Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Художник рисува върху прашни автомобилни стъкла

ЕКСЦЕНТРИЦИ

Художник рисува върху прашни автомобилни стъкла

"Платната" си приготвя със специална технология

 

Американският художник Скот Уайлд не се възмущава, когато види мръсни стъкла на автомобили и не оставя съобщения на собствениците им да си ги измият. Напротив, ако зависеше от него, автомивките щяха да фалират. Потъналите в мръсотия и прах стъкла, Уайлд използва като платна за рисуване.

Скот е роден и израснал в Тексас. Там, твърди ексцентрикът, просторът за творчество е безграничен: "Нашата къща се намираше встрани от пътя, - разказва Уайлд - Ето защо, колата на баща ми беше почти винаги мръсна. Още като дете рисувах с пръстче по стъклата всякакви приумици. След това започнах да използвам четка. С течение на времето, разработих специална техника за създаване на моите "прашни рисунки", която използвам и до днес", разказва художникът ексцентрик.

За да станат картините качествени, стъклото трябва да е яко измърсено. Преди време на Скот се налагало да кара с дни по най-мръсните пътища, за да може да получи най-доброто "платно" за неговите творби. Но с течение на времето, той овладял техника, която му дава възможност да доведе стъклото до желаното състояние само в рамките на няколко минути. Художникът издухва прах върху стъкло, покрито с масло и бяла глина.Скот Уайлд пред "бялото платно"
 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Къдроглавите пеликани вече си имат над 30-метрова стена в Бургас

Мащабният проект е реализиран от екипа на художниците на улично изкуство Николай Димитров и Даниел Дубаров от SuperGTeam

Банкси е авторът на творба върху разрушена украинска къща

В петък вечерта мистериозният художник публикува в профила си в Инстаграм снимки на творба върху разрушена къща и надпис "Бородянка, Украйна"

За първи път публично показаха непознати ранни творби на Банкси

Бивша приятелка на артиста, която иска да запази анонимността си, неочаквано предложи "напълно неизвестните" произведения на изложбата "Изкуството на Банкси"

Варненският паметник на българо-съветската дружба става арт сцена

Интерактивният пърформанс Нонумент 2.0 е носител на награда ИКАР за предишното си издание на връх Бузлуджа

Творба на Банкси, стояла 10 години под легло, ще бъде показана за втори път

"Леопард и баркод" е нарисувана върху къща близо до Бристол през 1999 г. или 2000 г. и е спасена от местен архитект, получил разрешение да я свали от стената, преди къщата да бъде съборена

Стенопис от Тирана e фаворит за първа награда от Street Art Cites

"Тирана е стъпила на картата на световноизвестните стенописи с високо вдигната глава", изтъкна генералният директор на "Декор Тирана" Хенрил Чуле