Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Оливер Пьоч лично ще представи "Дъщерята на палача и кралят на просяците"

МИСТЕРИИ ОТ СРЕДНОВЕКОВНА БАВАРИЯ

Оливер Пьоч лично ще представи "Дъщерята на палача и кралят на просяците"

Немският автор пристига в България специално за премиерата на книгата

Оливер Пьоч пристига у нас за премиерата на новата му книга "Дъщерята на палача и кралят на просяците", съобщават издателите от "Хермес".

Срещите с него ще бъдат на 17 май в София - от 18.30 ч. в Книжен център "Гринуич", и на 18 май в Пловдив - от 18.00 ч. в книжарница "Хермес-Централ".

Оливер Пьоч е един от най-продаваните съвременни немски автори. Още с първия си роман - "Дъщерята на палача", предизвиква фурор в Европа, а впоследствие книгата се превръща в бестселър в САЩ и в Китай.

Романът поставя началото на криминална историческа поредица, от която в световен мащаб са продадени над 2,5 милиона екземпляра. Книгите му са преведени на 25 езика.

До момента на български са издадени две книги от поредицата - "Дъщерята на палача" и "Дъщерята на палача и черният монах". Третата - "Дъщерята на палача и кралят на просяците", излезе на 11 май.

Оливер Пьоч не пише кървави истории, изпълнени с мъчения и жестокости. Точно обратното - писателят среща читателите със симпатични и ярки образи, като ги връща назад във времето в света на средновековното баварско общество.

Вижте анотацията на новата му книга:

Бавария, 1662 г.

Якоб Куизъл - палачът на баварското градче Шонгау, получава вест, че сестра му е на смъртен одър. Той незабавно заминава за Регенсбург. В дома й заварва ужасяваща гледка: сестра му и съпругът й са жестоко убити. След миг в къщата нахлуват стражари и палачът е отведен в затвора като очевиден извършител на убийствата. Членовете на градския съвет държат да изтръгнат самопризнания и на Якоб Куизъл му предстои да изпита на свой гръб практиките на палачите в Регенсбург.

Магдалена и любимият й Симон веднага се заемат да го оневинят. С помощта на просяци от подземния свят, монах пивовар и галантен венецианец те ще разкрият коварен план, който цели не само Куизъл да бъде ликвидиран по фалшиви обвинения, но и заплашва империята.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Милица Гладнишка пее на 8 езика, сред които унгарски и китайски, в един "Живот като на кино"

Шеметната актриса заедно с Васил Спасов и Михаил Йосифов ви очакват на 17 октомври в Joy Station с хитови песни и персонажи от култови филми, любими на малки и големи

Кино, театър, музика и тази седмица на сцената на Sofia Summer Fest

ПРОГРАМА НА SOFIA SUMMER FEST 21 – 27 СЕПТЕМВРИ

Музика и танци от Армения в "Капана"

Събитието е на 17 септември под чадърите на ул. "Абаджийска" до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в 19:30 ч.

Концертът на Бет Харт се отлага за 9 юли 2021

Закупените билети за очакваната американската блус звезда ще важат за новата дата без презаверка

Съвременното цирково изкуство ще бъде акцент в 10-ия "Мини арт фест"

В последната вечер ще бъде връчена голямата награда на фестивала - "Златна мравка"