Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Съвременният свят в 13 визуални метафори в изложбата на Стефан Стефанов

"MY EXAGGERATED MINIMALISM"

Съвременният свят в 13 визуални метафори в изложбата на Стефан Стефанов

Галерия "nOva art space" подкрепя млади таланти в областта на плаката. Художникът e създавал плакати и за Народен театър "Иван Вазов"

Автор: Стефан Стефанов (Източник: Галерия "nOva art space")

Това, което виждаме отвън, не винаги е това, което чувстваме отвътре. А понякога отговорът просто се крие в... будните ни сънища.

Как изглежда днешният ни свят през очите на един млад творец? Това може да научите от една истински любопитна изложба, в която младият визуален артист Стефан Стефанов представя 13 непубликувани досега плаката и текстовете към тях, създадени специално за събитието.

Галерия "nOva art space"

"My Exaggerated Minimalism" - първата авторска изложба на твореца, не може да се обясни с една дума, защото като в калейдоскоп оглежда емоции, сънища и перспективи. Там всеки може да види детайл за себе си, да усети ритъма на днешния объркан свят, да потърси отговори, но и въпроси.

Пресъздадени с различни техники, 13-те плаката с размери 70 х 100 см ще заинтригуват ценителите на съвременното независимо изкуство, които решат да ги видят в галерия "nOva art space" между 21 и 25 юни 2021 г.

Авторът Стефан Стефанов е инженер, завършил е Техническия университет в София, а в момента работи като Lead Designer в QLASH - една от големите европейски eSports организации. Като свободен артист практикува в областта на видеоарт, плакат и реклама. Интересите му са в областта на рекламата - видео и статична, плакат, логотипи, музика, кинематография и режисура.

Още

Всепризнатият майстор на плаката и карикатурата Стефан Десподов-Деспо гостува в Националната галерия

Всепризнатият майстор на плаката и карикатурата Стефан Десподов-Деспо гостува в Националната галерия

През годините Стефан е създал и някои от плакатите за спектакли на Народния театър "Иван Вазов" - "Лунатици" (реж. Росица Обрешкова) с участието на Аня Пенчева, Михаил Петров, покойната Виолета Гиндева, Васил Драганов и други "Жана" (реж. Явор Гърдев) с участието на Владимир Пенев, Светлана Янчева, Елена Телбис, Биляна Петринска и други, а през 2019 г. създаде визията, трейлъра и серия от 12 документални филма, отразяващи творчеството на актьора Михаил Петров за неговия юбилей.

Негова е и рекламната визия на международния театрален фестивал "Тара-ра-бумбия", Благоевград. Режисирал е късометражни филми, реклами и музикален клип.

Повече за Стефан Стефанов можете да видите в линка към неговото портфолио ТУК 

Откриването на изложбата "My Exaggerated Minimalism" е на 21 юни 2021 г. от 18:30 ч. В галерия "nOva art space" (ул. "Съборна" 3).

Facebook събитие ТУК

Текст към плакат "My Creative Process": "Точна репрезентация на моя креативен процес или малък Стефан, летящ над безкрайно платно, разгадаващ отражението си, като скицата на неговото призвание. "

Текст към плакат "My Minimalistic Exaggerations": "Тази изложба олицетворява две неща - години еволюция и установяването на един нов жанр наречен... Стефан Стефанов. Привѐтствам те, приятел

Още

Забравените герои на българското кино, в плакати

Забравените герои на българското кино, в плакати

Още

Изложбата на международното жури на сценичния плакат - в Театър Азарян

Изложбата на международното жури на сценичния плакат - в Театър Азарян

Още

Плакати от знакови спектакли на проф. Азарян представят в НДК

Плакати от знакови спектакли на проф. Азарян представят в НДК

Още

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музеят "Гугенхайм" в Ню Йорк открива изложба на творби от Гертруд Голдшмид

Художничката е родена в Хамбург през 1912 г. Известната с прякора "Гего" е сред най-изявените твроци на Южна Америка от втората половина на 20-и век

"Депо 80" от Станислав Памукчиев в галерия "АРТЕ"

Изложбата е от 5 до 21.04.2023 г. Откриване на 5 април /сряда/ от 18.00 часа

"Малиновото синьо" на Петя Танева завладява зрителя

Изложбата e достъпна за ценители от 6-ти до 26-ти април 2023 г. в Арт галерия Le Papillon

Над 2 млн. щатски долара за творба на Банкси

Картината представя смъртта с черна дреха и коса, караща картинг количка със закопчан предпазен колан

Портрет на Володимир Зеленски, подписан от него, се продава на търг в Бостън в помощ на Украйна

Картината е подписана от украинския президент на английски език: "Zelenskyy, Glory to Ukraine" ("Зеленски, Слава на Украйна"). Освен това е подписана и от художника