Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спектакли, филми и най-големият семеен форум в България в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Спектакли, филми и най-големият семеен форум в България в НДК тази седмица

Представяме ви събитията в Двореца на културата за периода: 17 - 23 февруари

НДК - Национален Дворец на културата (Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos)

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
17 - 23 ФЕВРУАРИ

 17 февруари - понеделник

Още

Феноменът "Mamma Mia!"

Феноменът "Mamma Mia!"

- Любимият на всички мюзикъл - "МAMMA MIA!" на Софийската опера и балет ще можете да гледате на 17 февруари от 19:00 часа в зала 1.

Зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Musi", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

"МAMMA MIA!" на Софийската опера и балет

- На 17 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата "България: превръщането в сателит (анализ на историческите събития от 1944 до 1953 г.). В защита на Негово Височество княза" от Никола Долапчиев. Лектор ще бъде проф. Веселин Вучков.

- Един от най-силните филми за изминалата година - "Джоджо заека" на режисьора Тайка Уайтити ще можете да гледате на 17 и 19 февруаир от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл. Филмът е интересна смесица между комедия с доста грубичък на моменти хумор и хващаща те за гърлото драма за жестокостите на войната.

18 февруари - вторник

- Спектакълът "Колекционерът" по романа на Джон Фаулз можете да гледате на 18 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян. Фердинанд Клег е ентомолог, колекционер, фанатично аранжира пеперуди. След внезапното си забогатяване, воден от нещо, което той нарича любов, добавя към своята колекция и Миранда Грей. Тя е всичко, което той обича и което не би могъл да притежава. Наблюдава я тайно, от разстояние, рисувайки в съзнанието си свят, в който те двамата

- За всички малките читатели, които обичат да четат за приключения и вълшебства на 18 февруари от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представено българското илюстровано издание за деца "Джордж и вълшебните камъни" от Патрик Георгиев.

- Номинираната за Оскар сценарист и режисьор Грета Гъруиг създаде една нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът - "Малки жени" и отново успя да привлече не само вниманието на зрителите, но и заслужено получи високата оценка на критиката и американската филмова академия. Екранизацията, отличена с 6 номинации за Оскар, включително за най-добър филм проследява историята на четири сестри, които остават да живеят само с майка си по време на Гражданската война в САЩ и разказва за вълнуващия им живот.

"Малки жени" можете да гледате на 18 и 20 февруари от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

19 февруари - сряда

Още

Гледаме спектакъла "Ада Лавлейс", вдъхновен от дъщерята на Лорд Байрон

Гледаме спектакъла "Ада Лавлейс", вдъхновен от дъщерята на Лорд Байрон

- Спектакълът на Анна Данкова - "Ада Лавлейс", с участието на Ива Свещарова, Виолета Витанова ще можете да гледате на 19 фервруаир от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Пърформансът изследва чувствителността и менталността на Ада Лавлейс през едно ключово за вербалния ѝ език понятие - представата за видимо-невидимо. Основно сценично средство е окото като идеен (камера обскура), чувствителен (физически), механичен (видео камера) апарат.

- На 19 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото" ви очаква среща с малтийския писател Уалид Набхан и неговият роман "Изселване на щъркели", удостоен с Малтийската награда за литература за 2014 г. и Наградата за литература на Европейския съюз за 2017 г. (European Union Prize for Literature).

20 февруари - четвъртък

- Затворено събитие на Фондация Bcause ще се проведе на 20 февруари от 17:00 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

Ще се включиш ли към световния двигател на "Машината за омраза"?

Ще се включиш ли към световния двигател на "Машината за омраза"?

- "Hating machine" - спектакъл на Марион Дърова ще можете да гледате на 20 февруари от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. "Машината за омраза" работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения.

21 февруари - петък

Още

"Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" в Театър Азарян

"Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" в Театър Азарян

- На 21 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла "Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" - оптимистичен театрален разказ за битката с диагнозата рак на гърдата.

- Фондация за образователна трансформация и Български прогресивни училища организират среща-презентация в Литературен клуб "Перото" на 21 февруари от 18:00 часа.

- Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да гледате в спектакъла на Ани Васева - "Тотална щета" - 21 февруари, 19:00 часа, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Годишна среща на випускниците от Детска лидерска академия ще се проведе на 21 февруари от 19:00 часа в Клуб 1.

22 февруари - събота

- Представители на голям брой образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение "Световно образование".

Форумът ще се състои на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10:00 до 17:00 часа.

- Трета научно-практическа конференция "Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетниците" ще се проведе на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 6 от 09:00 часа.

- Най-големият семеен форум в България - "Академия за Родители" ще се проведе на 22 февруари от 10:00 часа в зали 7, 8 и 9 на НДК. Тази година форумът събира на едно място изложения с водещи компании и организации, полезни лекции и презентации, безплатни консултации със специалисти и експерти, различни работилници, занимания за деца и много подаръци. Събитието е безплатно - със задължителна регистрация.

Още

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

- Как любовта към София се превръща в театрална постановка ще можете да разберете на 22 февруари от 19:00 часа на сцена Backstage в Театър Азарян и спектакъла #LoveSofia.

- На 22 февруари от 10:00 часа в Литературен клуб "Перото" ви очаква второто издание на Positive Postpartum Summit - единствено по рода си събитие у нас, посветено на грижата за новата майка!

- На 22 февруари от 10:00 до 18:00 часа в Национален дворец на културата ще се проведе третото издание на Slingo Fest 2020 - Близо до теб! Най-голямото събитие в сферата за грижите за най-малките ще събере на едно място специалисти, производители и вносители на продукти. Посетителите ще могат да разгледат, изпробват и закупят ергономични носилки, дрехи, аксесоари, козметика, многократни пелени и обучителни играчки, всичко свързано с философията на привързаното родителство.

23 февруари - неделя

- Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? На тези въпроси дава отговор спектакълът "Животът е сън" под режисурата на Дина Маркова. В главната роля ще видим актьора Боян Арсов, който печели Икар за превъплъщението си на Сехизмундо - 23 февруари, 18:00 часа, сцена Backstage в Театър Азарян.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вторият тур на конкурса на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти ще се проведе на 16 май

До втория етап от състезанието са допуснати по десет участници от всяка възрастова категория

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага за май 2022 година заради пандемията

През настоящата година Дома на хумора и сатирата ще предложи няколко събития, с които да ви въведе в темата на биеналето: икономия на средствата, в контекста на екология и начин на живот, както и икономия на изразните средства в изкуството и хумора

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм ви очаква на безплатен уъркшоп, който е кулминацията от пролетните събития на "Форум Колекционери" 2021

Гледайте "Джоконда" от Амилкаре Понкиели с незабравимата Гена Димитрова

Софийската опера отбелязва 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

"Де е България?" - литература между глобално и локално

Дигиталното събитие ще се проведе на 22 и 23 април и е организирано от Национален център за книгата - НДК