Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

С "Времето е наше" започва Киномания в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

С "Времето е наше" започва Киномания в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 13 - 20 ноември 2018 г.

Леонид Йовчев във филма на Петър Попзлатев "Времето е наше", който ще открие Киномания 2018

13 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

- На 13 ноември от 20:00 часа в зала 1 ви очаква мегаконцертът "Марги Хранова - 45 години на сцена". Спектакълът е построен от едни от най-обичаните хитове от репертоара на Марги, както и дуетите с нейните приятели от формата "Като две капки вода" - Софи Маринова, Славин Славчев, Боби Турбото и др.

- Церемонията, която ще отличи агробизнесмен на годината ще се проведе на 13 ноември в зала 6 на НДК.

- Книгата на Йежи Гедройч - "Автобиография за четири ръце" ще бъде представена във вторник (13 ноември) от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

14 НОЕМВРИ /СРЯДА/

- В сряда (14 ноември) в зала 3 ще се проведе кръгла маса на Българската асоциация на пациенти с пулмонална хипертония.

Още

"Съвършено розово" -  удоволствието, желанието и еротичната фасцинация

"Съвършено розово" - удоволствието, желанието и еротичната фасцинация

- Най-новият спектакъл на Ива Свещарова - "Съвършено розово" ви очаква на 14 ноември от 19:30 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението отправя поглед към темата за женското тяло като обект на желания и субект, който упражнява въздействие. Използвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, "Съвършено розово" изследва въпросите за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.

- Книгата на Елица Павлова "Планката и Болтът" ще бъде представена на 14 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

- Между 14 и 20 ноември на полуетаж-изток в НДК ще може да бъде видяна изложбата на големия български карикатурист Генчо Симеонов - "Генчо Симеонов-88 години. Карикатура". Откриването е на 14 ноември (сряда) от 18:00 часа. Експозицията е част от Есенния салон на карикатурата "Карикатурно фоайе", София 2018, който се организира за четвърта поредна година.

15 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

Още

Българският филм "Времето е наше" открива Киномания 2018

Българският филм "Времето е наше" открива Киномания 2018

- 32-рото издание на най-любимия кинофестивал у нас - Киномания ще бъде открит с филма на Петър Попзлатев - "Времето е наше". Прожекцията ще се състои на 15 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК, а в ролите ще видите: Рушен Видинлиев (Боян Тилев), Елена Телбис (Невена), Леонид Йовчев (Мартин Сестримски), Ирини Жамбонас (Марта/Маргарита), Светлана Янчева (Анджела Харири), Ивайло Христов (Генерала), Красимир Доков (Красимир Диомов-Железния), Валентин Ганев (инспектор Петков), Бояна Петрова (книжарка) и със специалното участие на Ицхак Финци.

- На 15 ноември в зала 3 ще бъдат представени вина от сорта Божоле.

- В дните 15 и 16 ноември (сряда и четвъртък) в зала 6 ще се проведе уъркшоп на Национално сдружение "Недвижими имоти".

- На специална церемония в зала 9 на НДК ще бъдат обявени победителите в престижния конкурс "Кмет на годината", който дава оценка за работата на градоначалниците. Битката в тазгодишното издание се води в 10 категории, а събитието ще се състои на 15 ноември от 18:00 часа.

- Гала вечер посветена на София - Европейска столица на спорта ще се състои на 15 ноември от 18:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

16 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/

- Rails Girls отново в НДК. На 16 и 17 ноември в зала 10 от 10:00 до 19:30 часа ще се проведе безплатен двудневен уъркшоп, насочен към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите.

17 НОЕМВРИ /СЪБОТА/

- Израелският спектакъл Gravitas, който е част от платформата на ДНК - Мигриращото тяло ще бъде представен на 17 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Още

Осмият ACT Фестивал за свободен театър идва с мултижанрова българска селекция

Осмият ACT Фестивал за свободен театър идва с мултижанрова българска селекция

- "Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер" се завръща на сцената на Театър Азарян в Нощта на театрите - 17 ноември от 20:00 часа. "Опиянение и гняв" е интердисциплинарен пърформанс, при който публиката се превръща в участник, а участниците - в активисти. Една "игра" с политически заряд, която ще постави под въпрос собствените ви идеологически разбирания.

- В дните 17 и 18 ноември (събота и неделя) в зала 6 ще се проведе симпозиум на Европейска асоциация по хомеопатия.

18 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/

- Прочутите барабанисти "Ямато" отново ще зарадват българската публика със своите изпълнения на 18 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.

19 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

- С концерт "Моят път - любов" Йорданка Христова ще отбележи своите 55 години на сцената. Това ще се случи на 19 ноември от 19:30 часа в зала 1 на НДК.

- Книгата "Легенди и следи от сефарадски Букурещ" ще бъде представена на 19 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

20 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

Още

Необикновеният "Аз, Сизиф" отново в театър Азарян

Необикновеният "Аз, Сизиф" отново в театър Азарян

- Изключителният спектакъл "Аз, Сизиф" с участието на талантливия Стоян Дойчев отново се завръща на сцената на Театър Азарян. Спектакълът е отличен в страната и чужбина със седемнадесет награди за спектакъл, режисура, актьорско майсторство, сценография, музика, хореография, експериментални форми, награда на критиката, високи постижения в театралното изкуство. Можете да го гледате на 20 ноември от 19:00 часа.

- Съюзът на българските писатели ще отбележи своите 105 години на 20 ноември в зала 6 от 18:30 часа.

- Нонка Богомилова ще представи двете си книги "(Не)човешкото: литературно-философски ракурси" и "Религията днес: между Theos и Anthropos" на 20 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.