Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Съвременният свят в 13 визуални метафори в изложбата на Стефан Стефанов

"MY EXAGGERATED MINIMALISM"

Съвременният свят в 13 визуални метафори в изложбата на Стефан Стефанов

Галерия "nOva art space" подкрепя млади таланти в областта на плаката. Художникът e създавал плакати и за Народен театър "Иван Вазов"

Автор: Стефан Стефанов (Източник: Галерия "nOva art space")

Това, което виждаме отвън, не винаги е това, което чувстваме отвътре. А понякога отговорът просто се крие в... будните ни сънища.

Как изглежда днешният ни свят през очите на един млад творец? Това може да научите от една истински любопитна изложба, в която младият визуален артист Стефан Стефанов представя 13 непубликувани досега плаката и текстовете към тях, създадени специално за събитието.

Галерия "nOva art space"

"My Exaggerated Minimalism" - първата авторска изложба на твореца, не може да се обясни с една дума, защото като в калейдоскоп оглежда емоции, сънища и перспективи. Там всеки може да види детайл за себе си, да усети ритъма на днешния объркан свят, да потърси отговори, но и въпроси.

Пресъздадени с различни техники, 13-те плаката с размери 70 х 100 см ще заинтригуват ценителите на съвременното независимо изкуство, които решат да ги видят в галерия "nOva art space" между 21 и 25 юни 2021 г.

Авторът Стефан Стефанов е инженер, завършил е Техническия университет в София, а в момента работи като Lead Designer в QLASH - една от големите европейски eSports организации. Като свободен артист практикува в областта на видеоарт, плакат и реклама. Интересите му са в областта на рекламата - видео и статична, плакат, логотипи, музика, кинематография и режисура.

Още

Всепризнатият майстор на плаката и карикатурата Стефан Десподов-Деспо гостува в Националната галерия

Всепризнатият майстор на плаката и карикатурата Стефан Десподов-Деспо гостува в Националната галерия

През годините Стефан е създал и някои от плакатите за спектакли на Народния театър "Иван Вазов" - "Лунатици" (реж. Росица Обрешкова) с участието на Аня Пенчева, Михаил Петров, покойната Виолета Гиндева, Васил Драганов и други "Жана" (реж. Явор Гърдев) с участието на Владимир Пенев, Светлана Янчева, Елена Телбис, Биляна Петринска и други, а през 2019 г. създаде визията, трейлъра и серия от 12 документални филма, отразяващи творчеството на актьора Михаил Петров за неговия юбилей.

Негова е и рекламната визия на международния театрален фестивал "Тара-ра-бумбия", Благоевград. Режисирал е късометражни филми, реклами и музикален клип.

Повече за Стефан Стефанов можете да видите в линка към неговото портфолио ТУК 

Откриването на изложбата "My Exaggerated Minimalism" е на 21 юни 2021 г. от 18:30 ч. В галерия "nOva art space" (ул. "Съборна" 3).

Facebook събитие ТУК

Текст към плакат "My Creative Process": "Точна репрезентация на моя креативен процес или малък Стефан, летящ над безкрайно платно, разгадаващ отражението си, като скицата на неговото призвание. "

Текст към плакат "My Minimalistic Exaggerations": "Тази изложба олицетворява две неща - години еволюция и установяването на един нов жанр наречен... Стефан Стефанов. Привѐтствам те, приятел

Още

Забравените герои на българското кино, в плакати

Забравените герои на българското кино, в плакати

Още

Изложбата на международното жури на сценичния плакат - в Театър Азарян

Изложбата на международното жури на сценичния плакат - в Театър Азарян

Още

Плакати от знакови спектакли на проф. Азарян представят в НДК

Плакати от знакови спектакли на проф. Азарян представят в НДК

Още

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Дванадесет държави от Европа и Азия ще представят традиционни облекла и ръчно изкуство в Банско

Откриването е този петък /30 юли/ от 19 часа на централния площад в Банско с дефиле на участниците с традиционни за всяка една от страните облекла

Арките на Болоня са световно културно наследство на ЮНЕСКО

В списъка на ЮНЕСКО влязоха още шистовите райони в северозападната част на Уелс, петроглифите от Карелия, сградите на Йоже Плечник в центъра на Любляна

Марта Джурина е носител на престижната награда за съвременен артист БАЗА 2021

Избрана е от авторитетено жури измежду 40 талантливи млади автори от България и ще има шанса за двумесечна творческа резиценция в Ню Йорк

Френският град Ница влезе в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО

"Историята на Ница, средиземноморска и алпийска, европейска и космополитна, създаде уникална архитектура и пейзаж, модел за много други градове по света", каза кметът на града

Изкуство и пари в изложбата "Капитал" на Хубен Черкелов

Продължава във Vivacom Art Hall Oborishte 5 до края на месеца

Витражи в Кентърбърийската катедрала са сред най-старите в света

Според изследването част от витражите може да бъдат датирани в периода 1130 г.-1160 г., поне десет години преди убийството на архиепископ Томас Бекет в катедралата от четирима рицари на крал Хенри Втори