Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Опит за летене с творчеството на Радичков" в Прага

КЛАСИЦИТЕ

"Опит за летене с творчеството на Радичков" в Прага

Актьорите Марта Вачкова и Владо Пенев ще изпълнят откъси от прозата на писателя

"Опит за летене с творчеството на Радичков", Прага

Посолството на Република България в Чешката република и Българският културен институт в Прага канят българите живеещи в Прага да присъстват на спектакъла "Опит за летене с творчеството на Радичков" на 30 октомври 2017 г. (понеделник) от 19:30 ч. в "Театър на Перщине".

Ролите са поверени на именитите чешки актьори от постановката на "Опит за летене" в пражкия "Театър на Длоухе" - Ивана Локайова и Ян Вондрачек, на неповторимия словашки Лазар на Мариян Лабуда от едноименната пиеса.

Специален гост ще бъде проф. Ян Буриян, директор на Народния театър в Прага - поставил за първи път "Опит за летене" в Чехия. От България ще долетят актьорите Марта Вачкова и Владимир Пенев, за да изпълнят откъси от прозата на Радичков, както и Розалия Радичкова, драматург в Народния театър "Иван Вазов". Водещ ще бъде завършилият в Чехия режисьор и драматург Николай Пенев. Вечерта ще открие д-р Ивана Сръбкова от Славянската библиотека към Националната библиотека на Чешката република.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вдишай Свободно... на фестивал NEDRAma International 2021!

6 премиери, много документален театър, много съвременна драматургия и най-вече много млади творци ви очакват от 16 до 24 октомври на фестивала, организиран от театър "Реплика"

Красимира Стоянова излиза на сцената с Людмил Ангелов, предстои ѝ концерт в Лондон

На 3 декември в лондонската зала Cadogan Hall Красимира Стоянова ще участва в концертното изпълнение на рядко представяната опера Zingari от Руджеро Леонкавало. Творбата е създадена през 1912 г. по поемата "Циганите" на Пушкин

Българската пиеса "Цветята" с премиера в Театър "София"

Спектаклите са на 20 и 21 октомври 2021 г.

Премиера на "Пиано в тревата" от Франсоаз Саган в Народния театър

Пиесата се поставя за първи път на българска сцена

Асен Блатечки и Койна Русева с Шекспир, Пушкин и Чехов в спектакъла "Омразна любов"

Сценичната двойка празнува юбилей на патерица с най-доброто от класическата драматургия

Соня Йончева прие наградата "Певец на годината" от "Опус Класик"

Соня Йончева спечели престижното отличие в края на август. "Опус класик" са европейският еквивалент на наградите "Грами"