Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

СЦЕНИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

„Опера от върховете - Белоградчишки скали“ и „Крепост на вековете“ през юли и август

Новаторската идея на режисьора Пламен Карталов - "Опера от върховете - Белоградчишки скали" са спектакли под открито небе. Много са гостите, които ги посетиха през 2016 г., много повече са и през 2017, когато е второто издание на прочутия летен фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. Всички зрители искат да се насладят на оперното и балетно изкуство на открито. Спектаклите се провеждат от 20:00ч. в първия двор на крепостта.

Ново предложение е и специалното събитие - посещение на пещерата Магура за необикновеният спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри".

Спектакълът е продължителност един час и двадесет минути и може да му се насладите на 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.07.2017 в 11:00ч.

Във входа на пещерата е първата част на спектакъла, втората е в концертната зала, а третрата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода пещерата.

Освен това ще можете да опитате и от прочутите български вина от региона. След това ще има достатъчно време за придвижване до крепостта за останалите спектакли.

На три сцени ще е и летният фестивал на Софийската опера и балет "Крепост на вековете", който ще се проведе през август във Видин. Представленията ще са на шлеп на река Дунав, в замъка "Баба Вида" и пред Стамбол капия.

"На шлепа ще бъдат представени две едноактни опери - "Мантията" и "Джани Скики" (4, 5, 6 август). Балетът ще бъде разположен в централна градска част, на площада, пред Стамбол капия. Ще бъдат изпълнени "Лебедово езеро" (11,12 август)- постановка, която ще се играе в две вечери, а втората постановка, която ще бъде представена в третата вечер е "Зорба Гърка" (13 август ).

По времето, в което ще бъдат представленията на операта на шлепа ще има през деня детското представление "Шегобишко на острова на чудесата"(4, 5, 6 август) . Действието ще се разиграва около и в крепостта "Баба Вида".

Целта на Софийската опера и балет и на общините в Белоградчик и Видин е да се развива културния туризъм в Северозападна България и да се даде нов културен импулс на региона.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера закрива "Опера в парка" с детския спектакъл "Трите прасенца" по музика на Александър Райчев

Музикалната приказка ще се играе в неделя, 2 август, от 11 часа на сцена Амфитеатър на парка на Военната академия

Онлайн концерт на големия пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев

"Солидна класическа основа, съчетана с най-съвременни хармонични похвати, вселена от хармония и чисто музициране във всяка нота и пауза, учебник по хармония и чувство" казва за музиката на Стоиц Гъдев Александър Александров от група "Стил"

"Разбойническа история" по случай 130 години от рождението на Карел Чапек

Чешкият културен център в София и Куклен театър Мале-мале ви канят на годишнината на писателя с куклено представление, изложба и лекция

Импровизирай това! в Сатирата тази вечер

Необичайна импро-пиеса под режисурата на Мартин Каров

Кинохитът "Мартин Идън", по класическия роман на Джек Лондон, ви очаква в Дом на киното и онлайн

3 дни остават до края на София Филм Фест Лято, затова вижте какво можете да гледате на голям екран и от онлайн програмата на фестивала, включваща 88 заглавия

Поезията на Николай Лилиев ще звучи с музиката на Бах

На 17 юли Народният театър ще почете още един от големите творци, отдали живота и работата си на театъра, на открита сцена "Зад театъра" с участието на актьорите Илиана Коджабашева и Христо Терзиев заедно с виртуозния контрабасист Христо Овчаров