Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спектакли, филми и най-големият семеен форум в България в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Спектакли, филми и най-големият семеен форум в България в НДК тази седмица

Представяме ви събитията в Двореца на културата за периода: 17 - 23 февруари

НДК - Национален Дворец на културата (Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos)

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
17 - 23 ФЕВРУАРИ

 17 февруари - понеделник

Още

Феноменът "Mamma Mia!"

Феноменът "Mamma Mia!"

- Любимият на всички мюзикъл - "МAMMA MIA!" на Софийската опера и балет ще можете да гледате на 17 февруари от 19:00 часа в зала 1.

Зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Musi", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

"МAMMA MIA!" на Софийската опера и балет

- На 17 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата "България: превръщането в сателит (анализ на историческите събития от 1944 до 1953 г.). В защита на Негово Височество княза" от Никола Долапчиев. Лектор ще бъде проф. Веселин Вучков.

- Един от най-силните филми за изминалата година - "Джоджо заека" на режисьора Тайка Уайтити ще можете да гледате на 17 и 19 февруаир от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл. Филмът е интересна смесица между комедия с доста грубичък на моменти хумор и хващаща те за гърлото драма за жестокостите на войната.

18 февруари - вторник

- Спектакълът "Колекционерът" по романа на Джон Фаулз можете да гледате на 18 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян. Фердинанд Клег е ентомолог, колекционер, фанатично аранжира пеперуди. След внезапното си забогатяване, воден от нещо, което той нарича любов, добавя към своята колекция и Миранда Грей. Тя е всичко, което той обича и което не би могъл да притежава. Наблюдава я тайно, от разстояние, рисувайки в съзнанието си свят, в който те двамата

- За всички малките читатели, които обичат да четат за приключения и вълшебства на 18 февруари от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представено българското илюстровано издание за деца "Джордж и вълшебните камъни" от Патрик Георгиев.

- Номинираната за Оскар сценарист и режисьор Грета Гъруиг създаде една нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът - "Малки жени" и отново успя да привлече не само вниманието на зрителите, но и заслужено получи високата оценка на критиката и американската филмова академия. Екранизацията, отличена с 6 номинации за Оскар, включително за най-добър филм проследява историята на четири сестри, които остават да живеят само с майка си по време на Гражданската война в САЩ и разказва за вълнуващия им живот.

"Малки жени" можете да гледате на 18 и 20 февруари от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

19 февруари - сряда

Още

Гледаме спектакъла "Ада Лавлейс", вдъхновен от дъщерята на Лорд Байрон

Гледаме спектакъла "Ада Лавлейс", вдъхновен от дъщерята на Лорд Байрон

- Спектакълът на Анна Данкова - "Ада Лавлейс", с участието на Ива Свещарова, Виолета Витанова ще можете да гледате на 19 фервруаир от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Пърформансът изследва чувствителността и менталността на Ада Лавлейс през едно ключово за вербалния ѝ език понятие - представата за видимо-невидимо. Основно сценично средство е окото като идеен (камера обскура), чувствителен (физически), механичен (видео камера) апарат.

- На 19 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото" ви очаква среща с малтийския писател Уалид Набхан и неговият роман "Изселване на щъркели", удостоен с Малтийската награда за литература за 2014 г. и Наградата за литература на Европейския съюз за 2017 г. (European Union Prize for Literature).

20 февруари - четвъртък

- Затворено събитие на Фондация Bcause ще се проведе на 20 февруари от 17:00 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

Ще се включиш ли към световния двигател на "Машината за омраза"?

Ще се включиш ли към световния двигател на "Машината за омраза"?

- "Hating machine" - спектакъл на Марион Дърова ще можете да гледате на 20 февруари от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. "Машината за омраза" работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения.

21 февруари - петък

Още

"Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" в Театър Азарян

"Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" в Театър Азарян

- На 21 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла "Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта" - оптимистичен театрален разказ за битката с диагнозата рак на гърдата.

- Фондация за образователна трансформация и Български прогресивни училища организират среща-презентация в Литературен клуб "Перото" на 21 февруари от 18:00 часа.

- Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да гледате в спектакъла на Ани Васева - "Тотална щета" - 21 февруари, 19:00 часа, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Годишна среща на випускниците от Детска лидерска академия ще се проведе на 21 февруари от 19:00 часа в Клуб 1.

22 февруари - събота

- Представители на голям брой образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение "Световно образование".

Форумът ще се състои на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10:00 до 17:00 часа.

- Трета научно-практическа конференция "Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетниците" ще се проведе на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 6 от 09:00 часа.

- Най-големият семеен форум в България - "Академия за Родители" ще се проведе на 22 февруари от 10:00 часа в зали 7, 8 и 9 на НДК. Тази година форумът събира на едно място изложения с водещи компании и организации, полезни лекции и презентации, безплатни консултации със специалисти и експерти, различни работилници, занимания за деца и много подаръци. Събитието е безплатно - със задължителна регистрация.

Още

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

- Как любовта към София се превръща в театрална постановка ще можете да разберете на 22 февруари от 19:00 часа на сцена Backstage в Театър Азарян и спектакъла #LoveSofia.

- На 22 февруари от 10:00 часа в Литературен клуб "Перото" ви очаква второто издание на Positive Postpartum Summit - единствено по рода си събитие у нас, посветено на грижата за новата майка!

- На 22 февруари от 10:00 до 18:00 часа в Национален дворец на културата ще се проведе третото издание на Slingo Fest 2020 - Близо до теб! Най-голямото събитие в сферата за грижите за най-малките ще събере на едно място специалисти, производители и вносители на продукти. Посетителите ще могат да разгледат, изпробват и закупят ергономични носилки, дрехи, аксесоари, козметика, многократни пелени и обучителни играчки, всичко свързано с философията на привързаното родителство.

23 февруари - неделя

- Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? На тези въпроси дава отговор спектакълът "Животът е сън" под режисурата на Дина Маркова. В главната роля ще видим актьора Боян Арсов, който печели Икар за превъплъщението си на Сехизмундо - 23 февруари, 18:00 часа, сцена Backstage в Театър Азарян.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Теди Москов предписва "Шекспирин по време на пандемия"

"Спектакълът е за властта, гадостите относно властта, ужасът на едно дете и една режисьорка, която се мъчи да сглоби представление на Шекспир, но без успех", коментира режисьорът

Двойна доза музикална класа в зала "България"

На 25 февруари в зала "България" гостуват пианистът Сергей Редкин и диригентът Саша Гьотцел

Публиката влиза "В обувките на артиста" в три интерактивни онлайн представления

Zoom като алтернатива на театралната сцена - "В обувките на артиста" е първата по рода си арт инициатива у нас, изцяло осъществена в дигитална среда

"Уилям Шекспир - пълни съчинения" - в Театър 199

Постановката на Съни Сънински можете да видите на 9 февруари и 24 март от 19.30 ч.

Наближава крайният срок за участие в Eunoia LitFest

Първият независим фестивал на Литературен клуб "Отвъд кориците" е планиран за лятото на 2021 г.

Реката на залеза - обредно-ритуална мимодрама - премиера в Театър НАТФИЗ

Спектакълът е на 2,16 и 23 февруари 2021 г., 19.00 ч., Голяма сцена