Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Quarto Quartet и Мерлин Арно представят авангардния спектакъл „Еволюция"

ЗАЛА "БЪЛГАРИЯ"

Quarto Quartet и Мерлин Арно представят авангардния спектакъл „Еволюция"

Художникът Иван Яхнаджиев и балерините от Vaya Dance Studio са сред участниците на 17 март

На 17 март 2018 г. от 19.00 ч. в зала "България" Кварто Квартет към Софийската Филхармония заедно с Мерлин Арно - носителка на "Златна игла 2017" в категория "Модна иновация" и художникът Иван Яхнаджиев ще представят за първи път в България смела и неочаквана комбинация от средновековна, грегорианска, барокова, класическа и съвременна музика, с модерна интерпретация и звучене, чрез която разказват "приказката" за еволюцията.

Произведенията на класиците Бах, Шуберт, Бокерини, Моцарт, Освалдо Голихов, Пиацола и на Майкъл Джексън ще звучат оригинално съпътствани от екстравагантната модна колекция от облекла с пера на екзотични птици на Мерлин Арно, представена от хореографията на балерините на Vaya Dance Studio.

Мерлин Арно/Сн.: Quarto Quartet

По време на спектакъла на сцената художникът Иван Яхнаджиев ще твори авангардна арт инсталация с бои и пера.

Участват още: Николай Пеев китара, Стоил Иванов саунд дизайн и перкусии и гости от Софийска филхармония.

Кратък щрих от програмата на концерта:

Средновековна сицилианска музика със съвременен аранжимент, цигулка имитираща темпераментен сицилианец, който пее на площада...

Quarto Quartet /Сн.: Quarto

Изпълнение на прочутата "Токата и фуга" на Бах, за първи път в Кварто - версия за струнен квартет - виртуозна и разгръщаща целия арсенал на струнните инструменти. От Италия ще се пренесем в Испания с огнената музика на Бокерини, позната от филма "Господар и командир" и прочутият му китарен квинтет Фанданго. Ще прозвучи танцът на Кармен от Бизе и оставаме на китарно-испанска тематика с Астурия на Албениц, отново в специален Кварто аранжимент, като се прехвърляме с един "полет" до Виена с Моцарт.

Перата, които използва Мерлин Арно за направата на пищните тоалети, са от бойни петли, щраус, паун, фазан, нанду, ему. При създаването на облеклата няма пострадала птица, тъй като те са събрани в линеещия период на птиците.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"КласикАрт" закриват "Романтично лято в Квадрат 500"

Разоходете се из музикалните стилове със стилна програма от произведения на Моцарт, Големинов и Г. Стрезов , финалът е запазен за "Бохемска рапсодия" на легендарната група "Куин"

Софийската опера закрива "Опера в парка" с детския спектакъл "Трите прасенца" по музика на Александър Райчев

Музикалната приказка ще се играе в неделя, 2 август, от 11 часа на сцена Амфитеатър на парка на Военната академия

Онлайн концерт на големия пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев

"Солидна класическа основа, съчетана с най-съвременни хармонични похвати, вселена от хармония и чисто музициране във всяка нота и пауза, учебник по хармония и чувство" казва за музиката на Стоиц Гъдев Александър Александров от група "Стил"

"Разбойническа история" по случай 130 години от рождението на Карел Чапек

Чешкият културен център в София и Куклен театър Мале-мале ви канят на годишнината на писателя с куклено представление, изложба и лекция

Импровизирай това! в Сатирата тази вечер

Необичайна импро-пиеса под режисурата на Мартин Каров

Кинохитът "Мартин Идън", по класическия роман на Джек Лондон, ви очаква в Дом на киното и онлайн

3 дни остават до края на София Филм Фест Лято, затова вижте какво можете да гледате на голям екран и от онлайн програмата на фестивала, включваща 88 заглавия