Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

85 години от откриването на Паметника на Свободата на Шипка

ПАМЕТ БЪЛГАРСКА

85 години от откриването на Паметника на Свободата на Шипка

"Бог и България е една плът!", казва в речта си на откриването на паметника военният министър Пенчо Златев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

.. и нека го подчертаем 26ти август, 1934та. България е била във възход и в 1939 става най развитата индустриална държава на Балканите! .. и пак ще стане! ... но когато ние станем повече Българи и по малко консуматори!

"Бог и България - една плът" .. думи на министър! .. и това не е пропаганда. Казано от български генерал, който не е чиновник, а кадрови военен, възпитан в истинско училище - патриотизма е бил издигнат в култ, за сметка на "интернационализма" и "демократизма" на съвремените псевдо-политици! Замисляме ли се каво означава тази фраза - какъв морал и какви човешки качества се крият зад подобни думи казани на такова място! ... Народе! Ако ние в себе си не носим този морал - дълг и отговорност към майка България, нямя да го има и в тези, които сме избрали да ни управляват. Радев, изглежда е единствения разбрал тези думи. Не съм комунист, а напротив - бях тъмносин в стермежа си към сораведливост за издевателствата на "комунистите" след 9-ти. .. все повече разбирам, че с "боите", само ни разделят на фили и фоби! Но преди да кажем"Да живее България", трябва наистина да разберем има ли Бог! .. защото иначе това ще е празен лозунг, без отговорност за реализация!

Монументът на Шипка е един от многото паметници построени благодарение на волните пожертвувания на българският народ... и това го прави още по велик;)

Самото построяване на паметника е не по-малка епопея от тези на боевете водени на върха. Имаше една хубава статия на NG за съграждането му - от идеята до реализацията.

Календар