Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Илюзионистът Никола Петров-Корли на 72: Съдбата ми отне любимата жена

ЖИВОТ НА СЦЕНАТА

Илюзионистът Никола Петров-Корли на 72: Съдбата ми отне любимата жена

Сцената, спомените с жена ми и нашата прекрасна дъщеря, ме карат да се държа здраво за живота

Корли /вляво/, с колегата си Боби Шоу и дъщеря си

Известният илюзионист, академик от БАНИ - Никола Петров-Корли, навърши 72.

Зад гърба му е половин век сценичен живот, изпълнен с удовлетворението от наградите. Носител е на ИКАР на Съюза на артистите в България за 1997 и 2005 г., на приза "Златен феномен" за 2005 и 2006 г., почетен гражданин е на София, бил е министерски съветник по културата.

Корли има интересна творческа и лична съдба. Започва като акробат в цирка, после се обръща към илюзията, с която обикаля света.

На Балканска среща на илюзионистите

Със съпругата му Вяра гастролират в много страни още по времето на соца.

"За 8 години обиколихме с нея 12 страни. Тогава вариететните артисти бяха на почит, сега - не ми се говори!.. Имах много хубави моменти в професията си. А в личния живот,.. съдбата ми отне най-любимата жена - незабравима и до днес. Съдбата ми я отне много млада - почина от рак на стомаха.

Останаха ми само спомените и нашата прекрасна дъщеря Деница. Докато си мислех, че тя ще ни наследи професионално, защото още като дете бе призната за факир №1 сред децата на големите в гилдията, сега се оказа, че има големи музикални заложби. Само се моля на Бог да й дава здраве, всичко друго тя ще си постигне, защото е не само талантлива, но и упорита. След смъртта на майка й, трудно бих оцелял без нейната детска прегръдка!..

Деница беше тогава едва на 6, когато останахме сами, двамата!..И тя е, която ми даваше сили да продължа!.. ", разказва Корли, който преди години изкара и друго премеждие в живота си - инсулт.

С малката Деница на "факирско" шоу

"Човек не бива да се поддава на мъката си, а да се дисциплинира в трудни моменти - само така може да се спаси. От опит ви го казвам!..", казва илюзионистът и разкрива още интересни подробности от живота си. Примерно, за числото 11, което според него е играло голяма роля в живота му: "С жена ми подписахме на 11 август в 11 часа. И на 11-о число тя почина!..

Като кажеш на хората "илюзионист", те те мислят за нещо като магьосник. Истината е, че всички сме подвластни на Съдбата и пред нея сме безсилни - можем само да се надяваме на добър жребий. Убеден съм, обаче, че за онзи, който обича хората, професията си и върши добрини, винаги ще има компенсация за страданието.

Трябва да сме оптимисти. И на 72 има време занапред, за което е нужен оптимизъм. Загубиш ли вярата си в това, стигнеш ли до отчаянието, с теб е свършено!", каза акад. Корли навръх рождения си ден пред Impressio.

Заслужен приз

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорът Димитър Стефанов: Публиката заслужава да види представления, които са създадени с откровение и с любов

Магичният свят на Шекспир и "Бурята" оживяват в най-новата постановка на театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, представена в културен център "Алиуловата къща"

"Орфей и Евридика" препълни Античния театър в две поредни вечери

Международният оперен туризъм в Пловдив вече е факт

"Сънят на Пилат" открива с Сцена на вековете 2022

"Балетната трупа на годината" представя "Танцовата продукция на годината" "Сънят на Пилат" на сцената на крепостта "Царевец"

Концерти на тъмно ще има в "Топлоцентрала"

На 4 и 5 юли са първите две събития от платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно от Dead Man's Hat и Leena

"Ромео и Жулиета" от Шарл Гуно - първа постановка в историята на Варненската опера

Във Варна на 7 юли 2022, 21.00, Премиера в Летния театър, в Балчик на 8 юли, 21.00, в Двореца Балчик