Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мила Георгиева отменя концерта си в „Европейски музикален фестивал“ 2017

ЕМФ 2017

Мила Георгиева отменя концерта си в „Европейски музикален фестивал“ 2017

На 10 юни задно с пианиста Петър Петров ще свири Жан-Габриел Рале - концертмайстор на Кралската опера на Валония в Лиеж

Мила Георгиева, цигулка и Петър Петров, пиано

Чаровната наша цигуларка Мила Георгиева отменя концерта си в Европейския музикален фестивал през тази година, заради счупване на ръката.

Камерната програма с пианиста Петър Петров бе планирана за 11 май, но заради контузията бе преместена за 10 юни. Инцидентът с прочутата българска музикантка, на чийто последен концерт в София преди две години присъства лично премиерът Бойко Борисов, е от началото на м. март.

В интервю за Класик ФМ радио Мила разказа, че всичко се е случило много нелепо. "Една сутрин в Лондон водех дъщеря ми на училище и бяхме със скутери. Трябва да е имало някаква неравност по пътя, която аз не забелязах и изведнъж се проснах на пътя, падайки на двете си ръце" - разказва тя. По съвета на лекарите Мила трябвало да носи шина в продължение на 6 седмици, като периодът впоследствие бил увеличен с още две седмици. "В момента започнах да натоварвам ръката постепенно, но все още на моменти имам болки" - разказва цигуларката. "За съжаление, не се възстановявам по начина, по който ми се искаше. Решението да отменя концерта беше трудно, но като професионалист, за мен е много важно да си дам време, през което да мога да се възстановя напълно" - счита Мила Георгиева.

За своите почитатели в София Мила сподели също, че вече има планиран концерт през втората половина на 2017 година. На 25 октомври тя ще свири с Оркестъра на Класик ФМ радио в цикъла "Концертмайсторите".

Концертът от "Европейски музикален фестивал" 2017 на 10 юни въпреки всичко ще се състои с участието на пианиста Петър Петров и изявения белгийски цигулар Жан-Габриел Рале. Той е носител на първи награди от престижните международни конкурси "Анри Виотан" през 1994 г. и "Цезар Франк" през 1995 г. В момента Рале е концертмайстор на Кралската опера на Валония в Лиеж. Между 1992 и 2011 г. той работи в Кралската консерватория в Лиеж, като преподавател по цигулка и камерна музика. През септември 2011 г. цигуларят е назначен за професор по камерна музика в същата консерватория.

Петър Петров, пиано

В програмата за концерта на 10-и юни Жан-Габриел Рале и Петър Петров ще представят сонати за цигулка и пиано от Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс и Цезар Франк.

"Европейски музикален фестивал", организиран от агенция "Кантус Фирмус", се провежда като част от Календара на културните събития на Столична община за2017-та година и съорганизатор - Министерството на културата на Р. България.

Билетите за концерта на 10 юни в зала "България" са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в залата. Всички билети, които са продадени до момента за концерта на Мила Георгиева, важат без заверка за новата дата и за новата програма. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музейна експозиция и театър в едно - този уикенд (19.06 - 20.06) в градинката Кристал

ЕКСПОНАТИ - най-новият проект на VOX POPULI представя истории за силата на човешкия дух

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА