Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Преоткриване" от Будин Матеев в Арт Галерия Le Papillon

ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

"Преоткриване" от Будин Матеев в Арт Галерия Le Papillon

Изложбата е от 11-ти до 21-ти януари 2024 г.

"Завръщане" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Още

"Начало на няколко истории" в Арт Галерия Le Papillon

"Начало на няколко истории" в Арт Галерия Le Papillon

Арт Галерия Le Papillon представя: Будин Матеев (1948-2021) живопис "Преоткриване" от 11-ти до 21-ти януари 2024 г.

вернисаж на 11.01.2024 г. /четвъртък/ от 11:11 до 19:19 часа гр.Варна, ул.Драгоман 12

"Зимна ваканция" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

"Най-тъмна е нощта преди разсъмване,
но с изгрева започва пренареждане!

Мечтите склонни са на сбъдване,
единствено след презареждане!"

Таня Манолова

Още

Пламен Монев с изложбата "23"  в Арт Галерия Le Papillon

Пламен Монев с изложбата "23" в Арт Галерия Le Papillon

От 11-ти до 21-ти януари 2024 г. Арт Галерия Le Papillon Ви кани на своеобразно ритуално презареждане на духа ни с жизнерадостния колорит на Будин Матеев. Будин Матеев ни напусна неотдавна през 2021 г., но неговото изпълнено с живот и ведрост творчество, продължава да предизвиква естествена усмивка и настроение в зрителя.

Маниерът му на полагане на боите, композициите, които често следват призмата на лъчевия кубизъм, говорят за собствен, автентичен стил, който авторът е изградил през годините на работа и експерименти. Фувистичният му почерк е отличителен, а ярките му и същевременно меки тонове, както в работата му с маслени бои, така и с акварел, не оставят безразличен никой зрител.

"Лято" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Картините му са притегателни с пъстротата и модерирането на гамата, в която работи, но скромността му не налага името му сред широката публика. И затова е и решението на галерията да започне годината с "ПРЕОТКРИВАНЕТО" му в изложба.

Желанието ни е да се отразява достойно творчество, което предизвиква вълнение и радост, независимо от времето, в което е създадено, а и да се съхранява паметта за творци, които оставят трайна следа във времето.

"Обедно слънце" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

За изложбата са селектирани 5 акварела и 13 маслени творби с намерението да се презаредят сетивата с великолепното усещане за топлина, лято и радост от живота, които картините му безспорно създават, независимо дали са пейзажни или предметни сюжетите им. Будин е един романтичен и живописно експресивен съзерцател на пейзажа, било то градски или селски. Усетът му за пулс и ритъм е водещ в подхода му да фрагментира в цветни петна това, което обобщава погледа на художника и въпреки това създава панорамно внушение за пространството.

Още

Надя Петрова и "По пътя" показва Арт Галерия Le Papillon

Надя Петрова и "По пътя" показва Арт Галерия Le Papillon

В изложбата се разграничават 3 периода от неговото творчество с разлика от 10 години и можем да разпознаем влечението му към т.н. "лъчев кубизъм" с фувистичен подход, типичен за руската школа и следван в България от много малко художници.

Независимо от датировката, всичките му картини завладяват със своето силно позитивно настроение. Слънчевата топлина е физически осезаема. Долавя се тишината на мига или градския шум и веселия говор, убедително постигнати от художника чрез приливите от чисти тонове, както и перфектния баланс в контрастите.

"Лятно утро" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 11.01.2024 /четвъртък/ от 11.11 ч. до 19.19 часа в изложбения салон на Арт Галерия Le Papillon и неминуемо ще бъдете покорени от настроението на колорита в творбите на Будин Матеев!

Всички творби, налични в Арт Галерия Le Papillon можете да разглеждате, както на място, така и онлайн в сайта на www.artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery. Произведенията на изкуството могат да бъдат закупени на място в галерията, но и след заявка по телефон или по мейл, ако сте далече или нямате възможност за посещение, като всички желания и изисквания се обсъждат индивидуално с всеки клиент.

"Натюрморт" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Експозицията може да бъде разгледана от 11-ти до 21-ви януари 2024 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. Драгоман 12, както и на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Още

Чавдар Гюзелев и "Отломки" - в Арт Галерия Le Papillon

Чавдар Гюзелев и "Отломки" - в Арт Галерия Le Papillon

Още

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Още

Арт Галерия Le Papillon  представя Христо Христов с изложбата "Преминаващи фигури"

Арт Галерия Le Papillon представя Христо Христов с изложбата "Преминаващи фигури"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

В новото време с ново лице -

Изложба на Факултета по изобразително изкуство към ВТУ "Кирил и Методий" от 29 февруари до 13 март 2024 СБХ - Шипка 6, зала 1А

Първият български криминален комикс "Бандит" излиза на пазара в специално издание

Оформянето на разказа и на самото издание са прецедент за комикс сцената у нас, като стилът им е съобразен с епохата, която изобразяват - 90-те години на изминалия век

Детски спомени: вижте "Графика" на проф. Иван Димов от 28 февруари 2024 г.

Един от най-добритe майстори на акватинтата ще покаже близо 50 от своите най-добри графични творби в Галерия "Графикарт"

Едно "Пътуване" на художника Валентин Ангелов

Вернисажът на експозицията е на 28 февруари и може да бъде разгледана до 16 март 2024 г. в Галерия "Ракурси"

Изложба в Кеймбридж показва най-голямата колекция картини, рисунки и гравюри на Уилям Блейк

Експозицията в музея "Фицуилям" е първата, която демонстрира, че Блейк не е изолирано явление и хвърля нова светлина върху творчеството му в контекста на други течения и теми в европейското изкуство в периода на Романтизма