Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

СЦЕНИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

„Опера от върховете - Белоградчишки скали“ и „Крепост на вековете“ през юли и август

Новаторската идея на режисьора Пламен Карталов - "Опера от върховете - Белоградчишки скали" са спектакли под открито небе. Много са гостите, които ги посетиха през 2016 г., много повече са и през 2017, когато е второто издание на прочутия летен фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. Всички зрители искат да се насладят на оперното и балетно изкуство на открито. Спектаклите се провеждат от 20:00ч. в първия двор на крепостта.

Ново предложение е и специалното събитие - посещение на пещерата Магура за необикновеният спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри".

Спектакълът е продължителност един час и двадесет минути и може да му се насладите на 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.07.2017 в 11:00ч.

Във входа на пещерата е първата част на спектакъла, втората е в концертната зала, а третрата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода пещерата.

Освен това ще можете да опитате и от прочутите български вина от региона. След това ще има достатъчно време за придвижване до крепостта за останалите спектакли.

На три сцени ще е и летният фестивал на Софийската опера и балет "Крепост на вековете", който ще се проведе през август във Видин. Представленията ще са на шлеп на река Дунав, в замъка "Баба Вида" и пред Стамбол капия.

"На шлепа ще бъдат представени две едноактни опери - "Мантията" и "Джани Скики" (4, 5, 6 август). Балетът ще бъде разположен в централна градска част, на площада, пред Стамбол капия. Ще бъдат изпълнени "Лебедово езеро" (11,12 август)- постановка, която ще се играе в две вечери, а втората постановка, която ще бъде представена в третата вечер е "Зорба Гърка" (13 август ).

По времето, в което ще бъдат представленията на операта на шлепа ще има през деня детското представление "Шегобишко на острова на чудесата"(4, 5, 6 август) . Действието ще се разиграва около и в крепостта "Баба Вида".

Целта на Софийската опера и балет и на общините в Белоградчик и Видин е да се развива културния туризъм в Северозападна България и да се даде нов културен импулс на региона.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Над 200 костюма са ушити за премиерата на мюзикъла "Ромео и Жулиета" тази вечер в Стара Загора

"Изцяло съм се вдъхновявал от портретите на известни художници в тази епоха, за да може костюмите да отразяват максимално реално времето", каза Денис Иванов - автор на костюмите и декора на спектакъла

Започва Фестивалът за съвременно българско детско и младежко кино

Прожекциите ще са на Sofia Summer Fest, а входът е свободен

Операта "Самсон и Далила" за първи път във Варна

Премиерата е на 23 юли от 21.00 часа на Опера в Летния театър - Варна 2024

Фестивалът PICTOPLASMA кани артисти от цял свят за участие в изложбата Imagine Balkans

В отворената покана могат да се включат артисти, художници, илюстратори и аниматори, които са вдъхновени от темата за Балканите

Румънски галерии представят изложба в "Двореца" - Балчик

Експозицията "Балчик: свят на изкуството, 100 години по-късно" е свързана с румънското междувоенно изкуство

Фестивалът за улични изкуства 6Fеst с лятна програма от куклен и импровизационен театър и карнавал в Пловдив

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал