Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Оркестърът на Класик ФМ радио ще свири музика от компютърни игри и любими филми

ОСМИ СЕЗОН С „МУЗИКАТА НА АМЕРИКА“

Оркестърът на Класик ФМ радио ще свири музика от компютърни игри и любими филми

Цикълът стартира на 31 януари 2018 с дебютна изява на цигуларя Алекси Кени, носител на "Айвъри Фишър Кариър Грант" за 2016 г.

Катя Попов - концертмайстор на оркестъра Hollywood Bowl/Сн. Кантус Фирмус

"Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България" представят осмия сезон на цикъла "Музиката на Америка". В поредицата са включени три концерта на Оркестъра на Класик ФМ радио с емблематична американска музика и изпълнители.

Акцент за сезона ще бъде концертна вечер с музика от компютърни игри, за която ще гостува композиторът на музиката за култовата игра World of Warcraft - Нийл Акрий.

На 14 март 2018 премиерно за България ще прозвучат още забележителните оркестрови партитури за игрите Starcraft II, Prince of Persia, Overwatch, Gears of War II, Mario, Civilization IV,Skyrim др.

По традиция, и през този сезон почитателите на филмовата музика ще могат да чуят подбрани откъси от популярни филми. Програмата Cinema Violino на 30 май 2018 ще представи любими филмови хитове със солираща цигулка.

Ейми Андерсън, музикален директор и ръководител на продукцията Legend of Zelda/Сн. Кантус Фирмус

В цикъла ще участват изявените американски музиканти Скот Дън, асистент диригент на Филхармонията на Лос Анджелис, Ейми Андерсън, музикален директор и ръководител на продукцията Legend of Zelda, а също и българските им колеги Катя Попов - концертмайстор на оркестъра Hollywood Bowl и Пенка Кунева - композитор и сътрудник на компанията Blizzard.

Цикълът започва на 31 януари 2018 с дебютна изява на изключително талантливия млад цигулар Алекси Кени, носител на "Айвъри Фишър Кариър Грант" за 2016 г. Той ще изпълни класическа програма с музика от Менделсон под диригентството на чаровния Максим Ешкенази. Това събитие, което е част от поредицата "Концертмайсторите", гостува на "Музиката на Америка" и се финансира по програма "Култура" на Столичната община. Всички прояви от осмия сезон на "Музиката на Америка" са в зала "България" от 19:30 ч. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 11 декември на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и онлайн на Ticketsbg.com.

За "Музиката на Америка"

"Музиката на Америка" е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио, който бе създаден през 2010 г. от музикална агенция "Кантус Фирмус" и се финансира от Фондация "Америка за България". Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените американски изпълнители - Джошуа Бел, Гил Шахам, Мидори, Пинкас Цукерман, Пати Остин и др., които дадоха незабравими мигове на българската публика. Сред най-успешните събития в цикъла от последните години са концертите с филмова музика, както и проектите "Disney in Concert" и "Pixar in Concert". 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пианистът Георги Василев свири Брамс и Падеревски тази вечер в Полския институт

Работил е със световноизвестни изпълнители и преподаватели като Дмитрий Башкиров, Кевин Кенер, Алексей Головин, Ян Бартош, Виктор Чучков, Хинрих Алперс

В навечерието на рождения си ден световната оперна прима Красимира Стоянова репетира за "Отело" във Варна

За концертното изпълнение на Вердиевия шедьовър отговаря постоянният гост диригент на Държавна опера Варна - Маестро Павел Балев

Балетът на Държавна опера-Стара Загора със световна премиера на 17 август

"Одон", "Лейди Джейн" и "Танците на Саломе" на сцената на Старозагорската опера

Виктория Бешлийска и Мария Донева са сред менторите в предстоящото ОНЛАЙН издание на Академия за писатели "Заешка Дупка"

За последните 7 години, Академията роди десетки поети и писатели, чиито книги пожънаха и продължават да жънат голям успех

40 филмови звезди по повод 40-то юбилейно издание на фестивала "Златна роза" Варна

Фестивалът тази година ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие