Летен театър - Варна

Летен театър Варна се намира в централната част на Морска градина.

Построен през 60-те години на ХХ век, той впечатлява с ненатрапчивост и елегантност. Предлага 2341 седящи места. Сцената му е с площ 250 м.кв. и е декорирана от естествена растителност, която е в хармония с настилката от бяла мура. Именно върху тази настилка се провеждат десетилетия наред фестивали, концерти, спектакли, опери, театрални представления, плеяда запомнящи се културни събития.

На сцената на Летен театър се провеждат и оперни спектакли в рамките на Международния музикален фестивал "Варненско лято", "Опера в Летния театър", както и Международният фолклорен фестивал`Варна.

 

През годините в Летен театър са изнасяли концерти и шоу-спектакли звезди на родната и на световната музикална сцена - Филип Киркоров, Лили Иванова, Георги Христов, Б.Т.Р., "Сигнал", Веселин Маринов, Васко Василев, Белослава и приятели и мн. др.

Неповторимата и мистична обстановка на Летен театър, както и топ локацията му, допринасят той да е привлекателно и любимо място за варненци и гостите на града през летните месеци.

1/1