Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Деси Тенекеджиева представи дебютния диск на Илина Илиева

МЛАДИ ТАЛАНТИ

Деси Тенекеджиева представи дебютния диск на Илина Илиева

Фондация “Стоян Камбарев” продължава да сбъдва мечтите на младите творци

Деси Тенекеджиева и Илина Илиева/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

"Viola la Musica" е дебютния музикален албум на виолистката Илина Илиева -    едно от музикалните открития на Фондация "Стоян Камбарев".

Владислав Андонов - ментор и дългогодишен преподавател по виола на Илина сподели, че появата на този албум е явление, поради факта, че в света има само няколко виолисти, които са се осмелили да запишат цял солов диск. В албума има общо 12 музикални произведения за виола на Bartolomeo Campagnoli, Henri Vieuxtemps, Max Reger и Марин Големинов.

Илина Илиева представя дебютния си албум Илина Илиева в Студио 5

Препълнена зала с млади хора, задушевна и приятелска атмосфера и червено вино - това бяха ключовите думи на вечерта. Развълнуваната Илина свири два пъти, а концертът в Студио 5 завърши с общо изпълнение с дуетната ѝ половинка - цигуларя Филип Филипов.

Деси Тенекеджиева водеше музикалното пътешествие през цялата вечер, като изрично подчерта, че в този случай не е в ролята на актриса, а на продуцент на албума и на Председател на Фондация "Стоян Камбарев" - фондацията, която продължава да сбъдва мечтите на младите си таланти, като осъществява конкретни техни арт проекти - не само на носителите на голямата Награда за полет в изкуството, но и на всички номинирани за нея през годините.

Илина Илиева е родена през 1997 г. в София, показва изключителен музикален талант още от дете и в момента е една от младите надежди на българската класическа музика. Завършва музикалното училище "Любомир Пипков", а сега е студент втора година в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа по виола на Владислав Андонов. Лауреат е на редица национални и международни конкурси. През 2014 година, едва 17 годишна, Илина става носител на Специалната награда на Фондация за изкуство "Стоян Камбарев".

Понастоящем Илина Илиева е водач на виоловата група в един от най-престижните младежки оркестри в света - European Union Youth Orchestra, с който концертира по цял свят.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

КласикАрт представя "Инструментално белканто" с музиката на Италия и Франция

Специален гост на звездния колектив на 4 февруари в Камерна зала "България" е френският виртуоз на флейтата Алекси Косенко

"Реквием на Габриел Форе" ще звучи в концерта на Смесения хор на БНР музея "Земята и хората"

Модернизираните черти на бароковата музика тук се съчетават с предшествениците на импресионизма и интонациите на френския шансон

Националната награда за живопис на името на Майстора ще бъде връчена днес в Кюстендил

Отличието за живопис се присъжда ежегодно на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година

Николина Енчева с първа самостоятелна изложба в галерия "Неси"

Откриване на 26 януари от 16 до 19 часа. Изложбата продължава до 15 февруари

Иван Кънчев "С почит към тракийската керамика"

Изложбата може да се види от 25 януари до 10 февруари 2023 в Галерия "Арте"

Започна 19-ият Международен фотоконкурс с изложба "Кукерландия"

Допускат се фотографии на български и чужди автори, като всеки от тях може да участва с до пет творби, издържани от художествено-фотографски и етнографски аспект