Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Аида" със звездни солисти закрива Opera Open в Пловдив

АНТИЧЕН ТЕАТЪР

"Аида" със звездни солисти закрива Opera Open в Пловдив

Дългогодишната солистка на Виенската щатсопера Надя Кръстева, талантливото ни сопрано Таня Иванова и любимецът на оперната публика Камен Чанев са големите имена този сезон

По традиция Opera Open се закрива с гостуване на звезден изпълнител в емблематичната вердиева опера "Аида".

След Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия и Алберто Газале от Арена Ди Верона в три поредни години, тази вечер публиката ще се наслади на участието на дългогодишната солистка на Виенската щатсопера - Надя Кръстева. Българското мецосопрано със световна слава дебютира в ролята на Амнерис в миланската Ла Скала през 2013, а по-късно изпълнява ролята на съперницата на Аида и в Берлинската Държавна Опера.

Таня Иванова, сопрано

В ролите на влюбените Аида и Радамес зрителите ще видят талантливото сопрано Таня Иванова и любимецът на оперната публика Камен Чанев.

Камен Чанев, тенор

През лятото тенорът изпълни партията на Радамес в грандиозната продукция в ЕКСПО 2017 в Астана, както и в Берлинската опера.

 

Надя Кръстева, мецосопрано

Мецосопраното Надя Кръстева е една от най-прочутите настоящи български оперни певици по света. През 2002 получава покана от Виенската опера и бързо се превръща във водеща фигура и любимка на публиката във Виена, където изпълнява с огромен успех почти всички големи мецосопранови партии като тази на Кармен, с която дебютира на Арена Ди Верона и в Болшой театър. Надя Кръстева гостува непрекъснато на най-престижните оперни сцени и музикални фестивали в Европа, САЩ и Япония . В Пловдив певицата пристига след две участия в Оперния летен фестивал в Мюнхен 2017 - в "Русалка" и "Силата на съдбата".

Лучано Ди Мартино, диригент

Диригент на "Аида" е Лучано Ди Мартино а режисьор на спектакъла, който впечатлява със своята пищност, е доц. Нина Найденова. Останалите роли се изпълняват от Евгения Ралчева, Михаил Пулиев, Николай Биков, Александър Марулев, Борис Кучков. Диригент на хора е Константин Добройков, а концертмайстор е Виеслав Новак.

За спектакъла на Античния театър пристигат и специалисти по пиротехнически ефекти, за да пресъздадат обредните сцени в древен Египет. По традицията на големите открити театри като Арена Ди Верона, публиката озарява Античния театър със запалени свещи в най-драматичните моменти в "Аида".

С една от най-грандиозните опери от Верди ще бъде закрито четвъртото издание на Opera Open. Опера Пловдив продължава с програма "На Бис" с най-доброто от спектаклите на Античния театър през август и септември. Сред заглавията са мюзикълите"Човекът от Ла Манча" и "Чикаго", продукцията "Силата на съдбата" от Верди на Театро Реджо Ди Парма и Гала спекткъл "Най-доброто от Верди", с който ще се отбележи юбилей на маестро Борислав Иванов.

Билети за "Аида" се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg.

Opera Open 2017 е част от Програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Отново театър "На стълбите" в парка "Заимов"

През юни и юли всички представления на Театър "София" ще се играят навън. Инициативата започна миналата година

Награденият с "Оскар" "Момиче с потенциал" тръгва по кината

Нищо в живота на Каси (в ролята е талантливата Кери Мълиган) не е такова, каквото изглежда: тя е невероятно умна, изнервящо пресметлива, а през нощта води таен двойствен живот...

Вторият тур на конкурса на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти ще се проведе на 16 май

До втория етап от състезанието са допуснати по десет участници от всяка възрастова категория

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага за май 2022 година заради пандемията

През настоящата година Дома на хумора и сатирата ще предложи няколко събития, с които да ви въведе в темата на биеналето: икономия на средствата, в контекста на екология и начин на живот, както и икономия на изразните средства в изкуството и хумора