Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мила Георгиева отменя концерта си в „Европейски музикален фестивал“ 2017

ЕМФ 2017

Мила Георгиева отменя концерта си в „Европейски музикален фестивал“ 2017

На 10 юни задно с пианиста Петър Петров ще свири Жан-Габриел Рале - концертмайстор на Кралската опера на Валония в Лиеж

Мила Георгиева, цигулка и Петър Петров, пиано

Чаровната наша цигуларка Мила Георгиева отменя концерта си в Европейския музикален фестивал през тази година, заради счупване на ръката.

Камерната програма с пианиста Петър Петров бе планирана за 11 май, но заради контузията бе преместена за 10 юни. Инцидентът с прочутата българска музикантка, на чийто последен концерт в София преди две години присъства лично премиерът Бойко Борисов, е от началото на м. март.

В интервю за Класик ФМ радио Мила разказа, че всичко се е случило много нелепо. "Една сутрин в Лондон водех дъщеря ми на училище и бяхме със скутери. Трябва да е имало някаква неравност по пътя, която аз не забелязах и изведнъж се проснах на пътя, падайки на двете си ръце" - разказва тя. По съвета на лекарите Мила трябвало да носи шина в продължение на 6 седмици, като периодът впоследствие бил увеличен с още две седмици. "В момента започнах да натоварвам ръката постепенно, но все още на моменти имам болки" - разказва цигуларката. "За съжаление, не се възстановявам по начина, по който ми се искаше. Решението да отменя концерта беше трудно, но като професионалист, за мен е много важно да си дам време, през което да мога да се възстановя напълно" - счита Мила Георгиева.

За своите почитатели в София Мила сподели също, че вече има планиран концерт през втората половина на 2017 година. На 25 октомври тя ще свири с Оркестъра на Класик ФМ радио в цикъла "Концертмайсторите".

Концертът от "Европейски музикален фестивал" 2017 на 10 юни въпреки всичко ще се състои с участието на пианиста Петър Петров и изявения белгийски цигулар Жан-Габриел Рале. Той е носител на първи награди от престижните международни конкурси "Анри Виотан" през 1994 г. и "Цезар Франк" през 1995 г. В момента Рале е концертмайстор на Кралската опера на Валония в Лиеж. Между 1992 и 2011 г. той работи в Кралската консерватория в Лиеж, като преподавател по цигулка и камерна музика. През септември 2011 г. цигуларят е назначен за професор по камерна музика в същата консерватория.

Петър Петров, пиано

В програмата за концерта на 10-и юни Жан-Габриел Рале и Петър Петров ще представят сонати за цигулка и пиано от Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс и Цезар Франк.

"Европейски музикален фестивал", организиран от агенция "Кантус Фирмус", се провежда като част от Календара на културните събития на Столична община за2017-та година и съорганизатор - Министерството на културата на Р. България.

Билетите за концерта на 10 юни в зала "България" са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в залата. Всички билети, които са продадени до момента за концерта на Мила Георгиева, важат без заверка за новата дата и за новата програма. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Никодиме, това ли е Вселената?

От 1 до 4 юни Галерия "Аросита" ще представи втората книга за козаря Никодим и неговият приятел Козелът от Пенко Гелев и Сотир Гелев

"Ритъмът на Балканите" ще завладее зала "България" на 2 юни

В осмото издание на обичания проект, което съвпада с празничната 70-годишнина на Оркестъра за народна музика на БНР, ще гостуват едни от най-колоритните балкански музиканти

София Стоянова-Донева представя за втори път стихосбирката на дядо си Радой Ралин "Късно Откритие"

Събитието е на 24 май от 18:00 ч. в Народно читалище "Алеко Константинов 1897". Вход свободен

Притискащите ни обстоятелства: "Гордиев възел" от Никола Диков

Изложбата е от 26 май до 9 юни 2023 в Галерия СБХ - Шипка 6, зала 1В

Приказките на Маргарит Минков и Владимир Сутеев оживяват на сцената на Кукления театър в Сливен

"Приятелчета" е един спектакъл с послание колко е важно да бъдеш приятел и колко по-важно е приятелите да имат теб