Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Издателството на френския писател Габриел Мацнеф получи смъртни заплахи

СКАНДАЛИ

Издателството на френския писател Габриел Мацнеф получи смъртни заплахи

През 70-те и 80-те години Габриел Мацнеф заявява публично, че е имал връзки с малолетни лица. Книгата му "Les Moins de Seize Ans" ("По-малки от 16 години") изразява неговите сексуални предпочитания

През 70-те и 80-те години Габриел Мацнеф заявява публично, че е имал връзки с малолетни лица. Книгата му "Les Moins de Seize Ans" ("По-малки от 16 години") изразява неговите сексуални предпочитания (СИзточник: Стопкадър/ France 24)

Издателството на френския писател Габриел Мацнеф получи смъртни заплахи, предаде АФП. Авторът е разследван за сексуално насилие над малолетни, предава БТА. 

Embed from Getty Images

През 70-те и 80-те години Габриел Мацнеф заявява публично, че е имал връзки с малолетни лица. Книгата му "Les Moins de Seize Ans" ("По-малки от 16 години") изразява неговите сексуални предпочитания. Днес повечето издателства не работят с него.

Издателството "Ла нувел либрери" ("La Nouvelle Librairie"), което се обявява за "воин в литературата, борещ се за правото на идентичност и патриотизъм", заяви намерението си да публикува "Derniers еcrits avant le massacre" ("Последни бележки преди клането"). Това е сборник статии на Габриел Мацнеф, писани между 2015 г. и 2019 г.

"Габриел Мацнеф, както знаем, вече няма свой издател. Тази книга попадна у нас благодарение на общи приятели. Нямаше да искаме да я издаваме, ако представляваше апология на педофилията", обясни генералният директор на издателството Франсоа Буске.

Embed from Getty Images

Този анонс предизвика многобройни реакции и въпроси върху възможността за разпространение на идеите на автора.

Реклама след 7-ми параграф

В понеделник "Ла нувел либрери" обяви официално, че отлага за неопределено време издаването на сборника. Някои реакции са абсолютно непремерени, не приемаме да бъдат отправяни смъртни заплахи към персонала на издателството, се казва в съобщение.

Embed from Getty Images

През 2020 г. Ванеса Спрингора публикува разказа "Le Consentement" ("Съгласието"), който е посветен на отношенията й с Мацнеф през 80-те години. По това време js не е навършила 14 години, а романистът е почти на 50 г. Разказът става причина за изтегляне на книгите на Мацнеф от продажба и за незабавно разследване на парижката прокуратура, припомня АФП.

Още

Френската киноакадемия изключи Роман Полански

Френската киноакадемия изключи Роман Полански

Още

Режисьорът Роман Полански ще бъде изправен пред съда за клевета

Режисьорът Роман Полански ще бъде изправен пред съда за клевета

Още

Роман Полански: Преследван и желан

Роман Полански: Преследван и желан

Още

Роман Полански почете поляците, спасили го от Холокоста

Роман Полански почете поляците, спасили го от Холокоста

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Императорът на лъжите" от Стив Сам-Сандберг - съдбата на еврейското гето Лодз по време на Холокоста (откъс)

Романът, носител на най-престижната шведска литературна награда, излиза за пръв път на български език

"Времеубежище" на Георги Господинов е сред най-добрите книги на годината според британския в. "Гардиън"

"В повсеместна криза на разговора сме и това се усеща най-много на Балканите", каза в интервю за предаването "Трилинг" по Телевизя 24 българският писател, който представи и в Скопие книгата си "Времеубежище" издадена в Република Северна Македония

Пия Лейно идва с посланието: Да излезем от Матрицата

Антиутопичният роман на финландката спечели няколко награди и много читатели

Уникални издания на "Дон Кихот" са предложени за продажба на търг

Семейната книжарница на Ед Магс в Лондон става известна преди 170 години. Именно оттам са закупени два тома, които ще бъдат продадени на аукцион

Романът "Трио" - психологическа и емоционална провокация от Уилям Бойд

Новата книга на британския автор разказва за киноиндустрията през '68-а