Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Художник рисува върху прашни автомобилни стъкла

ЕКСЦЕНТРИЦИ

Художник рисува върху прашни автомобилни стъкла

"Платната" си приготвя със специална технология

 

Американският художник Скот Уайлд не се възмущава, когато види мръсни стъкла на автомобили и не оставя съобщения на собствениците им да си ги измият. Напротив, ако зависеше от него, автомивките щяха да фалират. Потъналите в мръсотия и прах стъкла, Уайлд използва като платна за рисуване.

Скот е роден и израснал в Тексас. Там, твърди ексцентрикът, просторът за творчество е безграничен: "Нашата къща се намираше встрани от пътя, - разказва Уайлд - Ето защо, колата на баща ми беше почти винаги мръсна. Още като дете рисувах с пръстче по стъклата всякакви приумици. След това започнах да използвам четка. С течение на времето, разработих специална техника за създаване на моите "прашни рисунки", която използвам и до днес", разказва художникът ексцентрик.

За да станат картините качествени, стъклото трябва да е яко измърсено. Преди време на Скот се налагало да кара с дни по най-мръсните пътища, за да може да получи най-доброто "платно" за неговите творби. Но с течение на времето, той овладял техника, която му дава възможност да доведе стъклото до желаното състояние само в рамките на няколко минути. Художникът издухва прах върху стъкло, покрито с масло и бяла глина.Скот Уайлд пред "бялото платно"
 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Индустриално хале в Пловдив приютява артистичен проект за съвременната градска среда

"Градската среда и ние. Съвременни реалности" е проект на Сдружение Общо Бъдеще, който ще представи артистичен отговор към заобикалящата ни среда

Италия върна на Франция откраднатата творба на Банкси

Творбата е нарисувана на една от вратите за авариен изход на парижката концертна зала "Батаклан"

Открадната творба на Банкси от Париж бе открита в Италия

Вратата, върху която бе изобразено младо момиче по повод терористичното нападение в "Батаклан", бе свалена от крадци и отнесена с камион през януари 2019 г.

Банкси предлага какво да замени сринатата статуя в Бристол

Стрийт художникът иска паметник за протестите срещу расизма