Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зад кулисите на "Ало! Ало!"

Зад кулисите на "Ало! Ало!"

Сю Ходж, бойната сервитьорка Мими Лабонг, ще представи на българските си фенове комедиен спектакъл и мемоарна книга за световноизвестния сериал

2014 г. Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Ричард Гибсън (Хер Флик), Ким Хартман (Хелга), Вики Мишел (Ивет) и Сю Ходж (Мими) позират с картината "Грешната мадона с големите бомби" при посещението си в София

Българската публика със сигурност си спомня дребничката чаровница Сю Ходж, която, заедно с още няколко звезди от британския сериал "Ало! Ало!" посети София преди три години.

Събитие, в което медиен партньор на представянето на един непоказван досега епизод от сериала бе включен в София филм фест, беше БТА.

Групата от водещи актьори включваше Сю Ходж (Мими Лабонг), Ким Хартман (Хелга), Артър Бострьом (Полицай Крабтрий), Ричард Гибсън (Хер Флик), Гай Сайнър (Лейтенант Грюбер) и Кийт Падингтън Ричардс, продуцент на групата.

Сю Ходж (Мими) при гостуването си пред родните фенове през 2014 г. (Снимка: BulFoto)

В следващите две години, по повод на други събития и по покана на Евгени Минчев, в София гостуваха отново Гай Сайнър и Ким Хартман.

Сега, за участие в младия театрален фестивал - Сливнишкия международен театрален фестивал "Пътуващ театър" - на път да се върнат в България са Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс.

В третото издание на фестивала, под патронажа на кмета на Сливница Васко Стоилков и с артистичен директор актьорът, режисьор и драматург Николай Гундеров, Ходж и Ричардс ще бъдат почетни гости.

2014 г. Мениджърът на актьорите Кийт Падингтън Ричардс поздравява българските почитатели на сериала (Снимка: BulFoto)

Кийт Падингтън Ричардс, бивш музикант от известната през 1970-те поп група "Уиски Мак" (името на алкохолен коктейл), и Сю Ходж създават пътуващ спектакъл - забавна смесица от хумор и музика, в който разказват какво се е случвало зад кулисите на "Ало, ало!" по време на снимки. Именно този спектакъл ще представят те в рамките на театралния фестивал в Сливница през октомври тази година.

Преди по-малко от месец (и по-малко от месец преди 60-ия си юбилей) Сю Ходж зарадва феновете си и с книга. След мемоарите на покойния вече Гордън Кей ("Военните дневници на Рене Артоа", издадена и в България през 2004 г.), почитателите на сериала ще могат да се насладят и на спомените на Мими Лабонг. След като била "подръчквана" да разкаже за собствените си вълнения и приключения по време на снимките на сериала, Сю най-после се решила да посегне към писалката.

От книгата става ясно, че освен с искрящото си характерно чувство за хумор, което се проявява в участието й в сериала, Сю Ходж притежава и таланта на изключително забавен и сладкодумен разказвач.

Героите от култовата поредица "Ало! Ало!"

"Приятно ми беше да си припомня преживяванията си от преди 35 години, когато снимахме "Ало! Ало!", разказа за БТА актрисата.

"В книгата споделям неща, които човек няма как да знае, ако не е бил на снимачната площадка или в павилионите, както и по време на безкрайните ни турнета с "Ало! Ало!" във и извън Великобритания. Според критиката, мемоарната книга с истории, предадени от гледната точка на героинята ми, Мими Лабонг, са достойно четиво за един от най-великите телевизионни сериали на ВВС от миналия век."

Излизането на книгата отбелязва и четвъртвековната годишнина от завършването на сериала. Сю се чувства много горда от топлото посрещане на мемоарите и от звездното турне, което прави в момента за представяне на книгата във Великобритания.

Що се отнася до България, Сю Ходж не скри надеждата си, че освен гост на Фестивала в Сливница, вероятно ще успее да заинтригува почитателите си у нас и с новата си книга и че обмисля превода й, и прави проучвания към кое българско издателство да се обърне.

В момента Ходж и Падингтън живеят в селцето Бъртън, североизточно от Нотингам, Сю продължава да работи като актриса и се включва в благотворителни каузи в защита на природата и животните. Една от организациите, на които активно помага, е "Нашата изчезваща планета".

Интервюто на Златна Костова, която е и преводач на сериала, приключва с взаимни пожелания за нови срещи с българската публика, която, както си припомня Сю Ходж, накара британските актьори, дошли за София Филм Фест преди три години, да се чувстват звезди от световна величина.

Ето какво каза тогава Сю Ходж, часове преди да отпътува от България след вълнуващото си първо гостуване у нас:

"До края на живота си ще помня хората от България, както и тяхната безкрайна топлота, щедрост и съпричастност към нашето шоу. Благодаря ви. Сю Ходж".

Коментирай 0

1/1

2014 г. Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Ричард Гибсън (Хер Флик), Ким Хартман (Хелга), Вики Мишел (Ивет) и Сю Ходж (Мими) позират с картината "Грешната мадона с големите бомби" при посещението си в София

2014 г. Мениджърът на актьорите Кийт Падингтън Ричардс поздравява българските почитатели на сериала (Снимка: BulFoto)

Сю Ходж (Мими) при гостуването си пред родните фенове през 2014 г. (Снимка: BulFoto)

Героите от култовата поредица "Ало! Ало!"

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера очаква своята публика на сцена "Римски площад" в Киноцентър Бояна

От 10 до 19 юли можем да видим перли от оперната класика в полите на Витоша

"Бал с маски" открива Летните музикални празници "Емил Чакъров" в Бургас

Началото е на 7 юли, от 21 часа на сцената на Летния театър

Михаил Билалов се завръща в "Разделям двойки по домовете"

Гледайте постановката на Здравко Митков в Младежкия театър на 7 и 14 юли на Платформа А6 на НДК

Списанието, което ни свързва чрез съвременния танц

Излезе вторият брой на "Списание за танц" и водещата му тема e "Танцът и другите изкуства"

"О, ти, която и да си" ... - Народният отбелязва 170 години от рождението на Вазов

Лиричен колаж за любовта по стихове, писма и спомени на големия ни поет от Мирела Иванова

Камен Донев и моноспектаклите му превземат сцената в парка на Военна академия

Актьорът стартира голямо лятно турне, част от което са и двете дати в София на 10 и 11 юли