Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започва Софийският театрален салон в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Започва Софийският театрален салон в НДК

Impressio представя програмата на Двореца за периода: 18 - 24 март 2019

"Животът е сън" е проект на Театър "ЗОНГ" и е с две номинации за "ИКАР" 2019 - за режисурата на Дина Маркова в категория "дебют", както и за главна мъжка роля за Боян Арсов

18 МАРТ /ПОНЕДЕЛНИК/

Още

"Апарт" - вълненията, мислите и емоциите на легендарните ни артисти

"Апарт" - вълненията, мислите и емоциите на легендарните ни артисти

- На 18 март от 19:00 часа в Театър Азарян дебютният режисьорски проект на Илко Ганев "Апарт" ще даде официален старт на Софийски театрален салон, в рамките на който ще бъдат представени най-добрите спектакли за изминалата година.

За втори път Националният дворец на културата е партньор на фестивала.

- В понеделник- 18 март в Клуб 1 ще бъде представена книгата "Благословете Юда" с автор Мария Лалева. Събитието е от 18:30 часа и е на издателство Книгомания.

- По същото време (18 март, 18:30 часа) в Литературен клуб "Перото" ще се проведе официалното представяне на петата книга на Петър Николов-Зиков "Българската монархия 632-765". В събитието ще вземат участие социалният антрополог Харалан Александров и писателят Иван Стамболов-Сула.

- На 18 март в кино "Люмиер Лидл" публиката ще може да види четири филма от програмата на "София Филм Фест". Това са: "Историята на един летен любовник" от 14:00 часа, "Свидетелите на Путин" от 16:00 часа, "Кучкар" от 18:00 часа и "Лято" от 20:30 часа*.

19 МАРТ /ВТОРНИК/

Още

Театър "Азарян" ви очаква с интригуващи заглавия от надпреварата за "Икар"-ите

Театър "Азарян" ви очаква с интригуващи заглавия от надпреварата за "Икар"-ите

- Спектакълът "Нирвана" ще бъде представен на софийската публика на 19 март от 19:00 часа в Театър Азарян. Постановката е на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен и е част отпрограмата на "Софийски театрален салон". "Нирвана" е с три номинации "ИКАР" - в категории "Дебют" /Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура/ и "Сценография" /Борис Далчев/.

Ирина Митева Митева в "Нирвана" от Константин Илиев, номинирана с "Икар" за Дебют (Снимка: Драматичен театър "Васил Друмев" - Шумен)

- Във вторник (19 март) в Литературен клуб "Перото" от 17:30 часа ще се проведе церемонията по награждаване във връзка с кампанията "Вдъхновителки 2018". Инициативата е на в. "24 часа" и Mila.bg и отличава жени, които вдъхновяват другите с добрия си личен пример. Събитието е само с покани.

- На 19 март в кино "Люмиер Лидл" зрителите ще видят два късометражни филма за Кристо "Кристо: завесата в долината" и "Кристо: Бягащата ограда" от 16:30 часа, както и пълнометражните "Пи Джей Харви: A Dog Called Money" от 18:30 часа и "Уудсток" от 20:15 часа. Всички те са част от програмата на "София Филм Фест".

20 МАРТ /СРЯДА/

- Между 20 и 23 март във фоайетата на етажи от 0 до 3-ти ще се проведе най-голямото специализирано търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО Експо. НДК е традициоен домакин на събитието. Изложението може да бъде разгледано всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.

- На 20 март от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена кингата на Светлозар Василев "Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване". Основната тема на дискусията ще бъде дали може въображението ни да се огледа в киното и каква е тясната връзка между седмото изкуство и психоанализата. Специални гости ще бъдат писателят Георги Тенев и д-р Майя Младенова.

- Отново на 20 март в Клуб 1 ще се проведат годишните награди на Imoti.net, организирани от "Инвестор". Церемонията по награждаването е от 19:00 часа.

- В сряда, 20 март, "София Филм Фест" ще представи четири филма от селекцията си в кино "Люмиер Лидл". Сред тях са късометражните "Кристо в Париж" и "Кристо: острови" от 15:30 часа, както и "Залез" от 18:15 часа и "Ейми" от 21:00 часа.

21 МАРТ /ЧЕТВЪРТЪК/

- В зала 1 на 21 март от 18:30 часа ще има честване на СУ "Петко Каравелов" по повод 140-та годишнина.

- Спектакълът "Съвършено розово" може да се види в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс на 21 март от 19:30 часа. Продукцията е на Ива Свещарова, Информбюро и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. На фона на засилените глобални и локални дебати за ролята и правата на жените, Ива Свещарова и Виолета Витанова уверено се качват на сцената, за да поставят под лупа отношението към женското тяло и да споделят своята гледна точка към тази важна тема в представлението.

Още

Антиутопична хорър приказка по Педро Калдерон де ла Барка в Театър Азарян

Антиутопична хорър приказка по Педро Калдерон де ла Барка в Театър Азарян

- В Театър Азарян - сцена Backstage на 21 март от 20:30 часа публиката ще може да гледа спектакъла "Животът е сън", част от "Софийски театрален салон". Продуцент на представлението е Театър "ЗОНГ", хореографията и пластиката са на Боян Арсов, адаптация и режисура - Дина Маркова. Представлението е антиутопична хорър приказка по "Животът е сън" на Педро Калдерон де ла Барка.

- От 19:00 часа на 21 март ще можем да видим премиерата на новия роман на Катерина Хапсали - "Сливовиц".

Още

Катерина Хапсали ви кани на "Сливовиц" (откъс)

Катерина Хапсали ви кани на "Сливовиц" (откъс)

Събитието е на издателство "Колибри" и ще се проведе в Клуб 1. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Симеонов, а специални гости на вечерта - Руси Чанев и Койна Русева.

- В Литературен клуб "Перото" на 21 март между 10:00 и 16:00 часа списание "Жената днес" организира конференция на тема "Жените, технологиите, времето". Събитието е само с покани.

- Отново в "Перото" в същия ден от 17:00 до 19:30 часа е предвидено друго затворено за външни посетители събитие - кампания на Филип Морис "Забавно лято, грижовна есен".

- В четвъртък на 21 март в кино "Люмиер Лидл" ще има прожекции на три филма от "София Филм Фест". Това са: "Кристо: Чадърите" от 16:30 часа, "Щастливият Лазаро" от 18:30 часа и "Рома" от 21:00 часа.

22 МАРТ /ПЕТЪК/

- На 22 март в зала 6, както и в прилежащите й кабинети и фоайета ще се проведе световен конгрес, организиран от Алианс на консерваторите и реформистите в Европа и ПП "Презареди България".

Още

Филмът "Ага" спечели наградата за "Най-добър филм" на кинофестивала в Кайро

Филмът "Ага" спечели наградата за "Най-добър филм" на кинофестивала в Кайро

- В "Перото" на 22 март от 19:00 до 21:00 часа ще има затворено събитие на Езиков център "Браво".

- В кино "Люмиер Лидл" на 22 март от 17:00 часа ще се състои премиерна прожекция на филма "Ага", организирана от Еврофилмс. Режисьор на продукцията е Милко Лазаров.

Филмът направи дебюта си в официалната селекция на фестивала Берлинале на 23 февруари 2018 година, като по този начин български филм се завръща в основната програма на фестивала след пауза от 29 години.

23 МАРТ/СЪБОТА/

- На 23 март от 19:00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе галаконцерт "Детска мелодия на годината". Ще видите и чуете прекрасните 120 изпълнители на финалните 14 песни. Празничният спектакъл с режисьор Ники Априлов, ще ви срещне и с най-изявените малки музиканти, танцьори, фокусници, певци и артисти.

- В събота, 23 март, в Литературен клуб "Перото" Николай Пеев ще представи книгата си "Интервюто" от 17:00 часа. Дебютната книга на Николай Пеев "Денят на инвикта" се превърна в първата българска фантастика, излязла на световен пазар.

- На 23 и 24 март в зала 11 (кино "Люмиер Лидл") ще се състои Младежки конкурсен фестивал на изкуствата - София 2019, организиран от Асоциация "Български фолклор".

- В зала 3 и 3.1 на 23 март "Кий Ивентс" организират гейминг турнир - A1 Gaming League от 9:30 до 20:00 часа. Новата състезателна гейминг лига на България - А1 Gaming League, беше обявена официално през септември 2018 година по време на най-голямото младежко събитие у нас - Aniventure Comic Con. Само за 5 месеца лигата регистрира над 4 500 участници, турнири всеки уикенд и плейофи, които отличиха най-добрите отбори и играчи.

24 МАРТ/НЕДЕЛЯ/

- В неделя на 24 март в зала 1 на НДК от 16:00 часа зрителите ще могат да се насладят на фолклорен концерт "Ансамблите на България" - 1-ва част. За първи в зала 1 ще гостуват професионалните ансамбли "ПАЗАРДЖИК", "ЗАГОРЕ", "СТРАНДЖА" и "ДОБРУДЖА". Те ще представят най-характерните и емблематични произведения от своя фолклорен регион. В рамките на 40-50 минути, всеки един от тях ще има възможността самостоятелно да представи своята фолклорна област.

- На 24 март в Литературн клуб "Перото" между 12:00 и 17:00 часа ще бъде излъчено предаването на БНТ "Библиотеката".

- В същия ден между 18:30 и 20:30 отново в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата"Баш майстора завинаги".

*Повече информация за филмите от програмата на София Филм Фест може да откриете ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Започва Фестивалът за съвременно българско детско и младежко кино

Прожекциите ще са на Sofia Summer Fest, а входът е свободен

Операта "Самсон и Далила" за първи път във Варна

Премиерата е на 23 юли от 21.00 часа на Опера в Летния театър - Варна 2024

Какво са Балканите? PICTOPLASMA кани артисти от цял свят за участие в изложбата Imagine Balkans

В отворената покана могат да се включат артисти, художници, илюстратори и аниматори, които са вдъхновени от темата за Балканите

Румънски галерии представят изложба в "Двореца" - Балчик

Експозицията "Балчик: свят на изкуството, 100 години по-късно" е свързана с румънското междувоенно изкуство

Фестивалът за улични изкуства 6Fеst с лятна програма от куклен и импровизационен театър и карнавал в Пловдив

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал

Броени часове до вълшебния концерт на Джейкъб Колиър с "Мистерията на българските гласове"

Спонтанни импровизации и "магични моменти" за публиката готви феноменалният музикант, а специално за събитието на 11 юли в Зала 1 на НДК пристига и американската танцьорка Дженифър Роуз