Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Премиера на "Време и място" на политолога Иван Кръстев сред акцентите в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Премиера на "Време и място" на политолога Иван Кръстев сред акцентите в НДК

Impressio представя събитията в културния афиш на Двореца за периода: 29 януари - 4 февруари 2018

 29 януари /понеделник/

Оригиналният и въздействащ спектакъл на режисьорката Веселка Кунчева - "Аз, Сизиф" ще се играе на 29 януари (понеделник) от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Пиесата е построена на оригиналния мит за Сизиф и есето на Албер Камю, а според режисьорката представлението е за всеки един от нас, тъй като всеки се вълнува от смисъла на живота.Спектакълът е с участието на Стоян Дойчев.Оригинална е и визуалната страна на спектакъла, основана на актьора и неговите лица.

"Аз, Сизиф", спектакъл на Театър "Азарян"

Режисура и драматургия: Веселка Кунчева. Сценография и кукли: Мариета Голомехова. Музика: Христо Намлиев. Хореография: Мария Димитрова. Осветление: Веселин Христов.

Текстът в спектакъла се изпълнява от актьора Леонид Йовчев.

Представянето на новата книга "Време и място" на известния политолог Иван Кръстев ще се състои на 29 януари (понеделник) в Литературен клуб "Перото" от 18:30 часа. Книгата "Време и място" включва разговори на Иван Кръстев с Глеб Павловски - известен руски политтехнолог, определян като "сивия кардинал на Кремъл".

"Време и място", книга на политолога Иван Кръстев, корица/Сн. НДК

 30 януари/вторник/

Ужасно смешна, малко тъжна и страшна, е пиесата с участието на Станимир Гъмов и Христо Мутафчиев - "За теб", която ще можете да гледате на 30 януари от 19:00 часа в Театър Азарян. Спектакъл написан специално за тези актьори. Пъзел от думи, тайни и преживявания, вдъхновен от истинския живот.

Още

"За теб" отново в театър "Азарян"

"За теб" отново в театър "Азарян"

Режисьорът на постановката Петър Кауков успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени. Те от своя страна показват класа и смелост, жонглирайки с човешките страхове, слабости и болки и от тях произвеждат материя, която истински вълнува. Пиесата има номинация за Икар 2015 на САБ за драматургичен текст и номинация за Аскеер 2015 за съвременна българска драматургия. Автор: Яна Борисова; Режисьор: Петър Кауков; Сценограф: Никола Тороманов.

3 февруари /събота/

Още

"Нощ на книгите за Хари Потър" в литературен клуб "Перото"

"Нощ на книгите за Хари Потър" в литературен клуб "Перото"

Ежегодното събитие, посветено на героя от фантастичните романи на Джоан Роулинг - Хари Потър, ще събере отново негови почитатели на едно място в "Нощ на книгите за Хари Потър". Специалното събитие ще се състои на 3 февруари (събота) от 11:00 до 19:00 часа в Литературен клуб "Перото", а вълшебната тема тази година е Фантастични животни, включваща идеи от всичките седем книги от поредицата, както и от допълнителните книги от колекцията на хогуортската библиотека. Участието в събитието в "Перото" е безплатно, необходима е само предварителна регистрация.

 4 февруари/неделя/

Още

Дейвид Гарет идва в София с класическата си програма|отложен

Дейвид Гарет идва в София с класическата си програма|отложен

Концерт на световноизвестния виртуозен цигулар Дейвид Гарет очаква публиката на 4 февруари от 20:00 часа в зала 1. Той гастролира у нас заедно с пианиста Жулиен Куентин по покана на "БГ Саунд Стейдж". Гарет се радва на изключителна популярност в цял свят заради безспорния си талант и професионализъм и невероятната си харизматичност. Името му се свързва и с изпълнението на ролята на Паганини във филма на британския режисьор Бърнард Роуз "Цигуларят на дявола". Прекрасната музика на неповторимата 300-годишна цигулка "Страдивариус", с която свири Гарет, са истинска наслада за зрителите.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Фрагменти от едно пътуване" на Георги Щърбев

Изложбата е от 9.08 до 29.08.2022 г. в Галерия "Неси"

Проектът "Пеещи артисти" започва поредица от концерти през септември

В концертите спектакли участват: Маргарита Хранова, Дарин Ангелов, Койна Русева, братя Аргирови, Орлин Горанов, Весела Делчева, Мая Бежанска, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Даниел Цочев, Катерина Евро, Добрин Досев, Герасим Георгиев-Геро, Александър Кадиев, Стефания Колева, Орлин Павлов, Мариана Попова, Людмила Сланева, Гергана Стоянова, Николай Урумов

Внучката на Елисавета Багряна открива женски клуб на културата "Оранта"

Откриването е посветено на творчеството на Елисавета Багряна в превод на украински език от Анна Багряна. Целта на клуба е интегрирането на украинските жени, бягащи от войната и намерили убежище в София

Тенори от цял свят се надпреварват в конкурса "Гласът на Камен" в Пловдив

Конкурсът е създаден с мисията да продължи живота на идеите и разбирането на Камен Чанев за същността на оперното изкуство

"Варненско лято" си остава най-добрият джаз фестивал в България, смята Владимир Гаджев

Един от големите успехи на организатора Анатолий Вапиров, според Гаджев, е, че е успял да установи връзка с Културния център на Италия у нас и за първи път от 20 години има участие на италианци на българската джаз сцена.

"Концерти за малчугани и великани" в град Казанлък – 3 артистични събития

В три поредни дни в края на тази седмица, в град Казанлък ще се състоят музикални образователни събития за малки и големи, с вход свободен, които са част от съпътстващата програма на XII Еко фестивал Казанлък 2022