Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Тридневен маратон в Русенския театър

МЕЛПОМЕНА

Тридневен маратон в Русенския театър

Празникът на театралното изкуство ще завърши с дългоочакваната премиера на постановката "Редки тъпанари" на Теди Москов

"Редки тъпанари" на режисьора Теди Москов

Русенският драматичен театър "Сава Огнянов" организира тридневен маратон за всички почитатели на Мелпомена.

Началото е днес, 22 май с пиесата "Вечеря за глупаци" с участието на Христо Гърбов и гост актрисата от Сатиричния театър Жанет Йовчева.

Постановката е на Рашко Младенов Участват още: Борислав Веженов, Петя Венелинова, Любомир Кънев, Йовко Кънев. Началото е от 19.00 часа на Голяма сцена.

Христо Гърбов и Петя Венелинова в "Вечеря за глупаци"

60-годишнината на актьора Венцислав Петков ще бъде отбелязана на 23 май със спектакъла "Службогонци" от 19.00 часа на Голяма сцена в Доходното здание.

Постановката е на Пламен Панев, с участието на Николай Урумов-гост, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова.

Венцислав Петков в "Службогонци"

Венцислав Петков завършва НАТФИЗ"Кр.Сарафов"-София, през 1981 г.,специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър",в класа на проф.Анастас Михайлов. При дипломирането си има покана от театъра на родния си град Варна и от Русенския, но той избира втория и неотменно -36 години - е в трупата на театъра от нашия град.

Актьорът извървя пътя от екзалтираното младежко присъствие на сцената, навлезе в нея в годините на зрелостта, за да го видим днес в роли, които има много мъдрост, достолепие и размисъл за живота. Пред очите на русенските зрители той се утвърди като един от най-обичаните и авторитетни театрални творци.

Премиерата на криминалната комедия "Редки тъпанари" на Теди Москов ще бъде на 24 май, от 19.00 часа на Голяма сцена.

Сценичният вариант е на Теди Москов и Симон Шварц по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители".

"Редки тъпанари" на режисьора Теди Москов

Сценография и костюми: Виолета Радкова. Музика: Пламен Мирчев-Мирона.

Участват: Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

Дайана Михайлова и Александър Сано в "Редки тъпанари" на режисьора Теди Москов

Спектакълът "Редки тъпанари" е театрална версия на филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители". Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и "престъплението на века". Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.

Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях. Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно - бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква "роднинска" близост.

Теди Москов

"Редки тъпанари" на режисьора Теди Москов

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Номинираната за най-добра британската пиеса "Всички малки светлини" - в Театър "Азарян"

На 21 ноември е премиерата на втория творчески проект на Театрално сдружение Enso

5 премиерни дати за "Бурята" на Робърт Уилсън

Билетите за спектаклите на 14, 16, 17, 18 и 19 ноември вече са в продажба на касите и онлайн

Гергана Плетньова чете "Зелената жилетка" - новата книга на Цветелина Цветкова

Писателката пожъна небивал успех с двете части на "Лейди Гергана"

Влюбени двойки ще се обяснят в любов един на друг с Писмата на Омар на сцената на Кино Кабана

Рене Карабаш ви кани на 24 септември на една различна, интимна премиера на най-новата си книга "Писма на Омар до бъдещата му съпруга"

Новият брой на списание "ЛИК" с премиера днес на "Аполония"

Събитието започва в 11.00 ч., в Sound Cafe, на ул. "Крайбрежна" 6