Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Фантомът на операта" гостува на 5 юли в Античния театър в Пловдив

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

"Фантомът на операта" гостува на 5 юли в Античния театър в Пловдив

За първи мюзикълът излиза извън сцената на театъра

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Източник: Музикален театър)

Най-касовият спектакъл на Музикалния театър "Фантомът на операта" гостува на Античния театър в Пловдив. Зрелищният мюзикъл на столичната трупа за първи път излиза на открита сцена.

Купи билетВечната тема за неразбрания гений и посредственото общество, въплътена в шедьовъра на Уебър,ще оживее на 5 юли от 21:00 часа сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Източник: Музикален театър)

На сцената на Музикалния театър декорът на "Фантомът на операта" се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална конструкция, която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера "Попюлер", където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във "Фантомът на операта".

Още

"Фантомът на операта" - най-очакваната премиера на 2019-а

"Фантомът на операта" - най-очакваната премиера на 2019-а

"Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място, където можем да пренесем "Фантомът на операта"" - казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

"Този шедьовър на световния мюзикъл, който продължава да се играе с успех в много страни по света, а у нас - на сцената на Музикалния театър - с нищо няма да загуби от силата и въздействието си на фона на адаптирания декор за Античния театър в Пловдив.

Християна Лоизу и Владимир Михайлов в сцена от "Фантомът на операта" (Източник: Музикален театър)

На тази сцена той ще бъде съпреживян още по-силно от публиката" - категорична е Арсенова.

В хитовото заглавие участва почти цялата трупа от солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Купи билет"Фантомът на операта" е най-скъпата постановка на Музикалния театър, който е създал традиции в жанра на мюзикъла у нас и е поставил най-много от творбите на Андрю Лойд Уебър на своята сцена. За "Фантомът на операта" са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра и са инвестирани допълнителни средства в мащабна сценография, техника и в изработването на 400 оригинални костюми. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки(Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова - Стойнова и Иван Савов.

Зорница Дамянова в сцена от "Фантомът на операта" (Източник: Музикален театър)

На 5 юли на Античния театър в Пловдив гледаме артистите: Владимир Михайлов (Фантомът), Християна Лоизу (Кристин Дае), Денко Проданов (Раул), Христо Сарафов (Ришар Фирмен), Николай Борисов (Жил Андре), Людмила Козарева(Мадам Жири), Десислава Николова(Мег Жири), Зорница Дамянова(Карлота), Георги Ханджиев(Убалдо Пианджи), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке), Кръстан Кръстанов (Мосю Льофевр), Александър Василев (Мосю Рейе) и други. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

След повече от 30 години на над 160 сцени по света и над 70 престижни награди, от които 21 "Грами" - ненадминат рекорд и досега - "Фантомът на операта" покорява сърцата и на взискателната българска публика.

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Източник: Музикален театър)

Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg , а в деня на спектакъла на касата на Античния театър в Пловдив.

Още

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

Още

24 часа строят сцената на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

24 часа строят сцената на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

Още

Овации на премиерата на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

Овации на премиерата на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

Още

Християна Лоизу дебютира във "Фантомът на операта" в Музикалния театър

Християна Лоизу дебютира във "Фантомът на операта" в Музикалния театър

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Всеки ще открие своето заглавие на фестивала "Сцена на кръстопът" през есента

Акцентите в новото издание на театралния фестивал в Пловдив са вълнуващи и за най-изисканите почитатели на "изкуството на мига"

Духът на конфликта между Русия и Украйна витае на театралния фестивал в Авиньон

"Виждам театъра като място, което има потенциала да разкрива и разрешава политически конфликти, място за нови форми на солидарност", казва режисьорката на "Майки, песен за военно време" - Марта Гурницка

България и Македония се обединяват в театрално представление

Мартина Троанска с номинация ИКАР 2024 за главна женска роля и Марин Джишев от Северна Македония застават заедно, един до друг на 16 юли от 19 ч. в зала 2 на "Топлоцентрала", за да потърсят чрез изкуството общ език

Много театър, Stand-Up комедии и разнообразна детска програма от 18 юли на Sofia Summer Fest

Петото издание на летния културен фестивал на София започва с концерт на Васил Найденов

Русенската опера представя "Кармен" на "Сцена на вековете" във Велико Търново

"Русенският балет внася нов живот в класическата история за пленителната Кармен. Той потапя публиката в страстната атмосфера на Испания, където любовта, ревността и свободолюбието се сблъскват по експлозивен начин, а невидимата сила на съдбата е изведена като отделен художествен образ", казва Лилия Морале от културния институт в Русе