Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

На балет през януари

На балет през януари

Старозагорската опера ще представи отново балета „Снежанка и седемте джуджета“

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

След изключителния успех по коледно-новогодишните празници сред деца и възрастни, спектакълът на балета "Снежанка и седемте джуджета" по музика на Александър Йосифов и хореография на Силвия Томова отново ще бъде представен на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 23 януари от 11.00 и от 19.00 часа.

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

За първи път в ролите на Снежанка и Принца ще танцуват Нанако Имаи и Салваторе Лаудани, в ролята на Кралицата - Харука Суга, а в ролята на Вещицата - Кремена Костова. Участват още Александър Желев, Станко Танев, Ивайло Янев, Франческо Бориело, Стефан Топалов, Ивелин Христакиев, Радост Младенова, Пенка Димитрова, Юлиана Коева и др.

Още

Силвия Томова: "Кармен" на стадион "Берое" ще бъде един изключителен спектакъл, огромно зрелище и шоу

Силвия Томова: "Кармен" на стадион "Берое" ще бъде един изключителен спектакъл, огромно зрелище и шоу

Балетната 2018 година започна още на 2 януари, когато за първи път Държавна опера-Стара Загора бе домакин на Зимната танцова академия, в която се включиха 36 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години. В рамките на 5 дни примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова, заедно със своите колеги - изявени артисти и хореографи от трупата на Балет "Арабеск" Ангелина Гаврилова, Валери Миленков и Филип Миланов предадоха своите умения на танцьори от различни възрасти в многожанрово направление. Целодневните занимания се проведоха в обновената балетна зала на Държавна опера-Стара Загора.

Силвия Томова/Сн. Държавна опера - Стара Загора

Професионална подготовка включваше участие в майсторските класове на Силвия Томова по класически балет - техника и репертоар, неокласика - техника и репертоар с Ангелина Гаврилова, както и модерен и съвременен танц - техника и репертоар с Валери Миленков и Филип Миланов. Зимната танцова академия завърши с концерт-спектакъл "Зимна приказка" на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Всички участници получиха удостоверения за завършен курс, а две от участничките бяха удостоени със специална награда за специализация в Лятната академия, организирана от Stream Dance Academy.

Анелия Димитрова, Емил Йорданов в "Лебедово езеро"/Сн. Държавна опера - Стара Загора

На 18 януари международната балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора ще гостува на сцената на Драматичния театър "Васил Друмев" в град Шумен със спектакъла на балета "Лебедово езеро" от П. И. Чайковски. В ролята на Одета - Одилия ще се представи Анелия Димитрова, а в ролята на принц Зигфрид - солистът на Националния балет Емил Йорданов. Участват още Ивайло Янев /Ротбард/, Томоки Ишиго /Шут/, Харука Суга, Нанако Имаи, Фиорди Лоха /Па де троа/ и др., солисти и кордебалет на Държавна опера-Стара Загора. На 5 февруари балетът "Лебедово езеро" ще бъде представен и в зала "Пейо Яворов" в Благоевград.

Очаквайте на 28 февруари - премиерата на балета "Фантастичното дюкянче" от Росини/Респиги. Италиански екип ще постави приказния балет: хореографията е на Алба Бонанди - легендарна фигура в италианския балет, сценографията и костюмите са на неповторимия майстор-художник Салваторе Русо.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Homo Sapiens - Павел Койчев в СБХ - зала "Райко Алексиев"

Може да се види от 2 до 14 октомври 2023

Маргарита Маркова - Гита събира творбите си в изложбата "Преображения"

Изложбата е част от съпътстващите събития на Международното биенале на стъклото 2023 в "Квадрат 500"

"Театър за младите" в Театрална работилница "Сфумато"

Акцията ще представлява ателие под формата на малко театрално училище, чиято цел ще бъде да въведе участниците в театралния свят

Победителите във фотоконкурса на National Geographic ще бъдат отличени на специално събитие "Фотографите отблизо"

Членовете на забележителното жури Владислав Терзийски и Иво Данчев ще споделят любопитни истории от творческия си опит в разговор на живо, воден от Владимир Карамазов, а специалният гост – фотографът на National Geographic Ейми Витале, ще представи презентация на тема "Нови подходи във фоторазказа"

Вижте Flexible Horizons от Франсиско Монтоя Касарес

Изложбата е до 28 септември 2023 в галерия Little Bird Place

Билетите за спектакъла "Коварство и любов" от Фридрих Шилер вече са в продажба

Това е втората премиера за сезон 2023/2024 на Голяма сцена в Народния театър. Премиерните дати са 11 и 12 ноември