Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте Три в една стая в Галерия "Етюд"

"ПРЕДВАРИТЕЛЕН ЕТАП"

Вижте Три в една стая в Галерия "Етюд"

Изложба рисунки от Венцислава Стоянова, Лиляна Дворянова и Майа Антова - Майото от 14 февруари до 4 март 2023

Лиляна Дворянова (Източник: Галерия "Етюд")

Още

Лиляна Дворянова и "Присвоени погледи" в Галерия "Етюд"

Лиляна Дворянова и "Присвоени погледи" в Галерия "Етюд"

Галерия "Етюд" представя изложбата "ТРИ в ЕДНА СТАЯ" - рисунки на три художнички: Венцислава Стоянова, Лиляна Дворянова и Майа Антова-Майото.

Различни като формати, подходи и стилове, трите обединяват идеите си около рисунката. Рисунката е елементът, свързващ разностранните им творчески търсения в една обща експозиция.
Рисунката в опит да надхвърли ролята си на "предварителния етап", предшестващ всяка една творба и да се заяви като самостоятелно и завършено художествено произведение.

Галерия "Етюд"

Интересен е начинът, по който художничките са решили да еспонират своите рисунки - те са запълнили стените изцяло, от тавана до пода, обгръщайки зрителя от всички страни и въвличайки го в техния артистичен свят от познати и непознати образи.

Познанството на трите художнички е дългогодишно, и въпреки различията в творческите подходи, те споделят общи интереси и работят заедно по общи проекти. И трите са членове на сдружение "Изкуство в действие", също така и трите са защитили докторските си дисертации в катедра "Визуални изкуства" към Софийския университет.

ВЕНЦИСЛАВА СТОЯНОВА работи в областта на рисунката, колажа, живописта и декоративно-абстрактните инсталационни форми. Има множество участия в групови и колективни изложби, пленери и арт проекти в България и в чужбина. Организира и координира фестивали, изложби и други артистични събития.

Венцислава Стоянова (Източник: Галерия "Етюд")

Венцислава Стоянова (Източник: Галерия "Етюд")

Завършва магистратура по "Семиотика на изобразителното изкуство" към Катедра "Визуални изкуства" на СУ "Св. Климент Охридски", където в момента е щатен преподавател.

Още

Националната галерия представя Чапкънов, Алхимикът

Националната галерия представя Чапкънов, Алхимикът

ЛИЛЯНА ДВОРЯНОВА завършва магистратура по Философия в катедра "Естетика" в СУ "Св. Климент Охридски" и магистърска степен по "Графичен дизайн" в НБУ, като в момента работи професионално в сферата. Лиляна е създател, художник и оформител, дизайнер и съавтор на корици и книги за деца и възрастни.

Зад гърба си има 9 самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ, както и участия в международни проекти, групови изложби и пърформанси.

Лиляна Дворянова (Източник: Галерия "Етюд")

Има издадени две изцяло авторски детски книги: "Слончето, което искаше да лети. Парцалена история с два края" (изд. "Мармот", 2020) и "Приказка за Малчо и майка му, която се побираше в джобчето му" (изд. "ФЮТ", 2022).

МАЙА АНТОВА-МАЙОТО работи в областта на артистичния пърформанс, инсталационните форми, дигиталното рисуване и артпедагогиката. Творческите ѝ търсения са насочени към промяната на хората и социума в следствие на дигитализирането на света. В работите си проследява различните слоеве и напластяванията в културните, социалните, духовните и физически трансформации.

През 2018 г. става доктор по "Методика на обучението по изобразително изкуството" в катедра "Визуални изкуства" на СУ, където в момента е преподавател.

Майа Антова (Източник: Галерия "Етюд")

Експозицията на Венцислава Стоянова, Лиляна Дворянова и Майа Антова-Майото "ТРИ в ЕДНА СТАЯ" ще може да видите в Галерия Етюд от 14 февруари до 4 март 2023.

Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески стипендии". Със съдействието на Галерия Етюд.

Още

Галерия "Арте" и Стъпки във времето - рисунките

Галерия "Арте" и Стъпки във времето - рисунките

Още

Явора Петрова - "100 сонета 100 рисунки" в Галерия "Ракурси"

Явора Петрова - "100 сонета 100 рисунки" в Галерия "Ракурси"

Още

"Монолози - рисунки в изолация" на Станислав Памукчиев

"Монолози - рисунки в изолация" на Станислав Памукчиев

Още

Рисунки на Иван Милев в галерия "Лоранъ"

Рисунки на Иван Милев в галерия "Лоранъ"

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Берлин отбелязва 250-ата годишнина от рождението на художника Каспар Давид Фридрих с голяма изложба

Каспар Давид Фридрих е считан за най-известният майстор на германската романтична живопис. Експозицията ще продължи до 4 август

Музеят "Ван Гог" в Амстердам отбелязва 150-ата годишнина на импресионизма с ретроспективна изложба

"Да живее импресионизмът!" ще покаже най-значимите творби на френския импресионизъм от музеи и частни колекции в Нидерландия

P.S. - живопис от Милко Божков на "Шипка" 6

Изложбата е от 18 април до 24 май 2024 г.

Тандемът Нина и Иво Петрови и тяхната ретро атмосфера

Изложбата е от 16 април до 12 май 2024 г. в Галерия "Нюанс"

"Наско Х., летящият охлюв и механизмите" от Атанас Хранов

Изложбата се открива на 18 април и ще продължи до 23 май 2024 г.