Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Видеоклипове с музика и мултимедия от български артисти представят 6 символа на Пловдив по света

БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ

Видеоклипове с музика и мултимедия от български артисти представят 6 символа на Пловдив по света

Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе и Братската могила са във фокуса на първото издание на инициативата Altitude Attitude, посветено на Пловдив

Мултимедийната инициатива Attitude Altitude завърши серията от шест събития, които целят да представят шест емблематични символа на Пловдив на света чрез видео сетове на български електронни артисти.

Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братска могила бяха преобразени от визуалния артист Петко Танчев и зазвучаха с музика от българските диджеи sayulke, BORNE ALOFT, Laylla Dane, denitza, Julieta Intergalactica и TECHNOBETON.

Резултатът са шест едночасови сета, заснети от земя и въздух от пловдивското студио Lyon Visuals, които ще се разпространяват онлайн от настоящите и бъдещи носители на титлата Европейска столица на културата.

Бунарджик - Borne Aloft

Гледайте трейлър от шестте видеа ТУК

В следващите шест недели започват онлайн премиерите на шестте видеоклипа, с които да покажем на света нова гледна точка към културното наследство на Пловдив и съвременната музикална сцена на България.

Специално за заснемането на видео сетовете локациите бяха основно почистени от графити, тагове и замърсявания по инициатива на партньорите на проекта - Община Пловдив и българската компания за дигитални финанси Nexо.

Видео за акциите по почистване можете да гледате ТУК:

"Напук на пандемията, дъждовете и други логистични препятствия успяхме да заснемем въздействащ материал, който комбинира най-красивите гледни точки към Пловдив със специално подготвени сетове на любими имена от българската електронна сцена", разказва Самуил Кехайов, редактор във Фонотека Електрика и основен двигател на проекта.

Небет тепе - denitza

"Получи се много силна серия от клипове, на изключителни локации, които ще покажат на света както супер добри български електронни диджей таланти, така, разбира се, и отличителния дух на Пловдив, който съчетава различни исторически периоди и култури.

Знаем, че можем да представим още много български артисти и интересни места и затова вече обмисляме как може да продължим проекта Altitude Attitude и в близкото бъдеще", добавя Александър Владимиров, основател на Фонотека Електрика.

Бунарджик - Borne Aloft

Проектът се организира от българската медия за електронна музика Фонотека Електрика с подкрепата на Програма "Наследство" на Фондация Пловдив 2019, Община Пловдив, Nexo и пловдивската крафт бира Hills.

Партньори на инициативата са и настоящите и бъдещи Европейски столици на културата - Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия и Елевсина, Гърция, които ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните си мрежи.

Следете видеата във Фонотека Електрика - ТУК

Небет тепе - denitza

За Фонотека Електрика

Фонотека Електрика е българска онлайн медия за електронна музика и за случващото се по клубове, мазета и афтъри. За диско, хаус, техно, за артисти отдалеч или от съседния квартал, партитата наоколо, за забавлението от всичко това. Ровим се за тракове, следим какво правят българските артисти и се оглеждаме за нови.

https://fonotekaelektrika.com/

Младежки хълм - Laylla Dane

За Nexo

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света.

Мисията на компанията е предостави пълен набор банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $30 милиарда за над 2,500,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г.

Официален кариерен уебсайт: https://nexo.careers/

Сахат тепе - Julieta Intergalactica

За Hills

Hills е крафт бира на малка независима пивоварна в близост до Пловдив. Мястото, където класическите традиции в пивоварството се превръщат в краен продукт, за да може да се насладим заедно на една истински чиста, висококачествена бира.

Hills се прави от чиста планинска вода от Родопите и специално подбрани висококачествени суровини от Германия. Рецептите са на майстор пивоварa Волфганг Траутнер - с над 29 години опит в индустрията. Целият процес се контролира от трима български технолози в пивоварната, които се грижат от "А до Хилс" за спазването на "Немския закон за чистота на бирата от 1516 г."

https://hills.beer/

Още

Предстои осмото издание на ДА Фест

Предстои осмото издание на ДА Фест

Още

Стойност на ценностите - интерактивна инсталация на Морис Бенаюн и Тобиас Клайн

Стойност на ценностите - интерактивна инсталация на Морис Бенаюн и Тобиас Клайн

Още

Зрелищно светлинно шоу върху 12 емблематични забележителности на Берлин

Зрелищно светлинно шоу върху 12 емблематични забележителности на Берлин

Още

"Скритите букви" с внушителен 3D Mapping на Народната библиотека (снимки)

"Скритите букви" с внушителен 3D Mapping на Народната библиотека (снимки)

Още

Ритъм, хармония, фолклор: Иван Шопов, който отлепва от земята

Ритъм, хармония, фолклор: Иван Шопов, който отлепва от земята

Още

Изложба за зараждането на рейв музиката в България се открива в Студентския дом

Изложба за зараждането на рейв музиката в България се открива в Студентския дом

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Филмът "Непознатата дъщеря" триумфира на наградите "Готам"

"Непознатата дъщеря" - продукция на стрийминг платформата Нетфликс, беше отличена в категорията за най-добър филм и донесе на Маги Джиленхол призовете за режисьорски пробив и най-добър сценарий

ОСТАВА и Urban Tapes възраждат още една емблематична песен на групата

"Елвис/ Радио" заживява своя нов живот със страхотен видео клип

Фестивалът за опера и балет в Стара Загора с 51-во издание

От 26 ноември до 10 декември Стара Загора е столица на операта и балета с премиери, гастроли, майсторски клас, книги и изложби

Президентът и премиерът влизат в затвора в "Чичо Коледа" с Филип Аврамов

Премиерата на новия български филм в зала 1 на НДК събра куп звезди на родното кино, театър и музикална сцена

Христо Гърбов в "Уроци по спестовност"

Запознайте се със Спестослав Стипцов от Габрово

Хосе Карерас към българската публика: Надявам се да ви видя на Opera D’amore

Световната премиера на грандиозния оперен спектакъл ще бъде на 19 декември в зала "Арена Армеец"

Виж всички

Календар