Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Аида" със звездни солисти закрива Opera Open в Пловдив

АНТИЧЕН ТЕАТЪР

"Аида" със звездни солисти закрива Opera Open в Пловдив

Дългогодишната солистка на Виенската щатсопера Надя Кръстева, талантливото ни сопрано Таня Иванова и любимецът на оперната публика Камен Чанев са големите имена този сезон

По традиция Opera Open се закрива с гостуване на звезден изпълнител в емблематичната вердиева опера "Аида".

След Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия и Алберто Газале от Арена Ди Верона в три поредни години, тази вечер публиката ще се наслади на участието на дългогодишната солистка на Виенската щатсопера - Надя Кръстева. Българското мецосопрано със световна слава дебютира в ролята на Амнерис в миланската Ла Скала през 2013, а по-късно изпълнява ролята на съперницата на Аида и в Берлинската Държавна Опера.

Таня Иванова, сопрано

В ролите на влюбените Аида и Радамес зрителите ще видят талантливото сопрано Таня Иванова и любимецът на оперната публика Камен Чанев.

Камен Чанев, тенор

През лятото тенорът изпълни партията на Радамес в грандиозната продукция в ЕКСПО 2017 в Астана, както и в Берлинската опера.

 

Надя Кръстева, мецосопрано

Мецосопраното Надя Кръстева е една от най-прочутите настоящи български оперни певици по света. През 2002 получава покана от Виенската опера и бързо се превръща във водеща фигура и любимка на публиката във Виена, където изпълнява с огромен успех почти всички големи мецосопранови партии като тази на Кармен, с която дебютира на Арена Ди Верона и в Болшой театър. Надя Кръстева гостува непрекъснато на най-престижните оперни сцени и музикални фестивали в Европа, САЩ и Япония . В Пловдив певицата пристига след две участия в Оперния летен фестивал в Мюнхен 2017 - в "Русалка" и "Силата на съдбата".

Лучано Ди Мартино, диригент

Диригент на "Аида" е Лучано Ди Мартино а режисьор на спектакъла, който впечатлява със своята пищност, е доц. Нина Найденова. Останалите роли се изпълняват от Евгения Ралчева, Михаил Пулиев, Николай Биков, Александър Марулев, Борис Кучков. Диригент на хора е Константин Добройков, а концертмайстор е Виеслав Новак.

За спектакъла на Античния театър пристигат и специалисти по пиротехнически ефекти, за да пресъздадат обредните сцени в древен Египет. По традицията на големите открити театри като Арена Ди Верона, публиката озарява Античния театър със запалени свещи в най-драматичните моменти в "Аида".

С една от най-грандиозните опери от Верди ще бъде закрито четвъртото издание на Opera Open. Опера Пловдив продължава с програма "На Бис" с най-доброто от спектаклите на Античния театър през август и септември. Сред заглавията са мюзикълите"Човекът от Ла Манча" и "Чикаго", продукцията "Силата на съдбата" от Верди на Театро Реджо Ди Парма и Гала спекткъл "Най-доброто от Верди", с който ще се отбележи юбилей на маестро Борислав Иванов.

Билети за "Аида" се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg.

Opera Open 2017 е част от Програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Христофор Раданов празнува юбилей с Оркестъра за народна музика в Първо студио на БНР

Концертът ще открие изпълнение на Оркестъра за народна музика под диригентството на Димитър Христов

Испанският писател Хавиер Серкас среща Георги Господинов в София

Събитието ще се състои на 6 декември от 18:30 ч. на Културната сцена на 4-ия етаж на НДК в рамките на Софийския международен панаир на книгата

Купуваш билет за спектакъла "Камбаната" за 31 декември, получаваш втори от Народния театър

Деян Донков излиза на сцената с музикантите от "Карандила"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Един букет от мелодии, някои от които са на повече от 400 години

Детски маратон на Балет "Арабеск" в навечерието на Коледа

"Арабеск" ще представи любимите спектакли "Снежната кралица" и "Лешникотрошачката"