Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

На балет през януари

На балет през януари

Старозагорската опера ще представи отново балета „Снежанка и седемте джуджета“

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

След изключителния успех по коледно-новогодишните празници сред деца и възрастни, спектакълът на балета "Снежанка и седемте джуджета" по музика на Александър Йосифов и хореография на Силвия Томова отново ще бъде представен на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 23 януари от 11.00 и от 19.00 часа.

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

За първи път в ролите на Снежанка и Принца ще танцуват Нанако Имаи и Салваторе Лаудани, в ролята на Кралицата - Харука Суга, а в ролята на Вещицата - Кремена Костова. Участват още Александър Желев, Станко Танев, Ивайло Янев, Франческо Бориело, Стефан Топалов, Ивелин Христакиев, Радост Младенова, Пенка Димитрова, Юлиана Коева и др.

Още

Силвия Томова: "Кармен" на стадион "Берое" ще бъде един изключителен спектакъл, огромно зрелище и шоу

Силвия Томова: "Кармен" на стадион "Берое" ще бъде един изключителен спектакъл, огромно зрелище и шоу

Балетната 2018 година започна още на 2 януари, когато за първи път Държавна опера-Стара Загора бе домакин на Зимната танцова академия, в която се включиха 36 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години. В рамките на 5 дни примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова, заедно със своите колеги - изявени артисти и хореографи от трупата на Балет "Арабеск" Ангелина Гаврилова, Валери Миленков и Филип Миланов предадоха своите умения на танцьори от различни възрасти в многожанрово направление. Целодневните занимания се проведоха в обновената балетна зала на Държавна опера-Стара Загора.

Силвия Томова/Сн. Държавна опера - Стара Загора

Професионална подготовка включваше участие в майсторските класове на Силвия Томова по класически балет - техника и репертоар, неокласика - техника и репертоар с Ангелина Гаврилова, както и модерен и съвременен танц - техника и репертоар с Валери Миленков и Филип Миланов. Зимната танцова академия завърши с концерт-спектакъл "Зимна приказка" на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Всички участници получиха удостоверения за завършен курс, а две от участничките бяха удостоени със специална награда за специализация в Лятната академия, организирана от Stream Dance Academy.

Анелия Димитрова, Емил Йорданов в "Лебедово езеро"/Сн. Държавна опера - Стара Загора

На 18 януари международната балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора ще гостува на сцената на Драматичния театър "Васил Друмев" в град Шумен със спектакъла на балета "Лебедово езеро" от П. И. Чайковски. В ролята на Одета - Одилия ще се представи Анелия Димитрова, а в ролята на принц Зигфрид - солистът на Националния балет Емил Йорданов. Участват още Ивайло Янев /Ротбард/, Томоки Ишиго /Шут/, Харука Суга, Нанако Имаи, Фиорди Лоха /Па де троа/ и др., солисти и кордебалет на Държавна опера-Стара Загора. На 5 февруари балетът "Лебедово езеро" ще бъде представен и в зала "Пейо Яворов" в Благоевград.

Очаквайте на 28 февруари - премиерата на балета "Фантастичното дюкянче" от Росини/Респиги. Италиански екип ще постави приказния балет: хореографията е на Алба Бонанди - легендарна фигура в италианския балет, сценографията и костюмите са на неповторимия майстор-художник Салваторе Русо.

Коментирай 0

1/1

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

Силвия Томова/Сн. Държавна опера - Стара Загора

"Снежанка и седемте джуджета", балет /Сн. Държавна опера - Стара Загора

Анелия Димитрова, Емил Йорданов в "Лебедово езеро"/Сн. Държавна опера - Стара Загора

Календар

Препоръчваме ви

Ден на отворените врати слага начало на новия сезон в Театър "Българска армия"

На 17 септември Военният театър празнува Деня на София и отново, точно в 10:00 часа отваря вратите си за всички, които искат да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията, наречена Театър

Акценти в програмата на НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 16-22 септември 2019 г.

Последни спектакли за сезона на мюзикъла “Mamma Mia!”

Те ще се играят на 14 и 15 септември от 19:00 ч. на сцената на Софийската опера и балет

Допълнителни билети за концерта на Лили Иванова в Античен театър в Пловдив

След Европейската столица на културата предстоят три поредни концерта в София, в зала 1, НДК - 8-ми, 9-ти и 10-и декември

Световноизвестният графити артист Nash ще рисува символите на София

Холандският художник е част от програмата на годишния графити фестивал "Sofia Graffiti Battle"

НДК пуска допълнителни билети за концерта на Кирил Маричков и "Фондацията"

Легендата на българския рок е с нов албум за 75-годишнината си