Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Бяло върху черно - новият начин за справяне с несполучливи татуировки

Бяло върху черно - новият начин за справяне с несполучливи татуировки

Един от страничните ефекти от нарастващата популярност на татуировките е и увеличаващият се брой на хората, съжаляващи за решението си да се татуират

Прясно положен бял пигмент върху заздравяла черна татуировка от Нейтън Моулд

Това е и основната причина все повече да се засилва интереса към технологията "бяло върху черно".

Този похват не е нов, но определено се превръща в тенденция, тъй като все повече хора търсят ефективен и начин да покрият старите си татуировки, които по някаква причина не харесват. Лазерните процедури са прекалено скъпи, скарификацията все още е тясна ниша, а плътно черните татуировки не са по вкуса на всеки. Ето защо бялото мастило идва на помощ на всички, които са решили да покрият цели "ръкави" от сгрешени татуси. Въпреки това, преди да се решите на този метод за справяне с проблема, трябва да вземете под внимание няколко факта.

Само една сесия с полагане на бял пигмент. Татуировка: Естер Гарсия

След заздравяването е постигнат тебеширен ефект. Татуировка: Естер Гарсия

Време и пари

Пвечето от процедурите по корекция често обхващат големи зони от тялото. Това означава да прекарате доста часове само за покриване на съответните зони с черен цвят, а след това да включите още средно пет сесии за полагане на белия пигмент. И, тъй като кожата трябва да заздравее напълно преди началото на всяка следваща сесия, може да ви отнеме цяла вечност докато достигнете желания резултат. Това може да се превърне в сериозна инвестиция, особено ако с татуистът ви не се намирате в един и същи град.

Заздравял ръкав от Нейтън Моулд

Деликатни орнаменти от Руслан Батырбаев

Не всеки ще се съгласи

Технологията "бяло върху черно" не е проста задача и даже много от сериозните професионалисти в занаята не се чувстват уверени в това поприще. Ето какво споделя Нейтън Моулд, един от експертите в тази сфера:

"Задължително е да се спрете на татуист, който е добре запознат с начинът, по който черният и белият пигмент си взаимодействат. Когато работите върху вече татуирана кожа, вие развалята стария дизайн и, нанасяйки белия цвят, премахвате участъците в черно. Изискват се малко повече познания, отколкото биха ви били нужни, за да направите просто една чисто-нова татуировка или да препокриете стара такава."

С две думи, ако не случите на човек, тясно специализиран в тази технология, определено залагате на сляпо и рускувате много.

Татуировка: Естер Гарсия

Татуировка: Естер Гарсия

Проба - грешка

Много от артистите, които прилагат този метод, са все още в процес на изучаване на принципите за осъществяването му. По думите на Естер Гарсия, която има две години опит с използването на метода "бяло върху черно", най-добре е човек да започне да се учи с по-малки зони от тялото, за да е сигурен, че и да не се справи перфектно, грешките няма да са толкова фрапантни и фатални за клиентите.

Игра на сляпо

Имайки предвид колко малко са хората, които са се специализирали точно в тази сфера, крайният резултат никога не може да бъде гарантиран. Нейтън Моулд дава следния съвет:

"Ако сте се решили да го направите, намерете си татуист, който има опит с тези неща. Ако ли не - действайте, но го направете с ясното съзнание, че тялото ви ще стане обект на експерименти от страна на хората в ателието, в което сте решили да отидете. В такъв случай ще трябва да се примирите с мисълта, че крайният резултат не може да бъде предвиден на сто процента."

Ръкавът с геометрични фигури, рисуван от Нейтън Моулд, е придобил временни пурпурни оттенъци, тъй като работата е била току-що завършена

Тони Буут използва комбинацията от бяло със сенки в черно, за да създаде 3D ефект в рисунката си

Ще избледнее ли бялото?

"Белият пигмент ще се запази точно толкова светъл, колкото е светла и кожата ви, обяснява Моулд. Доста хора се оплакват, че бялото пожълтявало или ставало кафяво, но това е далеч от истината. Бялото просто попива под меланина, което означава, че влиза под естествения пигмент на човешката кожа."

Казано иначе, приемете кожата си като филтър, през който се вижда мастилото на туатуировките.

Всички татуировки се износват, повечето от тях се нуждаят от освежаване и всичко това зависи от типа на кожата. Така че най-правилният отговор на въпроса "Ще бъде ли устойчива татуировката ми?" е следният: "И да, и не - всичко зависи от вашата кожа."

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Причудливи татуировки, като излезли от детска книжка с приказки

Обичам да разказвам истории, които се случват в мечтите ни, които ни връщат към детството", разкрива художникът Айхан Карадач

Ярки татуси на цветя от Макала Роуз

Един от първите ми опити беше да оцветя с ярка виолетова боя бял лист хартия, спомня си художничката

Шедьоври по тялото: изисканите флорални татуировки на Естер Гарсия

Вдъхновява се от холандската живопис от 17 век

Татуси на пръстите и на ушите? - Защо не?!

Предпочитат ги любителите на по-дискретните татуировки

Историята на първата жена-татуировчик в Америка

Самата Мод Стивънс нямала татуировки само на лицето и дланите си

10-годишна японка прави професионални татуировки, следвайки баща си по петите

Ноко Нишигаки вече работи самостоятелно в студио в Амстердам