Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

СЦЕНИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Софийската опера и балет с два фестивала - в Белоградчик и във Видин

„Опера от върховете - Белоградчишки скали“ и „Крепост на вековете“ през юли и август

Новаторската идея на режисьора Пламен Карталов - "Опера от върховете - Белоградчишки скали" са спектакли под открито небе. Много са гостите, които ги посетиха през 2016 г., много повече са и през 2017, когато е второто издание на прочутия летен фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. Всички зрители искат да се насладят на оперното и балетно изкуство на открито. Спектаклите се провеждат от 20:00ч. в първия двор на крепостта.

Ново предложение е и специалното събитие - посещение на пещерата Магура за необикновеният спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри".

Спектакълът е продължителност един час и двадесет минути и може да му се насладите на 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.07.2017 в 11:00ч.

Във входа на пещерата е първата част на спектакъла, втората е в концертната зала, а третрата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода пещерата.

Освен това ще можете да опитате и от прочутите български вина от региона. След това ще има достатъчно време за придвижване до крепостта за останалите спектакли.

На три сцени ще е и летният фестивал на Софийската опера и балет "Крепост на вековете", който ще се проведе през август във Видин. Представленията ще са на шлеп на река Дунав, в замъка "Баба Вида" и пред Стамбол капия.

"На шлепа ще бъдат представени две едноактни опери - "Мантията" и "Джани Скики" (4, 5, 6 август). Балетът ще бъде разположен в централна градска част, на площада, пред Стамбол капия. Ще бъдат изпълнени "Лебедово езеро" (11,12 август)- постановка, която ще се играе в две вечери, а втората постановка, която ще бъде представена в третата вечер е "Зорба Гърка" (13 август ).

По времето, в което ще бъдат представленията на операта на шлепа ще има през деня детското представление "Шегобишко на острова на чудесата"(4, 5, 6 август) . Действието ще се разиграва около и в крепостта "Баба Вида".

Целта на Софийската опера и балет и на общините в Белоградчик и Видин е да се развива културния туризъм в Северозападна България и да се даде нов културен импулс на региона.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

В "Хофманови разкази" приветстваме маестро Павел Балев

Той е постоянен гост диригент на Варненската опера и носител на Наградата "Академик Марин Големинов" 2021

Нов шанс за почитателите на Васко Абаджиев - легенда в българската и европейската музика на ХХ век

"Класик Арт" представят: Световни премиери на струнни квартети от Васко Абаджиев на 16 октомври в Камерна зала "България"

P.I.F. и Ненчо Балабанов с взривяващ трибют на Depeche Mode

В Joy Station ще прозвучат и песни, станали любими на публиката в изпълнение на Димо Стоянов

Васил Петров представя SymphoNY way в Русе на 2 ноември

Концертът "Симфоничен начин" ще се състои в Канев център

Женя Адамова и галерия "Неси" представят изложбата "Порцелан, защото"

Можем да я видим от 13 октомври до 3 ноември 2021 г.

Френският институт празнува под мотото "30 години рандеву с Франция"

Кулминацията ще бъде на 16 октомври, когато институтът, в партньорство с посолството на Франция у нас и Столична община, събира всички приятели на френския език и култура на площад "Славейков" за празненства, които ще продължат целия ден