Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Дарин и Деян Ангелови откриват летните срещи "Под звездите" в Народния театър

ПЪРВАТА СЦЕНА

Дарин и Деян Ангелови откриват летните срещи "Под звездите" в Народния театър

Програмата на Сцена "Зад театъра" е всяка вечер от 21:30 ч.

Дарин и Деян Ангелови в постоновката "Вуйчо Ваньо" (Снимка: Народен театър)

Актьорите-близнаци от трупата на Народния театър ДАРИН И ДЕЯН АНГЕЛОВИ ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни.

Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати факти за себе си, ще се провеждат на откритата Сцена "Зад театъра" с начален час 21:30 ч. Билети могат да се закупят на касите и онлайн на сайта на адрес https://nationaltheatre.bg/bg/programa , където е качена и пълната лятна програма за м. юни.

Дарин и Деян Ангелови са едни от най-разпознаваемите лица на Народния театър, и освен че са част от трупата от дълги години, играят и заедно в няколко представления. Последното от тях - "Вуйчо Ваньо", имаше премиери броени дни преди началото на извънредното положение.

Сега Дарин и Деян се завръщат с нови сили и нетърпение да се срещнат със зрителите и да разкажат любопитни истории и спомени от годините, прекарани в театъра и следването в НАТФИЗ в класа на незабравимия Стефан Данаилов.

Същата вечер, но от 19:00 часа на Голяма сцена сезонът ще бъде открит и вътре, където ще се играе моноспектакълът "Пътят към Афродита" на Бойка Велкова. Специален гости е виртуозният музикант Теодосий Спасов. Отново Бойка Велкова, но този път в компанията на актрисите Параскева Джукелова и Радина Боршош очаква зрителите и на 11 юни от 19:00 часа.

Бойка Велкова (Снимка: Народен театър)

Същата вечер срещата на открита от 21:30 ще бъде с една от най-четените и обичани съвременни поетеси и драматург в Народния театър - Мирела Иванова и един от най-харесваните и цитирани български писатели Владимир Зарев, автор на прочутия и преведен на много езици роман на прехода "Разруха", на трилогията "Битието", "Изходът", "Законът" и още дузина книги.

Те ще разкажат как обитават необятния свят на думите заедно двама души, единият от които обожава котки, а другият кучета, единият от които обича шеметната трескавост на големите градове, а другият - стихията на морето. Ще има и специална изненада за гостите на вечерта.

На 12 и 13 юни Голяма сцена ще отвори врати за зрителите си с един от най-дългогодишните спектакли на театъра - "Контрабасът" на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза тристотното представление.

Валентин Ганев в постановката "Контрабасът" (Снимка: Народен театър)

Два часа и половина по-късно на откритата сцена специални гости ще бъдат режисьорът Диана Добрева, създала хитовите спектакли "Бащата", "Синът" и "Калигула" в Народния театър, композиторът Петя Диманова, чиято магнетична музика звучи в представленията, и актьорът Константин Еленков, когото зрителите познават от "Бащата" и изключителната роля на Одисей в едноименния спектакъл.

Диана Добрева (Снимка: Народен театър)

Константин Еленков (Снимка: Народен театър)

14 юни е денят, в който може да гледате спектакъла "Даскал" на Голяма сцена - представление, в което актьорът Стоян Пепеланов и режисьорът Юрий Дачев отдават почит на големия Велко Кънев.

Стоян Пепеланов в спектакъла "Даскал" (Снимка: Народен театър)

Вечерната среща под звездите в този ден е с един от най-дългогодишните актьори в трупата на театъра - Марин Янев, който е обещал до броени дни да разкрие и каква изненада е подготвил за гостите си.

Марин Янев (Снимка: Народен театър)

Зрителите могат да задават и предварително въпроси към гостите на срещите на e-mail pr.nationaltheatre@gmail.com , както и във Фейсбук страницата на театъра.

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър "Иван Вазов" може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bgкакто и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора - от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата и сцената на открито по време на събитията.

Още

"Вуйчо Ваньо" на Чехов - в Народния театър

"Вуйчо Ваньо" на Чехов - в Народния театър

Още

81 дни по-късно: Народният театър отваря врати на две сцени от 10 юни

81 дни по-късно: Народният театър отваря врати на две сцени от 10 юни

Още

Сатиричният театър отваря врати след 3-месечна пауза

Сатиричният театър отваря врати след 3-месечна пауза

Още

Младежкият театър представя два спектакъла с Койна Русева на откритата сцена на театър "София"

Младежкият театър представя два спектакъла с Койна Русева на откритата сцена на театър "София"

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Неда Соколовска поставя "Очите на милиони" в театър "Зад канала"

"За мен този гениален социален експеримент, вдъхновен от емблематичното произведение на Джордж Оруел не е обикновена шоу-програма. Виждам в него метафора на света, в който живеем днес - живот пред камерата на мобилния телефон" споделя режисьорката

Драматичният театър в Благоевград с най-много награди от фестивала "Нова българска драма" в Шумен

Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека" взе наградата за сценография, за авторска музика и наградата на публиката

Все по-близо: Добре дошли на 14-то издание на фестивала "Антистатик"

Между 28 май и 6 юни в София ще се проведе 14-то издание на "Антистатик" – 15 събития на живо, нещо което сякаш е по-важно от всякога

Първата си премиера "Адската машина" от Жан Кокто ще представят студентите на проф. Здравко Митков

На 20 и 21 май третокурсниците ще играят пред театралната публика в Театър НАТФИЗ

Историята на легендарен руски изобретател и двоен агент на Голяма сцена в Народния театър

В антракта на „Теремин: музика, любов и шпионаж“ зрителите ще могат да изпробват лично инструмента, на който са свирили Ленин, Чаплин, Бийч Бойс и Лед Цепелин

Диана Добрева поставя "Балконът на Вазов" със звезден състав в Народния театър

Пиесата е на носителя на "Аскеер" Александър Секулов, премиерата е в началото на октомври