вейвей за да го видиш. Другите бежанци са в лагери от затворнически тип с разкладка от няколко лева, забити нейде в горите а тези са по хотели с удобства и се призовава да им се даде работа, медицинска помощ, детски градини и т.н.. НЯма лошо Но е Лицемерие. Както с всичко останало, интересите на някого движат всичко. За съжаление в тази геополитическа мръсна и кървава игра ние пак сме със свалени гащи и наведени

Avatar952

Едните "бежанци" ги гледам всеки божи ден във Франция, и да ви кажа - до сега не съм ги видял да работят където и да е. Обикновенно ги виждам да висят на тумби пред кебапите (дюнерджийниците) или пред различните учреждения за социални помощи. И някак си един път не съм ги видял да висят пред бюрото по труда или пред някоя агенция за наемане на персонал.

Календар