Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

СЦЕНИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

„Опера от върховете - Белоградчишки скали“ и „Крепост на вековете“ през юли и август

Новаторската идея на режисьора Пламен Карталов - "Опера от върховете - Белоградчишки скали" са спектакли под открито небе. Много са гостите, които ги посетиха през 2016 г., много повече са и през 2017, когато е второто издание на прочутия летен фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. Всички зрители искат да се насладят на оперното и балетно изкуство на открито. Спектаклите се провеждат от 20:00ч. в първия двор на крепостта.

Ново предложение е и специалното събитие - посещение на пещерата Магура за необикновеният спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри".

Спектакълът е продължителност един час и двадесет минути и може да му се насладите на 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.07.2017 в 11:00ч.

Във входа на пещерата е първата част на спектакъла, втората е в концертната зала, а третрата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода пещерата.

Освен това ще можете да опитате и от прочутите български вина от региона. След това ще има достатъчно време за придвижване до крепостта за останалите спектакли.

На три сцени ще е и летният фестивал на Софийската опера и балет "Крепост на вековете", който ще се проведе през август във Видин. Представленията ще са на шлеп на река Дунав, в замъка "Баба Вида" и пред Стамбол капия.

"На шлепа ще бъдат представени две едноактни опери - "Мантията" и "Джани Скики" (4, 5, 6 август). Балетът ще бъде разположен в централна градска част, на площада, пред Стамбол капия. Ще бъдат изпълнени "Лебедово езеро" (11,12 август)- постановка, която ще се играе в две вечери, а втората постановка, която ще бъде представена в третата вечер е "Зорба Гърка" (13 август ).

По времето, в което ще бъдат представленията на операта на шлепа ще има през деня детското представление "Шегобишко на острова на чудесата"(4, 5, 6 август) . Действието ще се разиграва около и в крепостта "Баба Вида".

Целта на Софийската опера и балет и на общините в Белоградчик и Видин е да се развива културния туризъм в Северозападна България и да се даде нов културен импулс на региона.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Фестивалът Намереното поколение, трибют на Адриано Челентано и още интересни спектакли в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 20 - 26 януари

Режисьорската постановка "Омайна нощ" на Велко Кънев се прощава с публиката

Последно представление - на 1 февруари 2020-а в театър "Сълза и смях"

"Човека преди всичко" - 125 години от рождението на Гео Милев

Богата документалната изложба в Столична библиотека представя част от книжовното наследство на българския поет, преводач, литературен и театрален критик, режисьор, издател, публицист и журналист

"Четене и живот" на Цветан Тодоров - за първи път на български

Книгата съдържа писани в рамките на 30 години текстове на различни теми - за писатели и художници като Ромен Гари, Сюзан Зонтаг и Жорж Жакло, на които "възпитаникът на Просвещението" се възхищава

Семейният спектакъл "Аполон и Хиацинт" от Моцарт ви очаква на 17 януари

След успеха на операта "Дон Жуан", Софийската опера поставя и първата опера на детето-чудо Моцарт, създадена, когато той е на 11 години

Леонардо, "Медея", "Пепеляшка" и "Коледна песен" ви очакват в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 14 - 19 януари