Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

СЦЕНИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

„Опера от върховете - Белоградчишки скали“ и „Крепост на вековете“ през юли и август

Новаторската идея на режисьора Пламен Карталов - "Опера от върховете - Белоградчишки скали" са спектакли под открито небе. Много са гостите, които ги посетиха през 2016 г., много повече са и през 2017, когато е второто издание на прочутия летен фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. Всички зрители искат да се насладят на оперното и балетно изкуство на открито. Спектаклите се провеждат от 20:00ч. в първия двор на крепостта.

Ново предложение е и специалното събитие - посещение на пещерата Магура за необикновеният спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри".

Спектакълът е продължителност един час и двадесет минути и може да му се насладите на 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.07.2017 в 11:00ч.

Във входа на пещерата е първата част на спектакъла, втората е в концертната зала, а третрата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода пещерата.

Освен това ще можете да опитате и от прочутите български вина от региона. След това ще има достатъчно време за придвижване до крепостта за останалите спектакли.

На три сцени ще е и летният фестивал на Софийската опера и балет "Крепост на вековете", който ще се проведе през август във Видин. Представленията ще са на шлеп на река Дунав, в замъка "Баба Вида" и пред Стамбол капия.

"На шлепа ще бъдат представени две едноактни опери - "Мантията" и "Джани Скики" (4, 5, 6 август). Балетът ще бъде разположен в централна градска част, на площада, пред Стамбол капия. Ще бъдат изпълнени "Лебедово езеро" (11,12 август)- постановка, която ще се играе в две вечери, а втората постановка, която ще бъде представена в третата вечер е "Зорба Гърка" (13 август ).

По времето, в което ще бъдат представленията на операта на шлепа ще има през деня детското представление "Шегобишко на острова на чудесата"(4, 5, 6 август) . Действието ще се разиграва около и в крепостта "Баба Вида".

Целта на Софийската опера и балет и на общините в Белоградчик и Видин е да се развива културния туризъм в Северозападна България и да се даде нов културен импулс на региона.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Днес стартира първото дигитално издание на международния театрален фестивал "Варненско лято"

10 продукции от световната сцена и специална програма с големи личности на българския театър ще са достъпни онлайн от 25 ноември до 6 декември 2020

Концертът на Мирей Матийо се отлага за 2021 г.

Събитието ще се състои на 31 октомври 2021 г. в зала 1 на НДК

Рикардо Рибейро: Животът е урок

Известният португалският фадо изпълнил гостува на "Европейски музикален фестивал" на 18 ноември

Филм за любовта и провалените бракове на SOFIA BITING DOCS

В "И тихо се разтвори любовта", авторката Надя Йончева проследява причините за разпадането на няколко брака, като оставя двойките сами да заснемат себе си

"Световен театър в София" ще има своето дигитално издание от днес до 24 ноември

Зрителите ще имат напълно свободен достъп до всички излъчвания от начално обявената дата в рамките на три дни

"Сестра" на Светла Цоцоркова бе удостоен с награди от Лече и Босфора

Филмът носител на Голямата награда "София - Град на киното" от 24-тия София Филм Фест ще можете да видите на голям екран на 14 ноември в Дома на киното в София, където ще ви очаква и неговият екип